má to cenu, nicméně ne z důvodů HT i kdybys měl P4 co to podporujevivalin píše:Proto se ptam. zda ma cenu přecházet na Xp
2000 vs. XP
Moderátor: Loki5567
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Lemra
- Čestný člen

M$ stopnul vydání SP5 pro W2k a pokračovat bude asi jen formou roll-up updatů - což pravděpodobně znamená snahu ponechat w2k pozvolna zdechnout a záplaty dělat pouze kritický a jen proto, aby ještě existující systémy nezamořovaly net. O w2k jako novým systému - tzn. jít a koupit si ho - podle mě nemá dneska vůbec smysl uvažovat.
- vivalin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
pavel.minarik: Děkuji za odpověd.
Mam doma xp HOME(OEM) a sem spokojen. Existuje Xp home corporate. ? Do práce
Mam doma xp HOME(OEM) a sem spokojen. Existuje Xp home corporate. ? Do práce
MS-6337LE5, Celeron(tulen) 1300MHz@1830MHz(FSB140):: Spire Falcon Rock 5F271B1L3 , ATI 9600(128mb),SBlive 5,1, Sag..bar- 160GB(8mb)+Maxtor 80GB ,512RAM,Teac CD-W552E ,LiteOn LDW-451S , Samsung SyncMaster 959NF. OS: XP home
IBM ThinkPad - T30 OS:XP home
IBM ThinkPad - T30 OS:XP home
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
obávám se, že neexistujevivalin píše:Mam doma xp HOME(OEM) a sem spokojen. Existuje Xp home corporate. ? Do práce
ad Lemra: napsals to naprosto přesně, nicméně ještě teď sem tam kupuju mašiny s Win2k, ale to je pro velmi specifický účel
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Shit
- Odborník PCT

pavel.minarik píše:obávám se, že neexistujevivalin píše:Mam doma xp HOME(OEM) a sem spokojen. Existuje Xp home corporate. ? Do práce
- Bobroněnko
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Nechci trhat partu, ale lip se mi osvedcily Win2k. XP Home ma naprosto debilne rozdrbane nastaveni sitoveho pripojeni a jeho stabilita taky moc nefunguje, a XP Pro i se SP2 jsou porad jeste ponekud malo zabezpecene a vychytane. Mozna sou lepsi pro zabavu (HW kompatibilita, podpora her a podobne) ale z hlediska "vytuněnosti" a možnosti zabezpečení a optimalizace proste 2000..
Impossible is nothing
Celer 633@713MHz, GF2 MX400 32MB, 384 MB RAM, Maxtor 40GB 5400rms. Deska nejaky AOpen shit nechce se mi tam divat:)
Celer 633@713MHz, GF2 MX400 32MB, 384 MB RAM, Maxtor 40GB 5400rms. Deska nejaky AOpen shit nechce se mi tam divat:)
- Kalous
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- cert
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Aky OS? Na PC s 256RAM
Ma cenu nainstalovat na PC s Celeronom D326 (ma HT a XD bit)a 256MB RAM Win2000 alebo Windows XP?
Toto PC ma integrovanu VGA a RAM bude mensia aspon o 32MB(HW sa vylepsovat nebude).
Toto PC ma integrovanu VGA a RAM bude mensia aspon o 32MB(HW sa vylepsovat nebude).
IN DUST WE TRUST
- programatorFReeZ
- Nováček

-
Re: Aky OS? Na PC s 256RAM
Pokud je to PC na hry, tak je pro tebe vhodnější XP, ale jestli nejsi vyloženě pařan (a s tou grafickou tam jen těžko budeš hrát novinky) tak doporučuji Win2K.cert píše:Ma cenu nainstalovat na PC s Celeronom D326 (ma HT a XD bit)a 256MB RAM Win2000 alebo Windows XP?
To all:
Windows 2000 má nesrovnatelně nižší systémové nároky, je daleko výkonnější než WinXP (pokud se nejedná o 64-bit procesor) a tudíž všichni věřte tomu, že WinXP je ten nejpřeplácanější OS od Microsoftu a co se týče hardwarové podpory tak ovladač je ve Win2000 stejně dostupný jako ve WinXP. Jak je tedy myšlena věta "WinXP má lepší hardwarovou podporu" ??? Pokud vím tak jediné v čem má navrch je podpora 64-bit procesorů a to jen ve speciální 64-bitové edici.
Srovnáváme zde přece Win2K Proffesional a WinXP Professional, Win2K jednoznačně vyhrává ve všem. Po vzhledu XP skočí jedině lamy a nové technologie, kterýmy argumentujete jsou v XP jaké???
XP je pro Lamy (hlavně pro pařany), 2K je spíše pro vývojáře a programátory.
No nic, je to asi jenom věc názoru, takže nejspíš nebudete souhlasit, ale LamerZ Sux
- cert
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
A aky je realny prinos HT a XD bit vo Windows XP(sp2)?programatorFReeZ píše:Pokud je to PC na hry, tak je pro tebe vhodnější XP, ale jestli nejsi vyloženě pařan (a s tou grafickou tam jen těžko budeš hrát novinky) tak doporučuji Win2K.cert píše:Ma cenu nainstalovat na PC s Celeronom D326 (ma HT a XD bit)a 256MB RAM Win2000 alebo Windows XP?
IN DUST WE TRUST
- programatorFReeZ
- Nováček

-
Rekl bych ze temer nulovy ci nemeritelny, zatim jsem nikde necetl, ze by nekdo nameril treba vic framu u FarCry ci rychlejsi botoovani.cert píše:A aky je realny prinos HT a XD bit vo Windows XP(sp2)?programatorFReeZ píše: Pokud je to PC na hry, tak je pro tebe vhodnější XP, ale jestli nejsi vyloženě pařan (a s tou grafickou tam jen těžko budeš hrát novinky) tak doporučuji Win2K.
- Mike.Ace
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
ja bych to shrnul takhle:
Dlouho jsem pouzival Win 2k, byl dost rychly,co se tyce vykonu ve 3D, stabilni (ani jednou mi nespadl), ale podporad HW trosku pokulhavala. Mozna to byl jen muj problem, proste kdyz jsem mel wokna na SATA disku, tak je proste nemohla vydejchat, po kazdem vypnuti pocitace scandisc a nejaky opravy v souborech. Win XP bez problemu. Kdyby Win 2K fungovaly s tim diskem v pohode, tak je mam jeste dneska
(Ovladacema to nebylo,byly stejne na obou woknech).
Co se tyce updates, ja teda moc tuto funkci nevyuzivam, jelikoz posledni autoupdate zaridil,ze mi totalne prestala fungovat tiskarna, kdyz jsem dal tisk, hazelo to modrou smrt. Viva SP1
Dlouho jsem pouzival Win 2k, byl dost rychly,co se tyce vykonu ve 3D, stabilni (ani jednou mi nespadl), ale podporad HW trosku pokulhavala. Mozna to byl jen muj problem, proste kdyz jsem mel wokna na SATA disku, tak je proste nemohla vydejchat, po kazdem vypnuti pocitace scandisc a nejaky opravy v souborech. Win XP bez problemu. Kdyby Win 2K fungovaly s tim diskem v pohode, tak je mam jeste dneska
Co se tyce updates, ja teda moc tuto funkci nevyuzivam, jelikoz posledni autoupdate zaridil,ze mi totalne prestala fungovat tiskarna, kdyz jsem dal tisk, hazelo to modrou smrt. Viva SP1
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///