SATA poprvé
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- ttomikk
- Nováček

-
SATA poprvé
Zdravím,
potřeboval bych pomoct s instalací SATA disku.Nijak moc se o kompy nezajímám ale když s ním něco musím udělat a dostanu instrukce jak na to tak to zvládám.Tak vás teda prosím o radu.Mám desku MSI KT880 Delta a ATA disk WD.Ten jsem chtěl doplnit šuplíkem se SATA diskem,taky WD.Oba jsou 80GB.Nejdříve jsem raději odpojil ATA disk aby se mi náhodou něco nepo.Pak sem tam hodil ten nový(bez šuplíku) s tím že nainstaluju WinXP.A nende.V Biosu jsem to nějak prošel a zdá se mi to všechno nastavené správně ale ani BIOS ten nový disk nenajde.Při instalaci zmáčknu F6 abych nainstaloval ovladače VIA SATA RAID.Vše proběhne ale při dalším kroku už systém nemůže najít disk.Myslím že je něco blbě v BIOSU ale fakt nevím co.Kámoš si myslí že je třeba sformátovat disk.Nevím,poraďte prosím,Děkuju
potřeboval bych pomoct s instalací SATA disku.Nijak moc se o kompy nezajímám ale když s ním něco musím udělat a dostanu instrukce jak na to tak to zvládám.Tak vás teda prosím o radu.Mám desku MSI KT880 Delta a ATA disk WD.Ten jsem chtěl doplnit šuplíkem se SATA diskem,taky WD.Oba jsou 80GB.Nejdříve jsem raději odpojil ATA disk aby se mi náhodou něco nepo.Pak sem tam hodil ten nový(bez šuplíku) s tím že nainstaluju WinXP.A nende.V Biosu jsem to nějak prošel a zdá se mi to všechno nastavené správně ale ani BIOS ten nový disk nenajde.Při instalaci zmáčknu F6 abych nainstaloval ovladače VIA SATA RAID.Vše proběhne ale při dalším kroku už systém nemůže najít disk.Myslím že je něco blbě v BIOSU ale fakt nevím co.Kámoš si myslí že je třeba sformátovat disk.Nevím,poraďte prosím,Děkuju
- Shit
- Odborník PCT

Re: SATA poprvé
Aktivuj si VIA SATA RAID v BIOSu.....ttomikk píše:Myslím že je něco blbě v BIOSU
- ttomikk
- Nováček

-
Re: SATA poprvé
NO to mám,ale nejde to.Shit píše:Aktivuj si VIA SATA RAID v BIOSu.....
- Shit
- Odborník PCT

- ttomikk
- Nováček

-
- Shit
- Odborník PCT

- Naja haje
- Nováček

Pojdi si bios a (ViA neznám tak nevím přesně) někde tak bude pořadí bootování tam nastav ten SATA a hned v 1tabulce vidíš datum a komponenty,CDROM,HDD,FDD tak tam ho musíš vidět.Pak máš to nastavení RAID nevím ale já ho nikdy nezapínal .no a co se týče té instalace ovladačů-jsi si jistý že je nainstaluješ?? Moc možností není spíš doporučuji nainstalovat WIN na PATA a pak si hrát s biosem aby jsi dosáhl toho že ten SATA budeš vůbec vidět ve WIN-pak změn jen poradí boot a můžeš instalovat
AMD Athlon 64 3000+ Winchester BOX, 939
MicroStar K8N Neo4-F - nForce4
Kingmax DIMM 2x512MB DDR 433MHz CL2.5
Western Digital Caviar XL WD2500KS - 250GB 16MB SATAII
ASUS AX800 XT 256MB
PHILIPS 109P20 - 19"
MicroStar K8N Neo4-F - nForce4
Kingmax DIMM 2x512MB DDR 433MHz CL2.5
Western Digital Caviar XL WD2500KS - 250GB 16MB SATAII
ASUS AX800 XT 256MB
PHILIPS 109P20 - 19"
- Naja haje
- Nováček

- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- ttomikk
- Nováček

-
Už to jedeeee
Tak už to jede.Po tom co sem zkusil všechno možné a už jsem to vzdával,jsem si přečetl na nálepce HDD o nastavení jumperu.Když ho hodím na 5 a 6 pin tak se zpřístupní komunikace pouze rychlostí 150Mb/s.Tož sem to zkusil a ono to jede.