Radeon 9800PRO- asi sa prehrieva

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

sh píše:
Lukfi píše:Nechci ti kazit radost, ale na MB žádnej se Silencerem kompatibilní konektor neni... tím pádem myslíš že to mám přepájet na konektor kterej ustříhnu z nějakýho FANu? (to je supr... já ten odstřiženej konektor vyhodil...)
jasny ustrihnout a vyhodit tak jsem to myslel :wink:
Asi jsi mě nepochopil. Říkals že je lepší ho zapojit do desky, ale tam nepasuje, leda bych ho napájel na ustřiženej konektor od FANu. Jeden takovej odstříženej konektor z FANu jsem tu měl ale ten jsem vyhodil protože mě nenapadlo že bych ho moh potřebovat...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Silencer jde úplně vklidu napájet z desky, nebo třeba pomocí redukce z molexu na 3pin, pouze není zapojené monitorování otáček protože konektor chladiče je přecejen menší a má jiné pořadí vodičů, ale ty dva piny (+12V a zem) stačí ksobě jen trochu přihnout (asi 0,5mm) a je vystaráno :wink:
BTW klasickej VGA silencer má jen 2pin konektor, takže je to vpoho.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

Kámoš má VGA Silencer na kartě už skoro 2 roky...a kartu mu to neodsmahlo...ale taky bych se přimluvil k jinému zapojení než přímo do karty.
12345
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 12345 »

mám problém... předělal jsem ten VGA Silencer na konektor od fanu normálního a ten ventilátor se točí naopak.. jako předeělal jsem to vyzkoušel jsem i opačné kombinace... a tak jsem se naštval a dal jsem to zpět a zase se to točí naopak i když to napájím z karty!! :( nevíte čím to může být?? dík!!
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

12345 píše:mám problém... předělal jsem ten VGA Silencer na konektor od fanu normálního a ten ventilátor se točí naopak.. jako předeělal jsem to vyzkoušel jsem i opačné kombinace... a tak jsem se naštval a dal jsem to zpět a zase se to točí naopak i když to napájím z karty!! :( nevíte čím to může být?? dík!!
o tom sa tu uz popisalo tiez hodne. Vyrobca vydal niekolko serii ktore maju takuto chybicku krasy :) Ludia to zvykli reklamovat, ale neviem aka bola uspesnost. Ide v kazdom pripade o chybu vyrobcu. Prepolovanie urcite nepomoze, vetrak ma priepustny smer iba jeden (podobne ako dioda), takze bohuzial. :( Ucinnost chladenia musi byt podstatne mensia v tomto pripade
12345
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 12345 »

no, ale mi to normálně šlo tak jako nechápu jak se to mohlo stát?? Dost mě to štve!!!
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

12345 píše:no, ale mi to normálně šlo tak jako nechápu jak se to mohlo stát?? Dost mě to štve!!!
pochybujem. Skor si si to nevsimol. Pretoze fan ma iba v jednom smere priepustnost (tak ako ledka ci dioda), jednoducho su lopatky opacne orientovane. Samo od seba nie je mozne ze by sa ti to "preplo"
12345
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 12345 »

jj.. vím že je orientovaný jenom na jedu stranu, ale jak jsem to měl předím taka jsem strčíl ruku zezadu kisně a normálně to tam foukala a když jsem to dal na to high tak to foukalo ještě víc a teď to tam ani nefouká!! Asi se mi to fakt jenom zdálo!!
volkovski
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od volkovski »

Mam ten Silencer doma, este nie je na karte ale napajanie spravim externe, cize nie z karty a este otazka toci sa dobre???

http://img420.imageshack.us/my.php?imag ... cer4kj.jpg
AMD Ryzen 7 5800x@PBO 4900 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 | MSI MPG B550 GAMING EDGE WIFI | G.SKILL 16 GB DDR4 3200 MHz CL14 @3800CL16 Trident Z RGB | GIGABYTE GeForce RTX 2070 SUPER WINDFORCE OC 3X 8G | Kingston A1000 240 GB NVMe | SSD Crucial MX500 1TB | HDD Seagate Barracuda 7200.14 3TB | Corsair RM750x | Fractal Design Meshify S2 White TG Clear | LG 27GL850-B| Logitech G Pro Wireless + G213 + Corsair MM350 X-Large
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Ano, točí se správným směrem.
volkovski
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od volkovski »

este taka otazocka, ta pasta co je na tom pasive, mam ju dat dole a dat tam bielu (lebo tato je nejaka do seda - asi strieborna) ???
AMD Ryzen 7 5800x@PBO 4900 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 | MSI MPG B550 GAMING EDGE WIFI | G.SKILL 16 GB DDR4 3200 MHz CL14 @3800CL16 Trident Z RGB | GIGABYTE GeForce RTX 2070 SUPER WINDFORCE OC 3X 8G | Kingston A1000 240 GB NVMe | SSD Crucial MX500 1TB | HDD Seagate Barracuda 7200.14 3TB | Corsair RM750x | Fractal Design Meshify S2 White TG Clear | LG 27GL850-B| Logitech G Pro Wireless + G213 + Corsair MM350 X-Large
12345
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 12345 »

volkovski píše:este taka otazocka, ta pasta co je na tom pasive, mam ju dat dole a dat tam bielu (lebo tato je nejaka do seda - asi strieborna) ???
tady tu pořádně setři nějakým hardem když bude vlhký pujde to lépe dolu a pak tam dej tu novou co máš!!
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Stačí tu pastu nahřát fénem a pak de dolu nějakym hadříkem docela snadno. Takhle je to napsaný v návodu u Silencera a funguje to 8)
Timekiller
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Timekiller »

jak sem si cet,tak to sem nepatri,ale kdyz uz sem tady mam r9800pro 256ku a mam na tom tohle http://shop.computershop.cz/eshop/defau ... pergraphic
je to dobry,nebo aspon dostacujici?
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Timekiller píše:jak sem si cet,tak to sem nepatri,ale kdyz uz sem tady mam r9800pro 256ku a mam na tom tohle http://shop.computershop.cz/eshop/defau ... pergraphic
je to dobry,nebo aspon dostacujici?
to je docela solidní cooler, ten stačí určitě (pokud je dobře instalovanej)
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“