Jaký vybrat EXTRÉMNÍ ventilátor (15cm a víc) ?

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
PCMark
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCMark »

Flegy píše:dle meho je to zbytecne porizovat si takove ventilatory...12cm a 15cm rozdil v prutoku pri stejnych otackach je minimalni...
Rozdíl bude určitě větší než si myslíš mezi 12 a 16 cm je rozdíl větší než mezi 8 a 12cm. Zkus si spočítat plochu toho ventilátoru. Jeden 16cm = 4x8cm ventilátory.

//No zdroj mam 500W KME, tak nevim, zda se to da považovat za silny zdroj, má 25A na 12V větvi, ale i 5A se mi zdá hodně na ventilator do pc. Mám tam zatim 10A rezervu, ale nechtěl bych aby mi zdroj jel pořad na 100% vykonu.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

prosim nedelej ze me debilka...ja umim pocitat plochu kruhu... ale jde o to, ze ventilatory na 230V jsou hlucny (aspon tech asi 5-6 s kterejma sem se setkal) a z aut ... no zkus si prijit k stojicimu autu a uslysis sam...
honzanun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzanun »

Hele, a co kdyby jsi se vykašlal na nějakej 17 CM a vrazil tam dva dostupný 130 mm:

http://www.casemodding.cz/index.php?pg= ... 44&kat=151
CPU 64Core2@80000Ghz, 2TB RAM@6000Ghz, ATI HD 14700 2TB VRAM, HDD 64TB SSD, Monitor 90´´ OLED....
PCMark
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCMark »

honzanun píše:Hele, a co kdyby jsi se vykašlal na nějakej 17 CM a vrazil tam dva dostupný 130 mm:

http://www.casemodding.cz/index.php?pg= ... 44&kat=151
Tenhle se mi celkem líbí a nic lepšího se asi sehnat nedá a je to pořád lepší než 12ctka. Dám si tam, ale jen jeden, protože se tam dva nevlezou a chci mít prostě jen jeden vpředu. Z vrakoviště radši nic shánět nebudu, to by byl velký risk. :-D
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“