Gigabyte K8NE (nF4-4x) - zkusenosti?

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
jimm
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

teplota chipsetu

Příspěvek od jimm »

já na chipsetu neudržim ruku ani 3 vteřiny abych se nespálil a to jedu na základních frekvencích....Je to normální....?komp padá někdy 2 minuty po startu PCněkdy třeba taky až po hodině hraní...tak jsem přidal malej větrák z GK(točí 6000ot/min) a padá to stejně.....poradí te někdo nebo to je reklamace...?
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

hm...tim chipsetem to nebude...zezacatku sem ho aktivne nechladil(jen airflow v case)..a jel v pohode...zacal sem chladit asi po 3 dnech pripojenim sunonu 40x40 na 5V...a jede porad v pohode....nezkousels projet pameti memtestem?
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Ano. Gigabyte sice dělá desky s velmi "vytíženým" chipsetem ale tím to asi nebude, protože garantuje aby to nespadlo :)
2Palec123 : Co máš za zdroj ? EC s 12 cm fanem ? Jen tak by mě to zajímalo, já mám DFI nf3 250 GB Lanparty, 1 x 512 MB Corsair Value a nějaké ty drobné a 350W zdroj Ec ale moc to nestíhá takže pro mě stable frekvencí je jen 2200 MHz :(
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Jo projed si nejdriv testy. Memtest, Prime95, 3Dmark. Co mas za zdroj?
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

spirit64 píše:Ano. Gigabyte sice dělá desky s velmi "vytíženým" chipsetem ale tím to asi nebude, protože garantuje aby to nespadlo :)
2Palec123 : Co máš za zdroj ? EC s 12 cm fanem ? Jen tak by mě to zajímalo, já mám DFI nf3 250 GB Lanparty, 1 x 512 MB Corsair Value a nějaké ty drobné a 350W zdroj Ec ale moc to nestíhá takže pro mě stable frekvencí je jen 2200 MHz :(
Mel jsem Eurocase 350W (120mm fan) a ten to nezvladal. Navic byl starsiho 20 pin reseni. Kdyz jsem zkousel poprve taktovat dostal jsem se na z 1600@2400Mhz, ale procik delal chyby tak jsem to vratil na default. Pak uz se mi nikdy nepodarilo dosahnout teto frekvence a maximum bylo opravdu tech 2200Mhz :? Zdroj vubec nezvladal zvednuti napeti. Zkousel jsem to jen o ten nejmensi mozny krok (1.425V) a pocitac nenabihal :(
Ted jsem si koupil Fortron 400W (Resil/resim ho zde http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=52662 ) Zatim jsem netaktoval, ale napeti uz jsem zkousel zvedat a vsechno slape. Napeti na 12V vetvi i na procesoru jsou pekne stabilni. Uvidime jestli opet dasahnu tech 2400Mhz. :twisted: Mam totiz jiny procik. Taky Sempron 2800+, ale tentokrat 64-bit.
Tady je obrazek z doby, kdy jsem tam mel jeste stary Eurocase.
Obrázek
jimm
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimm »

zroj mam 420W s12cm fanem...ale značku nevim, ale je to českej výrobek...:) jinak v kompu mam semprona 64 3000+, 512 DDR 400Mhz, Radeon x600xt, seagate barracuda 160 GB, 2 optický mechaniky a nějaký ty fany.....
jimm
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimm »

tak jsem zkoušel Memtest 3.2 a prime95 a všechno se zdá O.k. , ale problém trvá...
PhoB
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PhoB »

Ted tu mam KNE rev1.x , S64 2800+,512+256MB Legend,GF6600 PCIe a jako mnohym z Vas mi nejde taktovat (ani 209Mhz to neda). Ze jsem nevzal osvedcenou NF3 a AGP :x
A64 2.4Ghz,MSI Neo2-FX,2GB DDR,6800LE@NP 16/5
XP 2.2Ghz,NF7,1GB DDR,GF6600
Schiny
Nováček
Nováček

Příspěvek od Schiny »

ASUS K8N4-E DX s754 Při spuštění PC bios hlásí chybu nefunkčnosti větráku procesoru a dá na výběr F1 (přeskočit) nebo Setting v biosu. Větrák procesoru totiž nenabíhá dříve než dosáhne teplota procesoru 25 stupňů což bios neví??. CO S TÍM?
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Nevim proc to pises zrovna sem, ale budiz. Existuji dve moznosti. Bud si vypnes nastaveni, aby se ti vetrak roztocil vetrak az dosahne 25st.C a nebo druha moznost. Vypnes si v biosu funkci CPU Fan failed, nebo tak nejak se to bude jmenovat.. Jeste si zkontroluj, ze mas fan zapojen do spravnyho konektoru..
Maros1
Nováček
Nováček

Gigabyte K8NE - začiatočnik.

Příspěvek od Maros1 »

Upgradoval som PC zo socketu A na socket 754. Kúpil som si MB Gigabyte K8NE, grafiku Radeon X550 a Sempron 64 2800+. Nainštaloval som si tento HW. PC nabehol a bezí OK. Poraďte mi ako zistím revision MB a ako zistím, či má doska dual BIOS. V návode to nie je. Pri starte BIOS detekuje unknown procesor a vôbec nedetekuje grafiku. Čím to môže byť? Prešiel som celú tému o Gigabyte K8NE, ale odpovede som tam nenašiel. Ďakujem za odpoveď.
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Gigabyte K8NE - začiatočnik.

Příspěvek od Antonín Chromý »

Maros1 píše:Upgradoval som PC zo socketu A na socket 754. Kúpil som si MB Gigabyte K8NE, grafiku Radeon X550 a Sempron 64 2800+. Nainštaloval som si tento HW. PC nabehol a bezí OK. Poraďte mi ako zistím revision MB a ako zistím, či má doska dual BIOS. V návode to nie je. Pri starte BIOS detekuje unknown procesor a vôbec nedetekuje grafiku. Čím to môže byť? Prešiel som celú tému o Gigabyte K8NE, ale odpovede som tam nenašiel. Ďakujem za odpoveď.
Dual bios deska nemá určitě. Předpokládám, že máš desku revize 1.x V tom případě máš asi verzi biosu F4, takže si musíš flashnout nebo nechat flashnout poslední verzi F6
Funda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Funda »

Maros1 píše:Upgradoval som PC zo socketu A na socket 754. Kúpil som si MB Gigabyte K8NE, grafiku Radeon X550 a Sempron 64 2800+. Nainštaloval som si tento HW. PC nabehol a bezí OK. Poraďte mi ako zistím revision MB a ako zistím, či má doska dual BIOS. V návode to nie je. Pri starte BIOS detekuje unknown procesor a vôbec nedetekuje grafiku. Čím to môže byť? Prešiel som celú tému o Gigabyte K8NE, ale odpovede som tam nenašiel. Ďakujem za odpoveď.
Revizi MB a verzi BIOSu zjistí různý softy, třeba Everest nebo Sandra.
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Maros1 píše:Môžeš mi napísať nejaký link na tie softy? Dokáže to aj Aida?
Tak revizy zjistis treba tak ze podivas na desku. Layout obou verzi se nepatrne lisi. Porovnej si obrazky.. Podivej se na FDD konektor. Jestli ho mas spolu s IDE na strane desky mas rev. 1, pokud ho mas na spodni cast desky, mas rev 2.
Bios si flashni na ten nejnovejsi.. Pak uz ti deska bude rozpoznavat CPU.
Funda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Funda »

Máte někdo na téhle desce AC Freezer 64-pro? Vejde to tam bez problémů, nebo tomu vadí nějaký kondíky apod?
pr123
Nováček
Nováček

Příspěvek od pr123 »

Funda píše:Máte někdo na téhle desce AC Freezer 64-pro? Vejde to tam bez problémů, nebo tomu vadí nějaký kondíky apod?
mÁM A VEJDE SE .
:)
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

2Palec123: Rozhodně s fortronem to bude procházka růžovou zahradou, zkus to hned přetočit, moc mě to zajímá ! Já bych navrh FSB 300 /1.425 V a pak postupně zvedat fsb 310 / 320 / 330 protože zde je prý limit desky, zajímalo by mě jestli to s tím kvalitním zdrojem půjde výš. Chtěl jsem koupit epoxe ale jak to tak vidím tak zatím je to na 60 % gigabyte .....
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Zkousel jsem, ale na tech 300 FSB jsem se nedostal. Mam jiny procesor, jak uz jsem psal a ten asi nedava tolik, co ten stary.. Napeti jsem mel na 1.5V a ani tak se mu nechtelo. Mam k tomu jednu poznamku. V jedne chvily uz jsem myslel, ze jsem si odpalil desku.. Pri tech 300fsb kompl nenabihal obrazovka zhasla a ani nesel restartovat pres tlacitko na case. Tak jsem ho musel vypnout rucne.. Pak jsem zapnul dal to na default a najel do windows. Nejel zvuk a ani net.. Tak se divam do spravce zarizeni a tam nebylo po zvukovce ani po sitovce pamatky. Dal jsem novy widle a zase nic.. No nakonec to dopaldo, tak ze jsem formatoval naprosto celej HDD. Rozdelaval case.. Par veci jsem rozdelal a zase dal zpatky, vsechny jumpry na desce kontroloval jestli jsou na svych mistech, zkousel znovu flashovat bios.. Nakonec se mi to podarilo a opet bylo vsechno v poradku.. Nejvyssi stabilni frekvence jsem dosahl 2200Mhz (275 fsb) pri standartnim napeti 1.4V.. Mozna bude ten Epox lepsi, zkus najit nekoho kdo ho ma.. Epox byval v dobe soc.A velmi kvalitni a OC znackou.. To gigabyte nikdy nijak nevycnival.. Jeste mas moznost kopit DFI. Je sice o 500,- drazsi, ale bude zrejme nejlepsi na OC..
George Baker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od George Baker »

Pls,,možete mi niekto odmerať velkost toho pasivu na doske (ten na chipsete) ? a zhuba kolko je tam miesta okolo
AMD fanATik ;)
Phenom II X3 720BE @ unlock X4 3,5Ghz 1,45V; 4GB RAM KingSton 1066Mhz; Radeon HD 4850 @ 675/2600; GigaByte MA790X-UD4P; WD Caviar Black 640GB; 500W Fortron BlueStorm;
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

No ted v ctvrt na dvanact se mi do komplu lezt nechce, ale pasiv uz je na hranici svych rozmeru. Lepereceno nic vetsiho uz si tam nedokazu predstait. Rozhodne ne na vysku, kvuli graficke karte..
Obrázek
Jediny rozmer ktery by mohl byt jeste vetsi je smerem dolu, ale ne o moc..
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“