Zhodnoťte tuto SESTAVU . Prosím poraďte.

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
ThomasK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Zhodnoťte tuto SESTAVU . Prosím poraďte.

Příspěvek od ThomasK »

Ahoj, vybral jsem si na netu tyhle komponenty a chci si složit kompa, mám na to tak MAX 14tis Kč, a tady to je, prosím poraďte mi zda jsem dobře vybral, a hlavně jesi to všechno bude mezi sebou v pohodě komunikovat. A nemám v tom grafiku, poraďte nějakou dobrou, do 3000 Kč , do PCIe.

CPU : AMD Sempron 64 3300+ BOX, 754
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-PA ... tml?&all=1
cena : 3421 Kč

Základní deska : Gigabyte GA-K8NE - nForce4 4X
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31904
cena : 2112 Kč

Paměti : DIMM 512MB DDR 333MHz CL2.5
http://www.czechcomputer.cz/product_doc ... 4B3B8.html
cena : 1129 Kč

case : EuroCase ML5440 bílo/modrá - Middletower 350W
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30510
cena : 1185 Kč

HDD : Seagate Barracuda 7200.7+ ST3160827AS - 160GB NCQ SATA
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28269
cena : 2744 Kč

******* 10591 Kč (bez grafiky) *******

Díky za jekékoly rady a postřehy, já jsem totiž ještě nikdy pc nezkládal,tak se mi každá rada hodí. 8)
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

co to tam mas za ramku?
dej tam 400
....ze by to byl MELOUN
ThomasK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ThomasK »

Lord píše:co to tam mas za ramku?
dej tam 400
No já nevim, měla by tam do toho jít ta co jsem tam vybral ne?
Já se v tom moc nepohybuju, můžeš to nějak upřesnit,popř. sem dát link na nějakou vhodnější ramku?

///////

Jo jinak ještě k tomu koupým nějaký monitor 17" CRT, a jinak do toho dám myš a klávesnici a repráky ze starýho PC.
+ k do toho půjde TV karta Genius Video Wonder Pro3 kterou už mám koupenou.
Ahoj
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

no a grafarnu asi 6600, ta cena se pohybuje cca kolem 3.000.-
....ze by to byl MELOUN
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

pamet asi tuto
Kingmax DIMM 512MB DDR 433MHz CL2.5
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26502
....ze by to byl MELOUN
ThomasK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ThomasK »

Lord píše:pamet asi tuto
Kingmax DIMM 512MB DDR 433MHz CL2.5
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26502
tahle paměť ale asi nepůjde do té mojí základní desky,protože tohle je (PC3500) a ta moje deska = Podporované paměťové technologie: DDR SDRAM PC2100, DDR SDRAM PC2700, DDR SDRAM PC3200

Takže jsem pro ní vybral tuhle paměť DIMM 512MB DDR 400MHz CL3.0
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=23142
za 1129 Kč.
A bude to všechno v pohodě ty komponenty? Aby jsem to nekoupyl a pak zjistil že něco z toho nefunguje :(
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

ta ramka ti tam pujde nemusis mit strach
....ze by to byl MELOUN
MiKe[sk]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MiKe[sk] »

No to je sice pravda, ale ak budes taktovat procesor (zvysovat FSB), tak sa ti zvysi aj frekvencia RAMiek. Ale na defualte ti pojdu 400MHz.
CPU: Intel P4 2,6@3,0GHz Northwood Socket 478 Vcore-1,585V; MB: MSI 865PE Neo2-LS; RAM: 2×Apacer 256MB PC3200 CL2.5 + 2×Apacer 512MB PC3200 CL2.5; GPU: Leadtek A6600GT 128MB TDH 550/1150 MHz; TV Tuner: Leadtek WinFast PVR2000; HDD: 2x Hitachi Deskstar 120GB 7200rpm ATA; DVD: Sony DVD-ROM DDU1621;DVDRW: LG SuperMulti GSA-M4163B; Case: MIDI ATX MJC FF11 (Uplny Shit) + 2×TT Smart Fan II A2178; PSU: Fortron 400W PFC ATX-400PNF; Repro: CreativeLabs Inspire T2900; Monitor: Philips Brilliance 109P4; OS:Windows XP Profesional SP2; Net: Orange FiberNet Klasik 30/2 mbit/s
ThomasK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ThomasK »

MiKe[sk] píše:No to je sice pravda, ale ak budes taktovat procesor (zvysovat FSB), tak sa ti zvysi aj frekvencia RAMiek. Ale na defualte ti pojdu 400MHz.
No já bych teda vzal tuhle ramku
DIMM 512MB DDR 400MHz CL3.0
za 1129 kč, což docela jde
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=23142

Jo a pak by mě zajímaly takový rady jako až mi to všechno přijde,tak jestly mám koupyt i nějaké kabely ,nebo to u toho bude? Např. kabel k disku, aj..
Jo a až to všechno složim, a zapnu, co to po mě bude první chtít? Nainstaluju na to Win XP asi se servis packem 2 , pak se musej nainstalovat ovladače..
napište co všechno mě čeká, aby jsem na to byl připravenej a stačil všechno obstarat :)
díky,čus.
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

CPU: totální kravina, buď vem něco levnějšího, třeba 3100+ a overclocking (na 2,0 GHz to dostaneš dycky a má 256KB L2 cache), nebo můžeš vzít AMD Athlon 64 3000+ sc.754 Venice, stojí cca 3600 Kč na obchod.cz a je bez chladiče, ovšem Pozor na podporu ze strany zákl. desky !

deska: docela dobrý

paměťi: vem 1x 512MB Kingmax 433MHz CL2,5, jak říká Lord. Půjdou ti bez problémů. Žádný DIMM no-name neber, AMD jsou na to háklivý (z vlast. zkušenosti)

case: no dobře, je to low-end, ale aspoň to vem s 400/450 W zdrojem, tyhle 350W jsou totální shity

HDD: OK

grafika: 6600, jak napsal Lord je pro takovou sestavu dobrá. Možná bych zauvažoval nad X1300Pro
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
ThomasK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ThomasK »

JanHavlicek píše:CPU: totální kravina, buď vem něco levnějšího, třeba 3100+ a overclocking (na 2,0 GHz to dostaneš dycky a má 256KB L2 cache), nebo můžeš vzít AMD Athlon 64 3000+ sc.754 Venice, stojí cca 3600 Kč na obchod.cz a je bez chladiče, ovšem Pozor na podporu ze strany zákl. desky !

deska: docela dobrý

paměťi: vem 1x 512MB Kingmax 433MHz CL2,5, jak říká Lord. Půjdou ti bez problémů. Žádný DIMM no-name neber, AMD jsou na to háklivý (z vlast. zkušenosti)

case: no dobře, je to low-end, ale aspoň to vem s 400/450 W zdrojem, tyhle 350W jsou totální shity

HDD: OK

grafika: 6600, jak napsal Lord je pro takovou sestavu dobrá. Možná bych zauvažoval nad X1300Pro
hm, můžu teda vzít tenhle procesor AMD Sempron 64 3100+ BOX, 754
ale myslíš že ho nataktuju na ty 2 GHZ? s taktovánim nemám žádný zkušenosti a taky aby to pak ten boxovej chladič utáh.
Jo a s tima ramkama - Když teda vyberu tu ramku co radíš tu 512MB Kingmax 433MHz CL2,5 tak u tý je napsáno že je to PC433 DDR (PC3500) a ta moje zákl. deska NEMÁ PC3500... Má pouze podporu DDR SDRAM PC2100, DDR SDRAM PC2700, DDR SDRAM PC3200 .
takže se bojim aby ta deska s tou ramkou potom komunikovala, nechci mít doma nefunkční pc.
Dík, čus.
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

I s BOX chladičem přetaktuješ CPU o 200 MHz nejmíň, v tom bych problém neviděl. A stejně budeš muset koupit jiný chladič, nebo se z toho kraválu zblázníš (no ostatně to i z toho zdroje) :)

Co se týče ramek, toho se neboj. Ta ramka ti pojede. Jenom když nebudeš taktovat, automaticky ti pojede na 400 MHz (PC 3200), ale když taktuješ, jistě víš, že tím se zvyšuje frekvence i ramek, tudíž se ti hodí ramky certifikovaný na 433 MHz
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
ThomasK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ThomasK »

JanHavlicek píše:I s BOX chladičem přetaktuješ CPU o 200 MHz nejmíň, v tom bych problém neviděl. A stejně budeš muset koupit jiný chladič, nebo se z toho kraválu zblázníš (no ostatně to i z toho zdroje) :)

Co se týče ramek, toho se neboj. Ta ramka ti pojede. Jenom když nebudeš taktovat, automaticky ti pojede na 400 MHz (PC 3200), ale když taktuješ, jistě víš, že tím se zvyšuje frekvence i ramek, tudíž se ti hodí ramky certifikovaný na 433 MHz
Ok , časem by jsem stejnak asi vyměnil ten BOX chladič, jo a tak s tima ramkama budu moct v pohodě přetaktovat ten CPU o těch 200 MHz?
Jo a kámoš si taky zkládal PC - podobnej jako plánuju já a má tam taky box chladič, levnou skříň (nějakou za 1100 kč) a moc hlučný to nemá, je to celkem v pohodě.
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

A nacopak by ten počítač měl být?

Sempron 3100+
Ramka- ta, jak psali.
HDD OK
Grafárna- jak na co to chceš- X1300 s novějšíma technologiema, proti snad výkonnější 6600- podle budoucnosti jak to pánuješ. Já bych volil X1300
bedna- co já vím, tak maj nehorázně špatně řešené větší množství HDD než 1!

Přetaktovat to můžeš víc (podle toho jak ti to dovolí procesor deska a ramky,...) ale bude to trochu teplejší :D Ty paměti jsou certifikované pro 433->216 MHZ no a pro zvedání frekvence se využije poměr děličky frekvence procesoru a pamětí. Přetaktovací možnosti jsou různé- podle komponent a chlazení.
Když nainstaluješ speedfan a nastavíš max 80% rychlosti větráku, tak to je i přijatelně tiché.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
ThomasK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ThomasK »

X-COM píše:A nacopak by ten počítač měl být?

Sempron 3100+
Ramka- ta, jak psali.
HDD OK
Grafárna- jak na co to chceš- X1300 s novějšíma technologiema, proti snad výkonnější 6600- podle budoucnosti jak to pánuješ. Já bych volil X1300
bedna- co já vím, tak maj nehorázně špatně řešené větší množství HDD než 1!

Přetaktovat to můžeš víc (podle toho jak ti to dovolí procesor deska a ramky,...) ale bude to trochu teplejší :D Ty paměti jsou certifikované pro 433->216 MHZ no a pro zvedání frekvence se využije poměr děličky frekvence procesoru a pamětí. Přetaktovací možnosti jsou různé- podle komponent a chlazení.
Když nainstaluješ speedfan a nastavíš max 80% rychlosti větráku, tak to je i přijatelně tiché.
No bude to takovej domácí PC, od všeho trochu (TV karta, střih vida, přehrávání DVD,internet, občas hry - nemusí být na plné detaily, hudba, atd atd..
Jo a ten procesor je 64bitovej, chci se zeptat jaký jsou výhody těch 64 bit?
čus.
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

No, tak v domácnosti člověk dělá především ve Woknech. Informace o nich mám jen letmé, takže je ber s rezervou. O současných nevím nic, ale o Vistech se ví, že budou jak 32bitové verze, tak 64 bitové. Další prý už budou jen 64bitové.
Jak jsem říkal, šel bych do X1300 s tím výhledem, že jako domácí PC na tom nikdy nebudeš pařit něco šíleného, ale zase chceš, aby ti to vydrželo dýl
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

no hlavne jak to ctu tak si nech dost dobre poradit a potom rekni kamosovy at ti s tim pomuze, bude to jistejsi
....ze by to byl MELOUN
ThomasK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ThomasK »

X-COM píše:No, tak v domácnosti člověk dělá především ve Woknech. Informace o nich mám jen letmé, takže je ber s rezervou. O současných nevím nic, ale o Vistech se ví, že budou jak 32bitové verze, tak 64 bitové. Další prý už budou jen 64bitové.
Jak jsem říkal, šel bych do X1300 s tím výhledem, že jako domácí PC na tom nikdy nebudeš pařit něco šíleného, ale zase chceš, aby ti to vydrželo dýl
Dám do toho WinXP Home, na ty 64bit procesory jdou jak ty starší 32bit verze OS, tak i ty nový 64 bit, jen jsem si to tady chtěl ověřit, aby jsem nekupyl ten 64bitovej procesor a pak mi na to nešly žádný programy..Ale toho se snad obávat nemusim.
Asi nakoupym ten hardware a pak řeknu jednoumu chlápkovi ktërej mi s tim SNAD pomůže.
čus.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Mno ja ti radim nekupuj to u czech comp.Sou predrazeny jak svine..Kup to na www.obchod.cz nebo www.alfacomp.cz.

A uplne nejlip udelas,kdyz nebudes kupovat kompa ted,ale az na konci Ledna..Ceny pred vanocema sou vseobecne o dost vetsi a nevyplati se kupovat novej komp.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“