Přesměrování portů

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Miroslav
Začátečník
Začátečník

Přesměrování portů

Příspěvek od Miroslav »

Zdravím,
chtěl jsem se zeptat na jednu věc. Mám 2 domácí PC. Z toho PC1 je připojený na internet, PC2 je s ním na síti. Na PC2 chci aby mi běžel web server. Nemám router. Proto používám Winxp internetové sdílení a tam je taky položka přesměrovat port. Na PC1(na bráně) na kartě upresnit nastavení můžu vybrat službu, kterou chci přesměrovat na PC2. Ale podle návodu musím vyplnit Popis služby : www server, ip mašiny a pak tam je interní a externí port. Interní dávám 80 www a externí libovolnej. Můžu nastavit ty čísla portů obráceně?
AMD Athlon643200+(Newcastle), MSI NeoKT800-FSR, 2*512MB Vdata, MSI Džíforce 6800, 120Gb disk Sata, Windows XP
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Přesměrování portů

Příspěvek od TomV »

Miroslav píše: Můžu nastavit ty čísla portů obráceně?
Můžeš, ale nebude ti to fungovat... :)

Ne, vážně - vždyť tak jak to popisuješ je to v pořádku. O co jde ?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Miroslav
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Miroslav »

mě jde o to, že když na PC1 pojede taky www server a bude mít vnitřní 80, tak potom přece nemůžu dát na PC2 taky vnitřní 80 ale něco jinýho. Nebo snad můžu mít přes jednu fyzickou linku k internetu na více počítačích stejné porty na kterých poběží třeba stejné webové servery?
A navíc jaktože externí (vnější port) musí být 8008 nebo něco takovýho? Když se lidi zvenku připojují ke mně na PC02 tak by měl být externí port 80 né? Ta služba www by měla naslouchat na 80desátce? Tedy externí, interní byl byl libovolný, tak mi to připadá logický
AMD Athlon643200+(Newcastle), MSI NeoKT800-FSR, 2*512MB Vdata, MSI Džíforce 6800, 120Gb disk Sata, Windows XP
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

jeden vnitřní port = jeden vnější port, takže vevnitř může běžet oboje na 80, ale venku musí jeden běžet na 80 a druhej jinde
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Miroslav
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Miroslav »

prosimtě potřebuju to vysvětlit. Teď jsem z toho pěkně v p....!
Mám dvě PC. PC01 a PC02 a mám 2 různý příklady.

1) PC01 je brána s natem a běží mi na něm web server. Logicky teda musí být vnitřní port takovej jakej si ta aklikace (web server) na sebe napojí. Služba www standartně naslouchá na portu 80. V tomhle případě sem vůbec nepatří vnější port protože nic nepřesměrovávám

2) Mám PC01 úplně ten samej případ jako nahoře akorát chci mít web server (jeho mirror) i na PC02. Takže teda kvůli natu, port forwarding. Vnitřní port pro PC02 může být 80 (ten samej jako na PC01) a vnější libovolnej ale nesmí být 80 protože na 80 naslouchá ten první PC01.
Ale!!!!!!!!!! Co když v druhým případě nebude na tom PC01 web server? Proč musí být vnější port pro PC02 třeba 1545 a né 80? Vnější jsem si vykládal jako port na který se budou ostatní připojovat
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

pokud na pc1 neběží web server, je pochopitelně možné použít port 80 - je volný a přesměrovat ho dovnitř

osobně mám dojem, že už tomu chápeš
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“