Vypinajici se pocitac

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Zero
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Vypinajici se pocitac

Příspěvek od Zero »

Je to neco s deskou ECS,CPU jakysi Duron,o to nejde.Chytrak majitel misto resetovani Biosu vyhodil baterku a od te doby to dela.Po zapnuti pocitace se rozbehnou vetraky,ale za cca 5 sekund se cely system vypne,CDromky nejedou.Zkousena nova baterka,CMOS,zdrojem to neni.Nejake napady cim to opravit?Diky

//edit EfineSS: Presunuto z MB s.A slot A do sestav
QDI Advance 10E(VIA Apollo Pro 133A),VIA Cyrix III 600Mhz,256Mb 133 Sdr VIA we connect...aby Vas kompl sqele hell...
moninail
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od moninail »

Nechápu sice co by mělo mít společného vyjmutí baterky z MB s neustálým vypínáním toho PC, jak jsi popsal? Ale což, zkontroluj znova celé zapojení vč. defaultního nastavení jumperů na MB a pak taky zapojení HDLED, RST, PWR_LED, PW_ON.

Ani nevíme jestli má snahu Bios naběhnout a co příp. píše v POSTu? Tak jestli chceš pomoct tak se trochu rozepiš.

Těžko Ti někdo pomůže, když píšeš "něco s deskou" (model?), "jakýsi Duron", apod. A ooo tom to právě je.
"Nevěř ničemu, ani tomu, co říkám já. Věř jen tomu, co si sám ověříš. (Budha)"
moninail
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od moninail »

"Nevěř ničemu, ani tomu, co říkám já. Věř jen tomu, co si sám ověříš. (Budha)"
Zero
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zero »

Jak jsem psal,system jsem rozebral do soucastky,vsechny krome desky jede.Zajima me jak je mozne to co se stalo a jestli se to da nejak zvratit,samozrejme orig prejumperovani probehlo
QDI Advance 10E(VIA Apollo Pro 133A),VIA Cyrix III 600Mhz,256Mb 133 Sdr VIA we connect...aby Vas kompl sqele hell...
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

ehm deska v haji?

reklamace
....ze by to byl MELOUN
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypinajici se pocitac

Příspěvek od Mike.Ace »

Zero píše:Je to neco s deskou ECS,CPU jakysi Duron,o to nejde.Chytrak majitel misto resetovani Biosu vyhodil baterku a od te doby to dela.Po zapnuti pocitace se rozbehnou vetraky,ale za cca 5 sekund se cely system vypne,CDromky nejedou.Zkousena nova baterka,CMOS,zdrojem to neni.Nejake napady cim to opravit?Diky

//edit EfineSS: Presunuto z MB s.A slot A do sestav
Mel jsem podobny problem a vysledek byl odpalena deska... Ale nechci te nejak strasit :)
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
Zero
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zero »

tak jsem zkusil vsechno jeste jednou a ani si neskrtne,... reflash Biosu asi nema vyznam,ze? Jak je mozna ze deska umre kdyz se vynda baterka?To mi nejde do hlavy...
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

jeste je sance primej flash BIOSu z nejakz jinz desky
....ze by to byl MELOUN
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Zero píše:Jak je mozna ze deska umre kdyz se vynda baterka?To mi nejde do hlavy...
Vinu nejspíš nenese samotná baterka, mohlo se to třeba odpálit statikou toho člověka
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“