Najednou prestal bootovat komp

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
vandaar
Nováček
Nováček

Najednou prestal bootovat komp

Příspěvek od vandaar »

Bez jakekoliv zmeny v konfiguraci (ci nastaveni - proste sem ho vecer vypnul a rano nic) mi prestalo bootovat PC. Nedostanu se ni do BIOSu, pouze se rozjedou vetraky, CD-ROM zablika, obrazovka nic (ani pokus - celou dobu je naprosto mimo) a sviti power led - tot vse. HDD ani tuk. Jumper pro vymazani BIOSu sem zkousel a taky nic.

Bohuzel jsem tak nejak bez moznosti vyzkouset komponenty jeden po druhem a tak bych potreboval poradit jak zjistit co je to - deska, CPU, zdroj, grafika... Tusi nekdo nejakou moznost diagnostiky bez pristupu k nahradnim komponentum ci PC?

PS: Baterka me napadla - zkousel sem ji jazykem a "pali" - z cehoz vyvozuji ze stale funguje.

PPS: Nemam ted moc casty pristup na net, takze asi nebudu moc schopny reagovat na doplnujici dotazy - byl bych tedy vdecny za vycerpavajici odpovedi se vsemi moznostmi.

Dekuji velmi za jakoukoli pomoc...
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

pokud nemas moznost otestovat komponenty tak tve moznosti se rovnaji nule.
Nejjednodusi a mozna i nejlevnejsi by bylo to pc hodit do servisu kde ti za jisty poplatek ( zhruba 500kc, ale zalezi kram od kramku) identifikuji zavadu.
0118 999 881 999 119 7253
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

nemohli ti nejak vypadnout ci povolit se piny od restu ci poweru
- popripade jinak se uvolnit vsechny kable (do desky a pod)
....ze by to byl MELOUN
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

Lord píše:nemohli ti nejak vypadnout ci povolit se piny od restu ci poweru
- popripade jinak se uvolnit vsechny kable (do desky a pod)
kdyz mu naskoci vetraky, tak je ocividne ze power button asi neco udela, ale v tomhle pripade imho bude na 90% odpalenej nejakej komponent (imho cpu nebo deska)

btw: pc speaker vydava nejake zvuky?
0118 999 881 999 119 7253
Lamicz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lamicz »

No, nemyslim, ze to bude CPU, protoze by se s nejvetsi pravdepodobnosti ani nezapnul zdroj na desce, tudiz by nenaskocily vetraky, to stejne by bylo s nacatyma kondama (tam by to mohlo najet a pak vypnout, protoze by zacalo kolisat napeti, hlavne pri naslednem zatizeni). Deska by to mohla byt, ale je to taky nepravdepodobne. Videl bych to na spatny kontakt bud v konektorech u kablu nebo karet. Prvne bych to asi vsechno vyndal, oprasil, odmastil a slozil zpet. No a kdyz by to nepomohlo, tak komponentu po komponente vyndavat a zandavat. Taky bych vyndal a oprasil zdroj ;)
:: DESKA :: Asus A8V-XE (VIA K8T890) :: CPU :: AMD Athlon 64 3700+ :: VGA :: ATI Asus GF7600 512MB - passive solution :: RAM :: 4x 256MB Samsung :: HDD :: 80GB Maxtor PATA ::
mirek6600
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirek6600 »

no a co treba vypojit vsechny mechaniky a disk jestli to nedela neco z toho nebo treba zkusit prehazet ramky ve slotech.A co ten disk kdyz si knemu das ucho slysis jak se rozjede a otestuje tim myslim ze lechce jakoby zavrni kratce.Jinak by to mohl bejt zdroj ze mu odesla naka vetev co napaji desku.
to jsou moje tipy nic jineho mne nenapada.
Bíďa
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bíďa »

Mě se občas stává že hejbu s kompem a pak taky nejde nahodit. Ale už vim proč. Vždy se mi trochu povysune grafika ze zadu ze slotu. Mám ji přišroubovanou tak to nechápu ale je to tak. A jelikož už vim co to je tak při každym hejbání s kompem ji domáčknu a komp jede hned
Nick
Začátečník
Začátečník

tarka stejny problem

Příspěvek od Nick »

Mam desku MSI K7T266A CPU Duron 950MHz,pamet 512MB a grafiku GeForce MX440 64MB a disk seagate 120GB ATA +LG 4167.
Nedavno sem musel koupit zdroj EC 350W - staci v poho ale taky se mi nezapl komp a podle diagnostickych led poznam ze je system zapnut a nic jinyho, vse bezi disk,vetraky ale obraz ne a pochvili cvakani monitoru a nenalezeni signalu pc nejde ani vypnout a resetnout.Vypl sem cely PC odpojil od site oddelal zdroj a znovu zapojil a ejhle. Pravda je ze grafika ze se obcas ve slotu pohne.
Zkousel sem to bez HDD a DVDRW a s jinou grafikou a nic

Vypl sem cely PC odpojil od site oddelal zdroj a znovu zapojil a ejhle jde to a 3D Mark 2001SE je OK
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“