Zdroj Chieftec 360W - hlučný ventilátor!!!
- Romulus
- Nováček

-
Zdroj Chieftec 360W - hlučný ventilátor!!!
Chci si ztišit počítač. Mam PC asi 2 roky staré a nejvetší hluk se line ze zdroje. Je mi líto zdroj hodit do šmelcu a kupovat novej, a proto se chci zeptat jestli se dá větrák ve zdroji vyměnit. A jak moc náročný by to bylo. Dik
- Stepa
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Wiruss
- Středně pokročilý

No pokud je dva roky starý tak záruku už pravděpodobně nemá... Normál ho vyndej z bedny, to jsou tak 4 šroubky, pak sloupni ochranou nálepku (nemusí tam bejt) na jednom z povětšinou 4 šroubků co držej kryt zdroje, jelikož jsi nenapsal jakej je to zdroj tak není jasné jakej má větrák, ale bude mít pravděpodobně další 4 šroubky a ty odšroubuješ. Pak tu máš napájení větráku buď je to přiletované nebo jen na konektor pokud je to na konektor tak jsi v poho a prostě vyndáš a zandáš novej, pokud je to přiletované tak máš dvě možnosti, bud starý odletovat a přiletovat novej, nebo starý jen odstříhnout a konektor protáhnout zdrojem a napojit na základní desku... Není to vůbec těžká ani složitá práce...
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Wiruss
- Středně pokročilý

Proč to dělat jako prase když to jde pěkně čistě?wector píše:Heh, ja to mam na chate taky vymeneny a po odstrihnuti sem dratky spojil a spoj zalepil elektrikarskou izolackou... A taky v poho...Wiruss píše:...nebo starý jen odstříhnout a konektor protáhnout zdrojem a napojit na základní desku... Není to vůbec těžká ani složitá práce...
- srna
- Středně pokročilý

- Romulus
- Nováček

-
Díky za přínosné reakce. Zdroj je to jak jsem napsal 360W Chief. má vzadu 1x80mm fan. Asi to vyměním za CoolerMaster TLF-R82-EG. Už mám 2kusy v case, tak to doplnim o další:-). Ještě mě na fóru zaujala přestavba BOX chladice na AthlonXP, tak originální větroň vyměním ze čtvrtýho CoolerMastera. A nakonec bych všechny chtěl regulovat Primecooler PC-MP1 Multifunctional panel. Co vy mato páni tuneři????? 
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Wiruss
- Středně pokročilý

- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Romulus
- Nováček