Zdroj Chieftec 360W - hlučný ventilátor!!!

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
Romulus
Nováček
Nováček

Zdroj Chieftec 360W - hlučný ventilátor!!!

Příspěvek od Romulus »

Chci si ztišit počítač. Mam PC asi 2 roky staré a nejvetší hluk se line ze zdroje. Je mi líto zdroj hodit do šmelcu a kupovat novej, a proto se chci zeptat jestli se dá větrák ve zdroji vyměnit. A jak moc náročný by to bylo. Dik
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

kdybys hledal tak najdes odpoved na svoji otazku je toho tady dost...kdy uz se to naucite.....ale k tvymu problemu nic na tom neni zdroj otevres a vetrak vymenis...mozna budes potrebovat pajku
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

No pokud je dva roky starý tak záruku už pravděpodobně nemá... Normál ho vyndej z bedny, to jsou tak 4 šroubky, pak sloupni ochranou nálepku (nemusí tam bejt) na jednom z povětšinou 4 šroubků co držej kryt zdroje, jelikož jsi nenapsal jakej je to zdroj tak není jasné jakej má větrák, ale bude mít pravděpodobně další 4 šroubky a ty odšroubuješ. Pak tu máš napájení větráku buď je to přiletované nebo jen na konektor pokud je to na konektor tak jsi v poho a prostě vyndáš a zandáš novej, pokud je to přiletované tak máš dvě možnosti, bud starý odletovat a přiletovat novej, nebo starý jen odstříhnout a konektor protáhnout zdrojem a napojit na základní desku... Není to vůbec těžká ani složitá práce...
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Wiruss píše:...nebo starý jen odstříhnout a konektor protáhnout zdrojem a napojit na základní desku... Není to vůbec těžká ani složitá práce...
Heh, ja to mam na chate taky vymeneny a po odstrihnuti sem dratky spojil a spoj zalepil elektrikarskou izolackou... A taky v poho...
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

wector píše:
Wiruss píše:...nebo starý jen odstříhnout a konektor protáhnout zdrojem a napojit na základní desku... Není to vůbec těžká ani složitá práce...
Heh, ja to mam na chate taky vymeneny a po odstrihnuti sem dratky spojil a spoj zalepil elektrikarskou izolackou... A taky v poho...
Proč to dělat jako prase když to jde pěkně čistě?
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

aby se izolepa teplem pekne roztekla a rozlepila.....ten vyboj za to stoji :twisted:
Romulus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Romulus »

Díky za přínosné reakce. Zdroj je to jak jsem napsal 360W Chief. má vzadu 1x80mm fan. Asi to vyměním za CoolerMaster TLF-R82-EG. Už mám 2kusy v case, tak to doplnim o další:-). Ještě mě na fóru zaujala přestavba BOX chladice na AthlonXP, tak originální větroň vyměním ze čtvrtýho CoolerMastera. A nakonec bych všechny chtěl regulovat Primecooler PC-MP1 Multifunctional panel. Co vy mato páni tuneři????? :-D
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Wiruss píše:
wector píše: Heh, ja to mam na chate taky vymeneny a po odstrihnuti sem dratky spojil a spoj zalepil elektrikarskou izolackou... A taky v poho...
Proč to dělat jako prase když to jde pěkně čistě?
Proc vizt uvnitr bedny dals kabel, kdyz nemusim?
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

wector píše:
Wiruss píše: Proč to dělat jako prase když to jde pěkně čistě?
Proc vizt uvnitr bedny dals kabel, kdyz nemusim?
Ano nemusíš a můžeš to udělat čistě s letováním :-)
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Wiruss píše:
wector píše:Proc vizt uvnitr bedny dals kabel, kdyz nemusim?
Ano nemusíš a můžeš to udělat čistě s letováním :-)
A to bych si pridelal praci a na to sem moc linej :)

Uz stacilo, at si to chlapec vyresi jak chce, navrhy jsem mu predlozili...
Romulus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Romulus »

Jo nějak se s tím poperu, ale ještě jste mohly zareagovat na ten regulator???
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Romulus píše:Jo nějak se s tím poperu, ale ještě jste mohly zareagovat na ten regulator???
No já osobně nejsem příznivcem toho regulovat větrák v e zdroji sám, když si ho reguluje zdroj sám podle odběru a teploty tak je to něco jiného, ale tohle ne :wink:
Romulus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Romulus »

No já s tím zdrojem jeste nejsu uplně rozhodlej, mam strach abych to neprereguloval a zdroj mi neodesel.
V tom chiefu se to reguluje samo podle teploty tak to asi jenom vymenim a bude.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“