Pár dotazů k LCD panelu Benq (i obecně)

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
xor
Začátečník
Začátečník

Pár dotazů k LCD panelu Benq (i obecně)

Příspěvek od xor »

Před pár dny jsem si pořídil LCD panel Benq FP72G. Vím, že má LCD technologie i svoje zápory (nějaké zkušenosti s tím mám), ale přesto by mně zajímalo pár věcí:

1. Je normální (pro tuto cenovou kategorii LCDéček), aby byl obraz nahoře tmavší a dole světlejší (asi kvůli rozdílným úhlům pohledu)? Obzvláště, když si dám třeba židli o pár centimetrů níž, tak horní okraj obrazovky výrazněji ztmavne. Rád bych věděl, jestli kvalita obrazu mého LCD panelu opravdu odpovídá ceně.

2. Jak jsou na tom podle vašich zkušenosti LCD v této třídě s černou? Blíží se spíš šedé nebo opravdové černé?

3. Potom mám ještě takový obecnější dotaz. Mám ještě z doby, kdy jsem používal CRT monitor, nastaveno, aby se po desti minutách displej vypnul. Zajímalo by mě, jestli je lepší raději nechat běžet LCD třeba hodinu "na prázdno", než ho třikrát nebo čtyřikrát rozsvěcovat a zhasínat.
xor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xor »

:huh:
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukke »

1) Je to normální. Vždyť sis koupil jeden z nejlevnějších panelů vůbec, kvalita odpovídá ceně.
2) Podle mých zkušeností všechny tyhle levný displeje (to samé u levných notebooků) nezobrazí korektně černou, ale vypadá jako béžovo-černá, navíc v noci, když je např. konec filmu a celá černá obrazovka, jsou vidět světelný mapy.
3) Není problém LCD vypínat, řekl bych, že to nevadí (narozdíl od CRT). Klidně si po 10min nastav zhasínání... Nevadí to.
xor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xor »

1. No nejlevnější zase nebyl, stál skoro 8 tisíc, ale už jsem si docela zvyknul.

2. Mapy jsem naštěstí žádné nezaznamenal, ale černé okraje nahoře a dole u filmů mě trochu vadí, protože jsou spíš šedé.

3. Ok, tak to nechám.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“