Still Life

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Still Life

Příspěvek od shadow »

Tak nám taky vyšlo konečně demo na Still Life, takové nepřímé pokračování Post Mortem, od Microids...
Linky zde - http://games.tiscali.cz/clanek/demo.asp?id=8612

Vřele doporučuju. Demo nabídne opravdu hodně povedený a atmosférický intro a vůbec celá hra budí filmový dojem. V tomto směru se máme opravdu na co těšit...

Engine prošel od dob Syberii zlepšením, patrné je to hlavně na perfektním stínování...

Co už se mi tak úplně nelíbilo, byla interakce s předměty, kdy se musíte nejdříve na určitou věc podívat (tj. na ni kliknout, což Victoria okomentuje, že vám něco k interakci chybí), než na ni použijete nástroj z inventáře. Toto řešení tak trochu nechápu.

Diskutabilní je taky systém řešení dialogů, kde nemáte možnost výběru. Jsou predefinované. Můžete volit jen mezi otázkami k tématu a chatem.

I tak se ale hodně těším na plnou verzi :roll:

Docela by mě jen zajímalo, jak to bude s příštími hrami od Microids po jejich nedávném zakoupení UBISoftem ( který doufejme nespadne pod EA).
show must go on..
Mawson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mawson »

neviete niekto ci je navod na tuto hru?
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Mawson píše:neviete niekto ci je navod na tuto hru?
google
key words:

still life + walkthrough

nezlob se, ale je to tak těžký ?
show must go on..
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Hru jsem dohrál. Mé stručné shrnutí:

Má to otevřenej konec, vyloženě počítají s pokračováním, kdo ví jestli ale bude, když Microids Canada bylo zakoupeno UbiSoftem...

Ale jinak je to nadprůměrná adventura s vynikající atmoškou a inteligentníma puzzlama, kdy jsem si ve třech případech musel i vypomoci návodem.. holt nejsem tak inteligentní :D jinak ale profesionální práce... perfektní filmečky a hudba. Intro je dokonalé. A her, co se odehrávají částečně v Praze, také moc není :)

Hra vyšla konečně i u nás s českými titulkami.
show must go on..
Gyx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gyx »

mam angl.verzi.neposlal by mi nekdo soubory s cestinou?
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Gyx píše:mam angl.verzi.neposlal by mi nekdo soubory s cestinou?
To asi ne. Pokud chceš českou verzi, kup si zdejší lokalizovanou reedici :wink: Nebo si vem slovnik...
show must go on..
Logue
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Logue »

Still Life je klasicka point-click adventura ?

btw Broken Sword 3 ma aky system ovladania ,tiez point-click ?
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Still Life je klasická point & click adventura, podobně jako Syberia, The Longest Journey či jakákoli starší klasika.

Broken Sword 3 Charlese Cecila je už ve 3D a pokud si dobře vzpomínám, mnohem větší roli u PC verze hrála klávesnice.

http://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Cecil
show must go on..
BERTIK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BERTIK »

:wink: hru jsem hrál a dohrál. Microidi se vytáhli, ta hra má šmrnc a tajemného ducha, navozuje pocity tajemnosti a strachu. Navíc se jedná docela o autentický počin, kdy příběh hry se tak trochu podobá známému případu Jacka Rippera, který jak víme skutečně existoval. Hra je velmi často prokládaná nádherně zpracovanými filmovými animacemi a musím říct, že když jsem viděl animaci agentky FBI pronásledující tajemnou postavu až do místa střechy budovy, jako bych byl přímo v ději a na jejím místě. No prostě doporučuji se do příběhu ponořit (hrát hlavně při setmění) a onen účinek+skvělý dojem ze hry se okamžitě dostaví. Pro ty co nemají nervy na řešení puzzlů (není jich ve hře mnoho) je na internetu (bonusweb) kompletní návod, který docela podrobně zpracovala pokud si dobře vzpomínám nějaká holčina. Přeji příjemnou zábavu. Fakt to stojí za to!! :)
Gigabyte P35C-DS3R + Thermalright pasiv ,Intel Core 2 Duo E8200 2.66 - 3,5Ghz,1.3V + COOLer Master GeminII ,socket 775, VGA HIS EXCALIBUR TX HD 3850 512 MB, 4 Gb DDR2 Patriot 800 Mhz ,Latency 5,5,5,12 2xSATA II Raid 0 WD,SB X-Fi XtremeGamer, 500 W KME, 3DMark06 - 11 045 marks no VGA OC, OS WIN XP
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“