Radeon X1800 / R520 - články, testy, recenze...

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Krahujec píše:Chtel, bych se zeptat, jeslti jakesi "problikavani" obrazu napr. pri startu OS nebo spousteni CCC je normalni (chyba v ovladacich) nebo je spatne neco jineho?

Diky
To není chyba, ale vlastnost.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Krahujec
Nováček
Nováček

Příspěvek od Krahujec »

no-X píše:
Krahujec píše:Chtel, bych se zeptat, jeslti jakesi "problikavani" obrazu napr. pri startu OS nebo spousteni CCC je normalni (chyba v ovladacich) nebo je spatne neco jineho?

Diky
To není chyba, ale vlastnost.
Aha, tak to jsem netusil. Muzu se zeptat, co ma za ukol tato vlastnost? Me osobne nikterak neoslovila.:D
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Krahujec píše:
no-X píše: To není chyba, ale vlastnost.
Aha, tak to jsem netusil. Muzu se zeptat, co ma za ukol tato vlastnost? Me osobne nikterak neoslovila.:D
Vlastnost nemusí mít účel.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

tak sem flashnul ten bios a 9804Bodů :-) parada jeste tam flaknu toho zalmana uz se to celkem hreje :onfire:
LuBr1CanT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuBr1CanT »

Stratos píše:tak sem flashnul ten bios a 9804Bodů :-) parada jeste tam flaknu toho zalmana uz se to celkem hreje :onfire:
Tak hurááááá. Konečně se mi to už taky povedlo. Ani vám radši nebudu psát, proč se mi to nedařilo. :oops: Takový lame tu asi dlouho nebylo. No nic hlavně že to je :)
Procesor: E6600 2.4@3.6 C2D, Deska: Asus Strike N680i, Graf. karta: ASUS 8800GTX PCI-ex, Memory: 2*1024MB Corsair Dominator 1146Mhz, HDD: WD Raptor 150 GB S-ATA, Seagate 300GB S-ATA, DVD-RW NEC 4550A, Case: Coolermaster Stacker Tower RC-831 , Zdroj:Enermax Liberty 620W, CRT: 19" IIYAMA HM903DT
jaccub
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaccub »

mohl by mi tady nekdo poradit kde sehnat x1800xl za prijatelnou cenu. protze co sem zatim zjistoval, tak nikde bohuzel neni k dostani:(( nebo by byla, ale za cenu 14 000,- a to za grafiku nedam. kdyby nedo vedel kam se obratot budu rad
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Zkus kontaktovat obchod.cz a zeptat se, za jak dlouho by ji mohli sehnat. Je to v současný době jedna z mála firem, která nemá uvedenou neznámou dodací lhůtu.
jaccub
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaccub »

no-X píše:Zkus kontaktovat obchod.cz a zeptat se, za jak dlouho by ji mohli sehnat. Je to v současný době jedna z mála firem, která nemá uvedenou neznámou dodací lhůtu.
bohuzel sou na tom stejne jako vsude jinde co sem to zkousel :(
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

no-X píše:Zkus kontaktovat obchod.cz a zeptat se, za jak dlouho by ji mohli sehnat. Je to v současný době jedna z mála firem, která nemá uvedenou neznámou dodací lhůtu.
mno nevím jestli text "obvyklá doba dodání 1 až 10 dnů (ve výjimečných případech déle)" něco říká o době dodání. Bezkonkurenčně nejlevnější je X1800XL na www.computershop.cz , ale tam nevím, jak je to s dodací lhůtou. Taky na dotaz asi.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Meridius: Pokud je něco opravdu nedostupnýho, stahujou to na ochod.cz úplně z ceníku.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ono se neni co divit budou vanoce :-)
jaccub
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaccub »

na obchod.cz, computershop.cz, alzasoft.cz, czechcomputer.cz, 100mega.cz, agen.cz nikde nemaj. 512mb verzi bych sehnal ale ta je financne nekde jinde. takze to vypada ze sem v pr.... :(
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

jaccub píše:na obchod.cz, computershop.cz, alzasoft.cz, czechcomputer.cz, 100mega.cz, agen.cz nikde nemaj. 512mb verzi bych sehnal ale ta je financne nekde jinde. takze to vypada ze sem v pr.... :(
http://www.rsc-computers.cz/

► HIS X1800XL Dual DL-DVI VIVO 256MB PCIe, rozbalená

záruka: 24měsíců, info

ks skladem / volné: 1/1, datum dostupnosti od: 16.12.2005

Cena bez DPH: 8990,-Kč

Cena s DPH: 10698,1,-Kč
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

uzivatel sh ti X1800XL dokaze sehnat v pohode.
jaccub
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaccub »

tak diky za dalsi info, doufam ze se zadari:))
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

tak co se tyce x1800xl tak je silne nedostatkova a zvlast saphir , pro zajimavost , u dodavatelu jako 100mega , ATC , Ridea , je poradnik na cca 60 karet u kazdeho VO :))) , takze jedine si priplatit na lepsi HIS , ktery by mel byt cca do tydne :wink:
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Možná jste si všimli, že ačkoli dává X1800 ve všech SM3.0 hrách dobrý výsledky, v jedný ne - Age of Empires III. Konečně jsem narazil na nějaké vysvětlující vyjádření (navíc s optimistickým výhledem) :-)
Eric Demers píše:I know that we have pending performance improvements coming for AOE3. There were driver optimizations required for it.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

LuBr1CanT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuBr1CanT »

Mam trapnej dotaz.

Jak mam uzamknout při různých rozlišení opakovací frequenci. Když hreju CSko 1.6 1024x768 tak mam 60Mhz a bolí mě oči. V desktopu mam v poho 120Mhz. U NV šel refresh rate na každé rozlišení nastavit na tvrdo. Mam si stáhnout nějakou utilitu? V ovl. centru jsem to nenašel.
Procesor: E6600 2.4@3.6 C2D, Deska: Asus Strike N680i, Graf. karta: ASUS 8800GTX PCI-ex, Memory: 2*1024MB Corsair Dominator 1146Mhz, HDD: WD Raptor 150 GB S-ATA, Seagate 300GB S-ATA, DVD-RW NEC 4550A, Case: Coolermaster Stacker Tower RC-831 , Zdroj:Enermax Liberty 620W, CRT: 19" IIYAMA HM903DT
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

LuBr1CanT píše:Mam trapnej dotaz.

Jak mam uzamknout při různých rozlišení opakovací frequenci. Když hreju CSko 1.6 1024x768 tak mam 60Mhz a bolí mě oči. V desktopu mam v poho 120Mhz. U NV šel refresh rate na každé rozlišení nastavit na tvrdo. Mam si stáhnout nějakou utilitu? V ovl. centru jsem to nenašel.
"Display Options" -> "3D refresh rate override" a nastav si kolik chceš.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“