Problem se SATA!!!

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Lukin_D
Nováček
Nováček

Problem se SATA!!!

Příspěvek od Lukin_D »

Nazdar,
mam tenhle problem...instaloval sem novy disk WD250GB16MBcache SATA2, zapojil sem ho pomoci jumperu na sata1 protoze mam desku s nForce3 v tom neni problem..ale: po nahozeni oken se mi v pravem dolnim rohu objvila ikona "bezpecne odebrat hardware" a tam muzu odebrat zmineny novy disk sata a kdyz kliknu na vlastnosti disku tak tam vubec nemam pouzivat toto zarizeni jak to normalne byva....pri instalaci saty sem nepouzival zadne ovladace na satu.....az ted ty co jsem mel pribalene v descu ale beze zmen.....pomozte nevim jak na to...
Frtka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frtka »

No, jestli sem te dobre pochopil, tak je to vporadku.
X2 4400+, AC Freezer64, DFI LANparty NF4-Ultra, 2x1GB, 9600GSO 384MB, Chieftec LCX-01SL-SL-B , 500W bluestorm, 200GB+250GB+500GB)
i5- 2500K@3500, 8GB, 560Ti, 21' CRT Dell
rumbo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Problem se SATA!!!

Příspěvek od rumbo »

Lukin_D píše:Nazdar,
mam tenhle problem...instaloval sem novy disk WD250GB16MBcache SATA2, zapojil sem ho pomoci jumperu na sata1 protoze mam desku s nForce3 v tom neni problem..ale: po nahozeni oken se mi v pravem dolnim rohu objvila ikona "bezpecne odebrat hardware" a tam muzu odebrat zmineny novy disk sata a kdyz kliknu na vlastnosti disku tak tam vubec nemam pouzivat toto zarizeni jak to normalne byva....pri instalaci saty sem nepouzival zadne ovladace na satu.....az ted ty co jsem mel pribalene v descu ale beze zmen.....pomozte nevim jak na to...
??? ved to je normalne, nie? hod do guglu toto: hot-swap
vedia to uz aj disky so sata 150 :wink:
PC: i5-2500K, AsRock P67 Performance, Kingston 2x4gb HyperX, Crucial M4 64 gb + WD 640gb, Seasonic S12II-620W, Ati HD 3870, Fractal Core 3000
Nbook: IBM Thinkpad T60 typ 1951-A47
Lukin_D
Nováček
Nováček

Re: Problem se SATA!!!

Příspěvek od Lukin_D »

rumbo píše:
Lukin_D píše:Nazdar,
??? ved to je normalne, nie? hod do guglu toto: hot-swap
vedia to uz aj disky so sata 150 :wink:
jo ale nejsem si jist jestli to tak ma byt ?!?dyt pevny disk prece neni nake medium ktere se da odpojovat jako treba fotak......nikdo jiny tu ikonu nema jenom ja mam desku MSI K8N NEO FSR.....
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Nekdy se to stane, me se tak ukazuje Combo mechanika :)
Dej schovavat ikony :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Lukin_D
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lukin_D »

Dzin píše:Nekdy se to stane, me se tak ukazuje Combo mechanika :)
Jo to sem dal to je jasne ale proc se tomu tak stane???jaka je pricina..nemuzu kvuli tomu klidne sapt..mam totiz pocit ze mi potom hard nejed na plno no...ale diky za kazdou radu..
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Lukin_D píše:
Dzin píše:Nekdy se to stane, me se tak ukazuje Combo mechanika :)
Jo to sem dal to je jasne ale proc se tomu tak stane???jaka je pricina..nemuzu kvuli tomu klidne sapt..mam totiz pocit ze mi potom hard nejed na plno no...ale diky za kazdou radu..
To jsou windows.... :wink: taky me to prudilo ale zykneš si.Tady na foru sme to nevyrešili proste to tak je ale časteji u CD,DVD mechanik než u Hdd.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Mam uplně stejný problém - mám čipovou sadu Nforce 4 a předtím jsem měl Nforce 3 250 a dělá mi to stejný problém jako tobě - hlásí se mi to jako vyměnitelný disk ale jen kdyz nainstaluju IDE ovladače desky (čipové sady). Když používám normálně ovladače voken tak se mi to nestalo.
Mám za to že je to dlouhodobý problém ovladačů na čipové sady Nvidia (a jak vidím nečinost výrobce čipové sady tak se asi nic nezmění, snad to nemá žádný vliv na výkon když nepoužívám jejich ovladače.

Napište někdo Vaše zkušenosti s timto řekněme problémem...

Díky
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

gonsa píše:Napište někdo Vaše zkušenosti s timto řekněme problémem...
Použij tlačítko "Hledat" - už se to tady řešilo asi desetkrát... :wink:
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

no posledni ovadace pro chipsetovou sadu od Nvidie maji oznaceni 6.70 tak se mrkni jestli je masNenaformatoval jsi to jako dynamicky disk?
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Shit píše:
gonsa píše:Napište někdo Vaše zkušenosti s timto řekněme problémem...
Použij tlačítko "Hledat" - už se to tady řešilo asi desetkrát... :wink:

Dík aspoň vím že se to zde řešilo.Ale nevím jestli to najdu, zkus mě prosím nakopnout :oops:
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Helstik píše:no posledni ovadace pro chipsetovou sadu od Nvidie maji oznaceni 6.70 tak se mrkni jestli je masNenaformatoval jsi to jako dynamicky disk?
Mám ovladače 6.66 ale nevěřím že by to nové řešily ale zkusím....

Pojmu dznamický disk nerozumím - disk mám naformátován jak NTFS..
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

Pojmu dznamický disk nerozumím - disk mám naformátován jak NTFS..[/quote]

To znamena ze ho naformatujes jako odnimatelny disk ze systemu za chodu pak by se ti tam dole mohla objevovat ikona pro odebrani zarizeni.Nekdy ti to okna nabidnou jestli ho nechces naformatovat jako dynamicky disk.Tohle muze byt jedna z moznosti proc se ti tam objevuje ikona :wink:
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Ale něco jsem už tady našel že je to normální stav že je to tzv. hot swap - můžu odpojit disk za chodu..

Ještě mě prosím nasměřujte co znamená technologie NCQ..

Díky moc
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

Ještě mě prosím nasměřujte co znamená technologie NCQ..

Díky moc[/quote]

Native Command Queuing vyžaduje spolupráci software - ovladače. Ten společně s AHCI řadičem řadí příkazy do optimálního pořadí. Toto řazení ale nějakou dobu trvá, což tedy znamená, že celková doba zpracování je u malého počtu příkazů delší, než když by byly do disku poslány neseřazené. U velkého počtu příkazů se samozřejmě začínají výhody NCQ projevovat, je ale nutné si uvědomit, že dlouhé fronty jsou typické pouze pro vysoce zatížené servery, domácí použití generuje spíše krátké fronty.
http://www.svethardware.cz/art_doc-52A4 ... 1D7AC.html
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Diky moc za tvůj čas a odkaz na zajimavy článek.
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

gonsa píše:Diky moc za tvůj čas a odkaz na zajimavy článek.
Neni zac :wink:
AirKiller
Nováček
Nováček

Příspěvek od AirKiller »

Mam uplne stejny problem....mam SATA disk Western Digital 160GB JD a taky tu mam tu ikonku bezpecne odebrat hardware. Ale v nicem mne to nevadi. Teda aspon zatim jsem si niceho nevsiml. Ale mam teda strasny problem....akorat nevim jestli to patri do teto sekce, kdyztak se omlouvam jestli je to tu spatne, ale porad se mne seka PC. Seka se v pravidelnych intervalech asi po 4s. Pri vsem....pri hre, pri divani na film...vubec nevim cim to muze byt. PC nemam tak slaby....mam desku NVIDIA nForce 4 K8N Neo 4, AMD Opteron Procesor 144, Radeon X700, 2x512MB RAM, DVD-RW LG GSA-4163B. A seka se mi to i u tech nejjednodussich her....fakt nevim cim to muze byt. Poradte mi prosim nekdo cim by to mohlo byt.
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

No to muze byt hodne veci.Nejdrive musis napsat co jsi uz zkousel.Nejdrive si zkontroluj jestli se ti v bedne toci vetraky hlavne na CPU pak si zkontroluj teploty zase hlavne na CPU sahni na chipset jestli neni moc teply.Pak bych zkontroloval disk jeslti se z neho pri tom tuhnuti nelinou nejake divne zvuky a jestli neni moc zhavy.Sahni si na desku jestli neni na nejakem miste moc tepla hlavne kolem CPU a chipsetu.Jaky tam mas zdroj?Hlavne se zamer ze startu na ty teploty mrkni se do biosu jak jsi na tom s teplotami a jestli se ti toci vsechny FANY :wink:
AirKiller
Nováček
Nováček

Příspěvek od AirKiller »

Jooo konecne! Uz psem prisel na to cim to bylo. To tak delal Core Center...program na mereni teploty. Kvuli tomu debilnimu programu jsem preinstalovaval cele Windowsy :x . No ale hlavne ze uz vim cim to bylo. Diky za rady :)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“