Fortron FSP400-60THN/THN-P Blue Storm - zkušenosti

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Fortron FSP400-60THN/THN-P Blue Storm - zkušenosti

Příspěvek od Palec123 »

http://www.fsp-group.com.tw/english/1_p ... &proid=127
Co vy na tento zdroj? Jak je to s jeho kvalitou, vykonem a taky tichosti. Cena kolem 1600,- Da se za to koupit i neco lepsiho?
pozn. Mam disk Seagate a neco jsem tu cetl o piskani zdroje, mohl by mi nekdo objasnit tuto zajimavost :roll:
Naposledy upravil(a) Palec123 dne čtv 15. pro 2005, 12:06, celkem upraveno 2 x.
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

ja mam fortrona, sice 350W a mam dve Barracudy, ze zacatku piskaly hodne neprijemne ale ted ztichly...
ghosthunter
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ghosthunter »

Mam ho doma. Co se tyka vykonu tak si nemuzu stezovat. Jinak ohledne toho piskotu, trosku piska, ale neni to zadna katastrofa.
Gigabyte GA-B85M-DS3H-A | Intel Core i5-4590 | 16 GB Kingmax DDR3-1600 | Sapphire Radeon HD 7770 | SSD OCZ-ARC100 120GB | SATA Barracuda 2TB | Sound Blaster Audigy Fx | Creative GigaWorks T20 Series II | …
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Hmm tak to piskani.. No uvidime, ale s tim ma problemy vic zdroju ne? Chci koncne nejakej kvalitni zdroj. Doporucite mi nejaky lepsi. Ale nemel by se zase moc vzdalovat od ceny 1800,- at nezeru :) Jinak vezmu tenhle. Koupe probehne ve ctvrtek..
LGA
Začátečník
Začátečník

Re: Fortron FSP400-60THN/THN-P Blue Storm

Příspěvek od LGA »

Palec123 píše:http://www.fsp-group.com.tw/english/1_p ... &proid=127
Co vy na tento zdroj? Jak je to s jeho kvalitou, vykonem a taky tichosti. Cena kolem 1600,- Da se za to koupit i neco lepsiho?
pozn. Mam disk Seagate a neco jsem tu cetl o piskani zdroje, mohl by mi nekdo objasnit tuto zajimavost :roll:
Objasneni je snadne. Zdroj piska a to dost neprijemmne. Bohuzel mam vlastni zkusenost. Hledam nejake reseni jak to odstranit. Nejaky filtracni kondenzator nebo neco jineho. Bohuzel bez osciloskopu tezko zjistim, co z toho disku leze za bordel.
Mozna by to slo piskani odstranit primo ve zdroji - nejak mechanicky tu piskajici cast necim zalepit.

Vypliva z toho: nekupovat Seagate.
A to je moje oblibena znacka disku jiz 12 let.

By me zajimalo zdali disky Seagate rozpiskaji i zdroje Enermax.
VeVe_350Z
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Fortron FSP400-60THN/THN-P Blue Storm

Příspěvek od VeVe_350Z »

LGA píše:
Palec123 píše:http://www.fsp-group.com.tw/english/1_p ... &proid=127
Objasneni je snadne. Zdroj piska a to dost neprijemmne. Bohuzel mam vlastni zkusenost. Hledam nejake reseni jak to odstranit. Nejaky filtracni kondenzator nebo neco jineho. Bohuzel bez osciloskopu tezko zjistim, co z toho disku leze za bordel.
Mozna by to slo piskani odstranit primo ve zdroji - nejak mechanicky tu piskajici cast necim zalepit.

Vypliva z toho: nekupovat Seagate.
A to je moje oblibena znacka disku jiz 12 let.

By me zajimalo zdali disky Seagate rozpiskaji i zdroje Enermax.
Mozem ti potvrdit ze na Enermaxoch Seagate nepiskaju. Vraj len s niektorymi Fortronmi
CPU: C2Q Q9650 + Thermalright Venomous-X, MB: Asus P5E X38 flash to Rampage Formula, RAM: 6GB DDR2 800Mhz Corsair TwinX XMS2 DHX, VGA: Asus GTX 285 TOP, Audio: Creative SB Audigy 2 ZS, HDD: 2x Samsung HD502IJ 500GB, Samsung HD103UJ 1TB, Hitachi 500GB PSU: Enermax Infinity 650W, Case: Fractal Design Define R2 Titanium Grey, LCD: 24" HP LP2475W, Keyb & mouse: Logitech G15 1st gen. + RAZER Naga Molten + Razer Mantis speed, Wheel: Logitech G25
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Doufam, ze budu mit stesti. Nechci zadne hvizdani. Dopr... To jsou problemy :evil:
Mohl bymi nekdo doporucit "nepiskajici", kvalitni, tichy zdroj. Docela to specha. Cena jak jiz uvedeno vyse je kolem 1800,-
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Mozna to tady omilam porad dokola, ale jedine tohle.. nema to konkurenci...
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31383
na CC u toho maj blby fota.. je to vlastne tenhle...
http://www.fsp-group.com.tw/english/1_p ... &proid=179
Vzhledem k ty cene mi pripada koupe jinyho zdroje jako naprosta hloupost...
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Nekde na netu jsem se docetl, ze to piskani zpusobuje pasivni PFC. Je to pravda?
ghosthunter
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ghosthunter »

S klidem ti muzu rict, ze porovnani s originalnim chladicem na grafice Msi 9800Pro mas pocit ze zdroj ani nemas :-D
Gigabyte GA-B85M-DS3H-A | Intel Core i5-4590 | 16 GB Kingmax DDR3-1600 | Sapphire Radeon HD 7770 | SSD OCZ-ARC100 120GB | SATA Barracuda 2TB | Sound Blaster Audigy Fx | Creative GigaWorks T20 Series II | …
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Tak jsem ho nakonec koupil. Zadne piskani :up: :up:
Je fakt tichounkej, pc je sotva slyset. Trosku jeste upravim case, zatim drzi jen trech sroubcich.. Ale jinak fakt parada!
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Palec123 píše:Tak jsem ho nakonec koupil....
To čtyřkilo..?
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Jo 400W za 1550,- 8-)
Urcite cena/vykon je lepsi ten 500W, ale tam kde jsem ho kupoval meli 350W a tenhle 400W. Jinak prece mezi nimi neni rozdil. Ale fakt se mi ulevilo, kdyz PC zacalo nabihat a neozyvalo se zadne piskani... :roll:
Konecne mam kvalitni zdroj. Opravdu to je zaklad stabilniho PC :bigups:
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No ne.. neslo mi ted o vnucovani toho 500W.. ale spis jen dojmy.. udelej takovou nejakou mikro-recenzi.. :wink:
Chystam se na tech 500.. tak at vim do ceho jdu.. z testu a podle toho, co kdo rika, jsou sice paradni.. prece jen je to fortron, ze.. ale i tak to nejaky uceleny nazor nenavodi..
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

No moje mikro recenze by byla hodne neobjektivni. Jak rikam je to muj prvni kvalitni zdroj. Pred tim same Eurocase a dalsi "spickove zdroje"
Pak se pokusim zprostredkovat moje dojmy :roll:
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“