Nejtišší disk 250GB

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Joss
Nováček
Nováček

Nejtišší disk 250GB

Příspěvek od Joss »

Ahoj všem,
chci si koupit pod stromeček disk. Protože často nechávám běžet kompa přes noc, kladu důraz na co největší tichost. Četl jsem článek na SHW, vyzdvihovali v něm co se tichosti týče WD 2500KS (tišší než Samsung), ale jinde netu jsem se dočet, že je zase Samsung tišší. Dále podle webu WD by měl být typ WD 2500JS tišší než KS. A tak by mě zajímal názor lidí, kteří mají s těmito disky nějaké zkušenosti, jak jsou na tom s hlučností doopravdy, jakej byste mi doporučili (příp. navrhněte jinej) ?
Naposledy upravil(a) Joss dne ned 18. pro 2005, 12:55, celkem upraveno 1 x.
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

Ahoj no jestli si chces kupovat tichy disk tak bych volil toho SAMSUNGA.Davam ho lidem do sestav a neni fakt slyset.Jestli se rozhodujes mezi WD a Samsungem tak jasnou volbou je Samsung.Pak by se dalo jeste uvazovat i o Hitachi protoze ty jsou na tom taky hodne dobre hlavne co se tyce vykonu a jsou celkem i tiche a hodne lidi je s nimi spokojeno tak jk se Samsungem.Ty dve znacky vyjdou asi na stejno :wink:
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
stanat630
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stanat630 »

Helstik píše:Ahoj no jestli si chces kupovat tichy disk tak bych volil toho SAMSUNGA.Davam ho lidem do sestav a neni fakt slyset.Jestli se rozhodujes mezi WD a Samsungem tak jasnou volbou je Samsung.Pak by se dalo jeste uvazovat i o Hitachi protoze ty jsou na tom taky hodne dobre hlavne co se tyce vykonu a jsou celkem i tiche a hodne lidi je s nimi spokojeno tak jk se Samsungem.Ty dve znacky vyjdou asi na stejno :wink:
Přesně tak, jak říkáš. Buď Hitachi nebo Samsunga...
CPU: AMD Phenom II X4 965 3.4GHz| MB: ASUS M5A99X EVO soc. AM3+ | RAM: Kingston HyperX Blu XMP 8GB (kit 2x 4GB) 1600MHz | GPU: Sapphire Radeon HD 4850 Vapor-X 1024MB | Cool: BOX chladič CPU | PSU: Enermax Liberty 500W | HDD: WD Raptor 34gb + Hitachi T7K250 SATA II + 1TB Samsung | Case: CoolerMaster Stacker STC-T01 | DVD: LG GSA-4167B, fw.DL13 | MYŠ: RAZER Naga + RV-1001 eXactMat | WebCAM: LOGITECH QuickCam® Pro 5000 | LCD: 22" Dell UltraSharp 2209WA 1680 x 1050 |
Joss
Nováček
Nováček

Příspěvek od Joss »

A co říkáte na tohle http://www.seagate.com/cda/products/dis ... 20,00.html
Vzal bych klidně toho samsunga, jenze mě odrazuje jeho nevalný výkon, u hitachi zase hlučnost (aspoň co píšou na SHW). Tenhle by mohl být dost tichý a zároveň docela výkonný.
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Věřil bych SHW a šel do WD
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

No konecne jsem si to precetl cele(http://www.svethardware.cz/art_doc-F696 ... 30A67.html) a jsem mile prekvapen :roll: :roll: :roll: mam v sestave dva WD s 16MBcache zapojene v raidu a je to fakt kotel a jsem s nimi nad miru spokojen :wink: :wink: Ze zacatku jsem si na ne sice nemohl co se tyce hlucnosti zvyknout ale ted uz mi to tak nepripada.Minule jsem mnel Hitachi a na ty jsem nedal dopustit pak jsem je vymnenil za ty WD a nemohl jsem si zvyknout na hlucnost ale ted uz je to v pohode :wink:
Nejlip udelas kdyz si koupis viteze testu a mas po starostech :twisted: :wink: :roll:
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
Joss
Nováček
Nováček

Příspěvek od Joss »

Ty jsi měl Hitachi T7K250 SATA II?
Joss
Nováček
Nováček

Příspěvek od Joss »

Helstik píše:No konecne jsem si to precetl cele(http://www.svethardware.cz/art_doc-F696 ... 30A67.html) a jsem mile prekvapen :roll: :roll: :roll: mam v sestave dva WD s 16MBcache zapojene v raidu a je to fakt kotel a jsem s nimi nad miru spokojen :wink: :wink: Ze zacatku jsem si na ne sice nemohl co se tyce hlucnosti zvyknout ale ted uz mi to tak nepripada.Minule jsem mnel Hitachi a na ty jsem nedal dopustit pak jsem je vymnenil za ty WD a nemohl jsem si zvyknout na hlucnost ale ted uz je to v pohode :wink:
Nejlip udelas kdyz si koupis viteze testu a mas po starostech :twisted: :wink: :roll:
Na zahraničních webech jsem se dočet, že WD2500KS ná 83GB/plotnu, tj 3 plotny. SHW píše, že má 2 plotny. Můžeš nějak zjistit kolik ploten mají ty tvoje disky?
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

Joss píše:Ty jsi měl Hitachi T7K250 SATA II?
Ne mnel jsem jsem dve 160Gigovky v raidu a byl jsem s nimi vcelku spokojen.Sem tam to v nich cvalko,ale jak jsem se zde dozvedel tak to bylo kalibraci hlavicek.

No mrknul jsem se na stranky vyrobce a tam uvadeji ze ma tri plotny ten WD s 16MB cache.Vice informaci najdes zde http://westerndigital.com/en/products/P ... anguage=en
:wink:
Joss
Nováček
Nováček

Příspěvek od Joss »

Helstik píše:
Joss píše:Ty jsi měl Hitachi T7K250 SATA II?
Ne mnel jsem jsem dve 160Gigovky v raidu a byl jsem s nimi vcelku spokojen.Sem tam to v nich cvalko,ale jak jsem se zde dozvedel tak to bylo kalibraci hlavicek.

No mrknul jsem se na stranky vyrobce a tam uvadeji ze ma tri plotny ten WD s 16MB cache.Vice informaci najdes zde http://westerndigital.com/en/products/P ... anguage=en
:wink:
JJ je to tam. Potom se tedy SHW zmýlil v počtu ploten. V opačném případě mi neleze do hlavy jak může být disk se 3 plotnama tišší než se 2, anebo testovali nějakou novou revizi která má už 2 plotny.
To cvakání u Hitachi sem neslyšel, takže můžu těžko posuzovat, jestli by mi to vadilo.
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

No WD bylo vzdycky hlucnejsi.Ze zacatku jsem byl z toho celkem zklamany ale clovek si casem zvykne a ted uz mi to ani neprijde uz to nejak neregistruju :wink:
Ale vykon za to stoji :wink:
danduo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od danduo »

Helstik píše:Ahoj no jestli si chces kupovat tichy disk tak bych volil toho SAMSUNGA.Davam ho lidem do sestav a neni fakt slyset.Jestli se rozhodujes mezi WD a Samsungem tak jasnou volbou je Samsung.Pak by se dalo jeste uvazovat i o Hitachi protoze ty jsou na tom taky hodne dobre hlavne co se tyce vykonu a jsou celkem i tiche a hodne lidi je s nimi spokojeno tak jk se Samsungem.Ty dve znacky vyjdou asi na stejno :wink:
hitachi a tichy??otcinec ma v pc 4 200GB hitachi SATA v RAIDU ale nevim jakym a je to ot jediny co je slyset,etse ze ma systemak od Seagate,vzdy vypne ten hluk od hitachi a ma hned pokoj

sestava:
Winfast s nejakou nForce 3
AMD Athlon 64 3200+ sc.754
2x512mb Kingston DDR433
ATi Radeon 9250,128mb
1xSeagate 120GB ATA133
4xHitachi 200GB SATA
2xPlextor 740A
Poplik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

hitachi

Příspěvek od Poplik »

mám T7K250 SATA II 160gb a při seeku je to slušnej rachot. Ale de ztišit přes "feature tool" pak je v pohodě
WEEEEEEEEEEE!!
NiX
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NiX »

znamej ma samsunga sata 2 a prej neni vubec slyset ani vibrace ani seek takze naprosta spokojenost. ja mam samsunga sata 1 a slysim seek slabe brumlani ale to mi vubec nevadi aspon vim ze to neco dela...
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Helstik píše:No WD bylo vzdycky hlucnejsi.Ze zacatku jsem byl z toho celkem zklamany ale clovek si casem zvykne a ted uz mi to ani neprijde uz to nejak neregistruju :wink:
Mam taky 2500ks a ten zvuk je opravdu neco mezi pískáním a šumem :) Je to takova frekvence, kterou asi každej slyší jinak. Manželka říká, že je to zvuk jako "rolničky z dálky" :) Docela mi to vadí, ale výkon je užasnej, tak doufam, ze si na to zvyknu.
Co me nejvic udivuje, že ten zvuk (pískání, šumění, at si každej dosadí....) občas ztichne, zaleží asi na tom, kde zrovna jsou hlavičky...
Bez tohodle zvuku by to byl dokonalej disk, ale dokonalý neni nikdy nic ..
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

Sentenced píše:
Helstik píše:No WD bylo vzdycky hlucnejsi.Ze zacatku jsem byl z toho celkem zklamany ale clovek si casem zvykne a ted uz mi to ani neprijde uz to nejak neregistruju :wink:
Mam taky 2500ks a ten zvuk je opravdu neco mezi pískáním a šumem :) Je to takova frekvence, kterou asi každej slyší jinak. Manželka říká, že je to zvuk jako "rolničky z dálky" :) Docela mi to vadí, ale výkon je užasnej, tak doufam, ze si na to zvyknu.
Co me nejvic udivuje, že ten zvuk (pískání, šumění, at si každej dosadí....) občas ztichne, zaleží asi na tom, kde zrovna jsou hlavičky...
Bez tohodle zvuku by to byl dokonalej disk, ale dokonalý neni nikdy nic ..
No to jo.Ale tenhle zvuk vydava i tatikova 200tovka PATA WD takze jsem tak trochu tusil do ceho jdu :wink: az nebudu vedet co s penezy :-D tak si koupim toho silentmaxe na odhlucneni.Kdyz se clovek zaposloucha tak to fakt slysi.Ja mam dve ty 250 s 16MB v raidu a je to fakt hukot to nacitani :wink: :wink: :roll:
mara.t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mara.t »

No, jak jsem psal na SHW...koupil jsem si taky WD 250KS a bohužel při čtení to vněm vrní, chrochtá (že by ty rolničky?):) Jinak je ale tichej a studenej :) fakt, ani né vlažnej...spíš je to nejstudenější co mám v PC :)
Apropo, kvůli tomu chrochtání, uvědomil jsem si to až tak po zaplnění půlu disku, předtím jsem tam měl jen tak 20GB a nějak jsem si ani nevšiml že by chrochtal (pravda, to jsem na něm ještě neměl systém a jen jsem ho zkoušel)...nevíte a nemáte někdo nějakou utilitku na otestování..když tak postněte link, díkec :)
MSI mpg b550 gaming plus, AMD r5 5600XT, 4x 8GB HyperX Predator @3466MHz, EVGA 3070, Seasonic 520W, OCZ 256GB, Kingstone A2000 512GB, WD Blue 4TB.
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

resilo se to o stranku zpet a jako vitez vysel samsung :wink:
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

to mara.t: taky jsem si koupil WD2500KS a o tichosti teda nemuzu vubec mluvit. zlaty seagate, ale zase je fakt, ze je pekne studeny. zatim mi teplota neprelezla 36 stupnu. a taky mam ten pocit, ze cim vice dat na HDD nahraji, tim se postupne stisuje. aspon se mi to tak teda jevi, ale mozna jsem hluchy :oops:
koubek10
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od koubek10 »

Nazdarek já mám hitachi a Seate a nevídím rozdíl vchny hdd jsou tichí to jste snad super lidi když to máte žavžené bedně a slišiteto ????
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“