Problém s konfigurací AP.

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Renus
Začátečník
Začátečník

Problém s konfigurací AP.

Příspěvek od Renus »

Nemůžu se dostat ke konfiguraci AP přes webové rozhraní.Konkrétně jde o Ovislink WL-5460.IP a MASKA AP je nastavena defaultně a IP síťovky je ve stejném subnetu.Všude jsen našel jen standartní postup,ale mě nefunguje?Nevím co s tím.
IBM Thinkpad T42p
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

Jestli je adresa nastavena defaultně (192.168.100.252), tak zkus dát 192.168.100.253 nebo 254. Kdysi se mi stalo (nevím proč), že jsem dal číslo uzlu nižší než 252 a taky jsem se tam nemohl dostat.
Toshiba Satellite
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

dej vedet jestli ti funguje prikaz ping na IP adresu toho AP. Pokud ano, pak by mohlo zabrat vymazani cache prohlizece.
Pokud ne, bude problem jinde nez v prohlizeci.
Renus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Renus »

Ping bez odezvy a adresa AP je nastavena defaultně.
IBM Thinkpad T42p
Jozik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jozik »

Mas dobry kabel?
MSI Z87-G43 ;; Intel Core i5 4570 Haswell ;; SSD Samsung 840 EVO 120 GB ;; 16 GB RAM DDR3 1600 MHz ;; MSI GTX 660 OC ;; Windows 7 Home Premium ENG 64 bit SP1
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

pokud mas v poradku kabel, nastaveni IP adres, i prohlizec, pak jediny problem muze byt v tom, ze je na tom routeru zaple filtrovani MAC adres (teoreticky) nebo je vadny. :)
Renus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Renus »

Kable dobré,IP taky,snadi prohlížeč-mám čerstvě nainstalováno+updaty.A ten problém s MAC adresou,to bys musel vysvětli co to je:)Než to půjdu reklamovat,tak chci mít jistotu,že nejsem pitomec.
IBM Thinkpad T42p
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

A jsi si jistý tou IP toho APčka??? Zkus to APčko resetovat do továrního nastavení. Měl by být asi někde vzadu čudlík pro reset.
AP skutečně podporuje filtrování MAC adresy, ale to by ji nejprve někdo musel nastavit a hlavně, pokud se nepletu, tak filtrování MAC adresy nemá vliv pro přístup přes web rozhraní do nastavení toho APčka. Do toho by ses měl dostat z libovolného PC (přístup je chráněn jménem a heslem).
No a hlavně si vypni firewall na PC, pokud nějakej máš! To by mohlo být to hlavní a pak zkus ping na to APčko.
Kabel máš opravdu dobrý?
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s konfigurací AP.

Příspěvek od Stanley »

Renus píše:Nemůžu se dostat ke konfiguraci AP přes webové rozhraní.Konkrétně jde o Ovislink WL-5460.IP a MASKA AP je nastavena defaultně a IP síťovky je ve stejném subnetu.Všude jsen našel jen standartní postup,ale mě nefunguje?Nevím co s tím.
IP ve stejném SUBNETU .... máš tedy stejný SUBNET MASK na Ovisu i na PC?? ..... konkrétně 255.255.255.0 ????
Renus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Renus »

subnet mám stejný,masku taky zkoušel jsem to z jiného pc,se stejným výsledkem a kable jsem zkusil tři.Resetoval jsem taky,asi to hodím na reklamaci,což u mých nákupů není nic zvláštního.
IBM Thinkpad T42p
wit
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wit »

mam podobny problem...adresa AP je 192.168.8.1, ale misto formulare se objevi pouze generovana webka ..
časy se mění a my s ním
Renus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Renus »

Problém vyřešen,zřejmě velká shoda náhod,že jsou obě onboard síťovky na mých dvou pc,v dupě :( .AP je v pořádku,po instalnutí nové síťovky-normální postup na konfiguraci AP.
IBM Thinkpad T42p
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“