logitech mx518 - bolí mě prsty

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

mys mozna, podlozka tezko...
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

axloth píše:mys mozna, podlozka tezko...
Teoretik, co?! :twisted:
Mas realnu skusenost? Alebo len kecas a nikdy si nemal prakticky si skusit (na dlhsiu dobu) rozdiel medzi slusnou textilnou 20,- korunovou podlozkou a 1000,- korunovym SteelPadom?

To je presne taky isty rozdiel, ako auto na normalnych ocelovych diskoch a auto na elektronoch... chodit mozno na oboch ale ten rozdiel je sakra citit.

Ja som pouzival velke platene podlozky za 20,- korun asi 10 rokov a pol roka mam SteelPad 4D (aby som nedegradoval Razera). JE TO BRUTALNY ROZDIEL.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

mam dobrou krysu, hraju na stole, pod tlakem jsem si pujcil od kamose nakej high-end IceMat... hral jsem na nem 2 hodiny... a sel jsem mu ho vratit... uznavam ze nakej mega podlozka je lepsi nez hadrova, hadr je fakt nahovno, ale stul je stul a pokud nema zadny problemy se sensorem tak nemuze byt v nicem horsi nez draha podlozka... takze nejsem teoretik a vim o cem mluvim
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

v tom pripade bych chtel videt, jak vypadaji tvoje teflony...
Poplik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

nj

Příspěvek od Poplik »

to jo, když se to nepozná na hře tak na minimálně na myši určitě. Mám steelpad qck (látková) a nemůžu si stěžovat, nic jinýho něž látku bych ani nechtěl.
WEEEEEEEEEEE!!
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

no já mám k razeru [img]http://www.obchod.cz/sharedimages/image ... actmat.jpg[/img]

hadr jsem taky zkoušel ale nesedl mi provedením a zpracováním nicméně pod myš dobrej ... Hraji hry a modeluji v CAD a využívám myš na ultra citlivost (minimální pohyby) jde mi o přesnost a musím říci že rozdíl mezi podložkami tu je a je rozdíl značný mezi stolem a podložkou takže kurvit myš na stole bych opravdu nedoporučival nicméně má podložka není z nejlevnějších a pokud ti nevadí hadrovak tak je jasná volba Steelapd Q ....
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

a jak se podle vas "kurvi" mys na stole? to mate doma stoly potazeny smirgl-papirem? ja teda ne

moje teflony vypadaji relativne furt stejne, akorat se na nich trochu usazuje bordel, takze kdyz uz poznam ze to nejak drhne (coz nastava tak jednou za mesic) tak ho proste seskrabnu a jezdim dal, jedina zavada na kryse je ze mirne prestava klikat levy tlacitko (uz se tesim jak nekdo napise ze kdybych mel poradnej steelpad tak klika dobre...), jinak jezdi furt stejne v pohode a rychle, presne

a rozdil mezi stolem a podlozkou tu opravdu je... prumerne tak 999kc... jo a jeste jeden rozdil: jeste se mi nestalo abych najel na okraj stolu...
Poplik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

nj

Příspěvek od Poplik »

no tady ti nikdo podložku nevnucuje
digitaldoom - no já sem slyšel že kovový docela studěj, to bych nehtěl, navíc je ta látka příjemná na omak a nevim jestli by stůl/plast/kov bylo lepší.
WEEEEEEEEEEE!!
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

axloth píše:a jak se podle vas "kurvi" mys na stole? to mate doma stoly potazeny smirgl-papirem? ja teda ne

moje teflony vypadaji relativne furt stejne, akorat se na nich trochu usazuje bordel, takze kdyz uz poznam ze to nejak drhne (coz nastava tak jednou za mesic) tak ho proste seskrabnu a jezdim dal, jedina zavada na kryse je ze mirne prestava klikat levy tlacitko (uz se tesim jak nekdo napise ze kdybych mel poradnej steelpad tak klika dobre...), jinak jezdi furt stejne v pohode a rychle, presne

a rozdil mezi stolem a podlozkou tu opravdu je... prumerne tak 999kc... jo a jeste jeden rozdil: jeste se mi nestalo abych najel na okraj stolu...
Ad rychlost: Ja ked len velmi jemne tuknem do mysi, tak ta sa posunie aspon o 10cm po podlozke... akoby bola na lade, ale to dokaze kazdy stol, ze?

Ad. lave tlacitko: poznam cloveka co odpasol uz druhu mys v priebehu roka - ale len lave tlacitko. Mysi boli IE 4.0 od Mikrosoftu, cize dost kvalitny kus HW. Niekto ma proste prilis "svalnaty" prst
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8

Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

axloth píše:a jak se podle vas "kurvi" mys na stole? to mate doma stoly potazeny smirgl-papirem? ja teda ne......a rozdil mezi stolem a podlozkou tu opravdu je... prumerne tak 999kc...
No jasne... clovek, kterej si koupi Ferrari je debil.. vzdyt Skodovka ma taky 4 kola.... auto jako auto... a je v ni vice mista... vlezou se tam 4 lidi.. jedinej rozdil je cca4 mil. v cene... :-D :-D

Mel jsem tady 2 Microsoftky 3.0A... jednu novou.. a jednu kamosovu, stolove pouzivanou... polozil jsem je na klasickej hadrak za 20,-.. a nastala chvile smichu a zadrzovani moci... kamaradova mela teflony sice uplne stejny.. zadna zmena nebyla.. jen byly poskrabany jaxvina.. proste ta mys uz nebyla schopna normalne fungovat na klasicke podlozce.. aby s ni clovek pohl, musel by chodit do posilovny..
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

no moje IE4 na stole nejede 10cm po te co do ni fouknu... ale je otazka jestli je to zadouci, pokud je na to nekdo zvyklej, ze mu ta mys ujede kdyz na ulici projede nakladak tak prosim, at si jezdi jak chce, ale ja bych to nechtel

ad maxtor> blbejsi o otrepanejsi argument neznas? u skodovky je zrejmy ze jezdi hur nez ferrari a ja taky netvrdim ze je mys jako mys a podlozka jako stul a je uplne jedno co mas... jen rikam ze rozdil mezi napr IE4 nebo MX310 versus G7 nebo Copperhead rozhodne neodpovida cene, dulezity je aby neustreloval kurzor a mys opravdu jezdila plynule a presne... nejaky vymysly se zavazickama jsou uplna kokotina, jestli mys vazi + nebo - 10g... na ten rozdil si clovek zvykne za pul hodiny, dalsi vec je, ze hadrak za 20 kc je uplne pikachu (kdybych mel volit mezi takovym hadrakem a podlozkou za nakou relativne rozumnou cenu... max do 300kc, tak beru tu drazsi podlozku, ale stul je zadarmo a jezdi dobre)

tohle vsechno je o zvyku a o tom jestli je nekdo ochotnej davat takovy prachy za naprosto nepatrny rozdily...
Poplik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

nj

Příspěvek od Poplik »

hele lidi nerad bych aby se to zvhrlo ve flamewar na téma podložka
WEEEEEEEEEEE!!
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

axloth píše:...jen rikam ze rozdil mezi napr IE4 nebo MX310 versus G7 nebo Copperhead rozhodne neodpovida cene...
Jo.. tak s tim souhlasim...
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

2axloth: vies ako to je, maly "nepatrny" rozdiel v podlozke, maly "nepatrny" rozdiel v mysi, maly "nepatrny" rozdiel v CPU (A64/Sempron), maly "nepatrny" rozdiel v GPU, maly "nepatrny" rozdiel vo velkosti RAM, maly "nepatrny" rozdiel v nastaveni BIOSu... ale ked vsetky tie nepatrne rozdiely zratas... uz ten vysledny rozdiel nepatrny nebude, ze?

Vsetko je to vec co sa tyka penazi. Niekto zarobi viac, niekto menej, takze kazdy ma mierku inu pre to, co sa oplati. Pre niekoho je potom ten pomer cena/vykon neadekvatny, pre ineho je to egal... 1000 hore alebo dole... ale ver tomu, ze aj tie male rozdiely maju vyznam.

Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Presne o tom to bude... Pro nekoho je to ten cenovy rozdil vedlejsi.. pro nekoho je vedlejsi ten rozdil funkcnii...
Dalsi vec je ale ta, ze nechapu proc se clovek, pro ktereho je prioritou cena vyjadruje k tomu, jak ktera mys funguje.. :?
A postatnym taky je, ze ne vzdy musi qalitni podlozka stat prez litr...
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

myslim ze "nepatrny rozdily" ve vykonu HW a "nepatrny rozdily" jak ti klouze mys je neco, co trochu nepatri k sobe... nebo ti faktor treni podlozky a teflonu krysy ovlivnuje rychlost komprimace videa? ovlivnuje ti frekvence ram jak dobre se ti ovlada kurzor?

... dalsi veci jsou super mega uber imba progaming mysi typu raptor gaming m2, ktery jsou horsi nez Saitek a stoji 2x tolik...

stejne tak tvoje 1000 hore alebo dole... takhle kdyz pristoupis ke vsem komponentum a koupis "ono je to v podstate stejny, ale tohle ma v nazvu Gaming/Pro" tak za pc das hned o 10 000 vic...
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Hmm.. to tezko... :wink:
Ono to treba nema vyznam pro encoding videa, ale ma to vliv pro praci v CAD, apod. a hrani.. coz treba nekdo resi... vis..? :wink:
A to, ze tyhle veci maji v nazvu veci typu Pro, nebo Gaming.. to uz neni muj problem.. Ja vybiram zbozi na zaklade referenci a parametru...
Pokud bych se totiz v dnesni dobe temhle zkratkam mel vyhybat, tak bych si nemohl koupit qalitniho nic...
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

jo to beru, ale stejne neni nutny mit tu nej krysu, nebo jo?... moje zkusenosti i spousty testu ktery jsem videl nejak neobjevily zadnej zasadni rozdil mezi krysou za 1000 a krysou za 2000 (pokud to neni nakej debilni kousek)

prijde vam snad mx310 nebo ie4 (je mi uz blby ze se furt ohanim temahle dvema :D ) nejak pomalejsi nebo nepresnejsi nez g7?

jo a cena pro me neni prioritou, kdyby jo, tak v ruce drzim genius za 50kc z tesca 8-)

a nerikam ze na vecech co to maji v nazvu je neco spatnyho, ale jsou lidi kteri jsou ochotni za neco zaplatit 2x tolik jen kvuli necemu takovymu...
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

axloth píše:prijde vam snad mx310 nebo ie4 (je mi uz blby ze se furt ohanim temahle dvema) nejak pomalejsi nebo nepresnejsi nez g7?
Ano tie mysi su nepresnejsie.

Ale necakaj, ze si ten rozdiel uvedomis pri hranii Solitaire, alebo pisani vo Worde, ci hrani TOCA.
Robim grafiku asi 8 rokov, zacinal som na gulickovych... a ver tomu, ze napr. pri retusovani v Photoshope, kde sa obcas clovek musi hrat s kazdym pixelom okamzite a ihned zbadas neuveritelnu jemnost ovladania kurzora a presnost pri mysi s 1200+dpi., teda ak nemas ochrnute prsty.

Ale nejde len o to, ked som si kupil Razera, traja od seba nezavisli ludia ked som im chcel ukazat svoju novy mys, tu mys chytila a pohli s nou po SteePade, vsetci povedali jedno podobne slovo: waw...

axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

1) myslim ze pokud je mezi mysima rozdil tak to poznam, solitaire a toca... no to jsou pekny pokusy, nicmene budes tvrdit ze v 3d akcnich hrach, fps, nebo nakej strategiich, ktery vyuzivaji "mouse gestures" nepoznam kvalitu mysi?

2) zacinal jsi pred 8 lety na kulickovejch? vazne? to ses skvelej... a znas nekoho kdo pred 8 roky mel neco jinyho nez kulickovou?

3) obcas taky hrabnu do corelu (i kdyz uricte delam s grafikou mnohem min nez ty), mimochodem pixel-by-pixel pohyb mi tu nedela zadnej problem...

4) ty bajny dpi jsou casto, obyc 400/800dpi sensor a zvyseny je to softwarovou interpolaci... napr raptor m2 uvadi 2400dpi a ve skutecnosti je to 400dpi sensor...

5) ze rekli waw no dobrou mys na dobre podlozce neni nic spatnyho, obzvlast pokud v ruce nemeli nikdy zadnou poradnou
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“