Norton Ghost 2003 - Jak na to ?
- zombux
- Odborník PCT
- milosh
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Uz to mam castecne vyreseny - GetDataBackka-spel píše:Tak to je blbý. Snad ti pomohou rady od MaWa ve faq o záchraně dat. Pokud to nejsou vyloženě nějaká důležitá data a jen soft, tak se na to však vykašli. Výsledek není jistý. Příště dukladně hlídat písmenka a velikosti partišen.milosh píše: hmm, tak se mi prave povedlo to samy, KUR*A, ja blbec si ten druhej disk nastavil uplne stejne jako ten prvni a prekouknul se a uz to bylo. POMUZETE NEKDO OBNOVIT DATA???? POKUD TO TEDA JDE?
a pak mi bylo doporuceno i toto, to by taky snad mohlo pomoct, i kdyz asi mi to neobnovi disk vcetne vsech dat, abych z nej mohl zase bootovat.
http://www.winternals.com/Products/AdministratorsPak/
1PC: Intel i5 2500 + Noctua NH-D14, 8GB RAM DDR3, Radeon 6870 1GB, Intel 120GB SSD + 2TB + 750GB, DVD-RW Samsung SH203D, Winfast DTV2000H, LCD Samsung 226BW, Creative 4.1 repro, 620W Seasonic M12 bronze
2PC: Athlon X2 5200, 2x512DDR2, 80GB Seagate, ATI 1250, Winfast 2000 XP Expert, LCD FSC P19-2 DVI
2PC: Athlon X2 5200, 2x512DDR2, 80GB Seagate, ATI 1250, Winfast 2000 XP Expert, LCD FSC P19-2 DVI
- milosh
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Dik, taky dobrej tipzombux píše:zkus http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=75
1PC: Intel i5 2500 + Noctua NH-D14, 8GB RAM DDR3, Radeon 6870 1GB, Intel 120GB SSD + 2TB + 750GB, DVD-RW Samsung SH203D, Winfast DTV2000H, LCD Samsung 226BW, Creative 4.1 repro, 620W Seasonic M12 bronze
- wendy
- Začátečník
-
Podívejte se, prosím, na můj problém s Ghost-em
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=51421
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=51421
- Yomega
- Začátečník
-
Mam problem s Ghostem 2005 verze 9.0. Udelal jsem si ve Windovs image C: na 2 DVD (asi 8 GB) a ted po koupi noveho disku a snaze obnovit image na novy disk narazil na problem. Nejdriv jsem novy disk normalne zformatoval F Diskem a pak vlozil botovaci CD s Ghostem. Program nabehl a kdyz jsem vybral cestu a do druhy mechaniky vlozil DVD s vytvorenou Image, Ghost me napsal hlasku ze soubor neni podporovan....a co ted? Soubor vytvoren Ghostem neni podporovan???? Prosim nekoho o radu...
- Lumpy_vole
- Nováček
-
bez disketovky
Ahoj, ted si to tu procitam a..
driv sem Ghosta taky pouzival, ale pak kdyz jsem prechazel na NTFS, tak to drivejsi verze neumeli, tak sem od toho upustil.. ale ted Symantec vydal novejsi verze a ty uz NTFS umeji (tusim pocinaje NG2003), ale je tu dalsi problem..
nepouzivam disketovku, tudiz ji v kompu ani nemam a program si bez ni neumi poradit -> neumi vytvorit napr. bootovatelne CD ktere by spustilo primo Ghosta po restartu Windows. Virtualni program na FDD mi nesel a co sem si vytvoril u kamose ty 2 diskety, tak sem je pak zkusil dopalit na CDRW ktery bylo bootovatelny a taky nic :/
Pokud ma s tim jiz nekdo zkusenost, tak prosim napiste, nechce se mi s tim uz rozcilovat a mlatit do klavesnice
Ted sem si ale uvedomil jeste jednu vec.. mam 200 GB HDD, rozdelenej na c: 20 GB a D: na zbytek (nejakych 166 GB).. Velikost disku D: je vetsi nez 137 GB, bude to Ghost umet na ni spravne zapsat ten image? Nemam DVD palirnu na kterou bych pripadne zalohu dal hned vypalit a na hadru nechci prijit o data Jeste me napadla zaloha pres sit, ta moznost tam je, ale stejnak bych si to radeji udelal vsechno na jednom PC, abych nemusel otravovat u jinyho kompu
Dikes a cau
EDIT: nemam tak dobrou zakladni desku aby mi umela nacist napr. flashdisk
driv sem Ghosta taky pouzival, ale pak kdyz jsem prechazel na NTFS, tak to drivejsi verze neumeli, tak sem od toho upustil.. ale ted Symantec vydal novejsi verze a ty uz NTFS umeji (tusim pocinaje NG2003), ale je tu dalsi problem..
nepouzivam disketovku, tudiz ji v kompu ani nemam a program si bez ni neumi poradit -> neumi vytvorit napr. bootovatelne CD ktere by spustilo primo Ghosta po restartu Windows. Virtualni program na FDD mi nesel a co sem si vytvoril u kamose ty 2 diskety, tak sem je pak zkusil dopalit na CDRW ktery bylo bootovatelny a taky nic :/
Pokud ma s tim jiz nekdo zkusenost, tak prosim napiste, nechce se mi s tim uz rozcilovat a mlatit do klavesnice
Ted sem si ale uvedomil jeste jednu vec.. mam 200 GB HDD, rozdelenej na c: 20 GB a D: na zbytek (nejakych 166 GB).. Velikost disku D: je vetsi nez 137 GB, bude to Ghost umet na ni spravne zapsat ten image? Nemam DVD palirnu na kterou bych pripadne zalohu dal hned vypalit a na hadru nechci prijit o data Jeste me napadla zaloha pres sit, ta moznost tam je, ale stejnak bych si to radeji udelal vsechno na jednom PC, abych nemusel otravovat u jinyho kompu
Dikes a cau
EDIT: nemam tak dobrou zakladni desku aby mi umela nacist napr. flashdisk
AMD Duron 1800, 512 MB RAM, Sapphire 9600, 200 GB HDD Seagate ATA100, DVD-RW, LCD 17" Hyundai, Genius myska a klavesnice
kytara STAGG - Fat Stratocaster - Serie 710: barva černá, kombo STAGG - CA-15: 12 W
kytara STAGG - Fat Stratocaster - Serie 710: barva černá, kombo STAGG - CA-15: 12 W
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: bez disketovky
umí již i starší verze 7Lumpy_vole píše:ty uz NTFS umeji (tusim pocinaje NG2003)
Jak to, že neumí? Přímo v menu má ghost funkci make ghost boot cd/dvd. Tvůj problém však spíš spočívá v tom, že máš jen tu bootovací disketu s ghost.exe a ne celou instalaci ghosta na hardu.Lumpy_vole píše:nepouzivam disketovku, tudiz ji v kompu ani nemam a program si bez ni neumi poradit -> neumi vytvorit napr. bootovatelne CD ktere by spustilo primo Ghosta po restartu Windows.
- hop2286
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- hop2286
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- Peterer
- Začátečník
- wendy
- Začátečník
-
Odzkoušel jsem si ke své úplné spokojenosti funkci vytvoření partition image (na fyzicky jiný disk) a zpětné obnovení OS WinXP do původní partition.
Provedl jsem si uložení image na DVD (v mechanice LG GSA 4167) a v průběhu procesu jsem obdržel varování "Spanned NTFS images on removable media may result in excessive media swaps if used with Ghost Explorer".
Proces vypálení na DVD skončil úspěšně, tak na jaké problémy se mám v případě nutnosti obnovy partition z výměnného média připravit ???
Ještě několik dalších otázek k procesu vytvářeni image celého OS:
Jaké "čistící" utility je doporučeno aplikovat před spuštěním Ghosta?
Je možné kvůli velikosti zálohovaných dat smazat stránkovací soubor?
Je vhodné provést defragmentaci?
Je vhodné / nutné provést na cílovém oddílu formátování?
Jaké další zkušenosti máte s obnovou image celého OS přes DVD?
Jak se vytvoří obdoba CD/DVD média Recovery Disk dodávaného s novým PC systémem? Je to vlastně image získané např. z Ghosta?
Provedl jsem si uložení image na DVD (v mechanice LG GSA 4167) a v průběhu procesu jsem obdržel varování "Spanned NTFS images on removable media may result in excessive media swaps if used with Ghost Explorer".
Proces vypálení na DVD skončil úspěšně, tak na jaké problémy se mám v případě nutnosti obnovy partition z výměnného média připravit ???
Ještě několik dalších otázek k procesu vytvářeni image celého OS:
Jaké "čistící" utility je doporučeno aplikovat před spuštěním Ghosta?
Je možné kvůli velikosti zálohovaných dat smazat stránkovací soubor?
Je vhodné provést defragmentaci?
Je vhodné / nutné provést na cílovém oddílu formátování?
Jaké další zkušenosti máte s obnovou image celého OS přes DVD?
Jak se vytvoří obdoba CD/DVD média Recovery Disk dodávaného s novým PC systémem? Je to vlastně image získané např. z Ghosta?
- LukiX
- Nováček
-
Chlapi mam takovy dotaz:
Uz je to nejaky ten patek co pouzivam Acronise. pokud mi klekne system nebo je pomaly, obnovim Image a je to. Ale potreboval bych udelat toto:
Potreboval bych si vytvorit zalohu (Image) ciste instalace WINXP+nejaky ten soft a nahravat jej na ruzne HW konfigurace. Teoreticky by to nemel byt problem, zaloha je vytvorena, ale po nahrani na jakykoliv jiny disk nez u me konkretni sestavy, nenabehne WIN. Bootoje to do nej ale pak proste cerna obrazovka a vubec nic se nedeje.Vyzkousel jsem Acronis 8.0, Acronis 9.0 i NortonGhost 2006 ale deje se porad to same. Mate s tim nekdo zkusenosti? Chipsetem to prece nemuze byt, protoze pokud vezmu jakykoliv disk s nahranym OS, a dam ho do sve sestavy, system normalne najede akorat nenajde ovladace, to je jasne...
Uz je to nejaky ten patek co pouzivam Acronise. pokud mi klekne system nebo je pomaly, obnovim Image a je to. Ale potreboval bych udelat toto:
Potreboval bych si vytvorit zalohu (Image) ciste instalace WINXP+nejaky ten soft a nahravat jej na ruzne HW konfigurace. Teoreticky by to nemel byt problem, zaloha je vytvorena, ale po nahrani na jakykoliv jiny disk nez u me konkretni sestavy, nenabehne WIN. Bootoje to do nej ale pak proste cerna obrazovka a vubec nic se nedeje.Vyzkousel jsem Acronis 8.0, Acronis 9.0 i NortonGhost 2006 ale deje se porad to same. Mate s tim nekdo zkusenosti? Chipsetem to prece nemuze byt, protoze pokud vezmu jakykoliv disk s nahranym OS, a dam ho do sve sestavy, system normalne najede akorat nenajde ovladace, to je jasne...
- Peterer
- Začátečník
Ta černá obrazovka nemá se zálohovacím programem nic společného.
Když obnovíš zálohu na jiné základní desce ( jiná čipová sada a pod.), tak díky nesouladu ovladačů se Win nechytají !!!
S nForcem je asi nejvíce problémů, nejvíce záloh se podaří rozchodit s VIA čipsety, dokonce i zálohu pro AMD jsme rozchodily pro Intel - čipová sada VIA KT333/400.
Když obnovíš zálohu na jiné základní desce ( jiná čipová sada a pod.), tak díky nesouladu ovladačů se Win nechytají !!!
S nForcem je asi nejvíce problémů, nejvíce záloh se podaří rozchodit s VIA čipsety, dokonce i zálohu pro AMD jsme rozchodily pro Intel - čipová sada VIA KT333/400.
Notebook Acer Extensa 5620G, DDRII 1GB , HDD 160GB SATA, ATI Radeon HD2400XT 256MB, Vista 64bit Ultimate
- Muska
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Nikde jsem nenašel uspokojivou odpověď/řešení.... jestli bude někdo vědět, jak na to?
MB ASUS A7V600 (VIA KT600, bez X či F)
ATA Seagate 7200.8 40GB
SATA1 Seagate 200GB
SATA2 WD2500KS 250GB
problém je v tom, že deska neumí bootovat z 2. SATA kanálu, kam chci na ten WD přenést systém z ATA 40ky... tu mám rozdělenou na 3 části - boot+swap, sys. , data - není problém sys. oddíl naklonovat do oddílu na WD a v boot.ini dát změnit číslo, aby systém hledal na tom WD - systém naběhne, jenže stejně půlka věcí pořád běží z té 40ky (kterážto je pořád jako C: ) a stejně se chová, když na WD rozbalím čistou n-Lite instalaci Windowsů, co ten WD nikdy neviděly... na SATA1 200ce už jeden systém je a z různých důvodů tam nechci dávat bootovací manažer (či kvuli hlučnosti dávat systém tam) a přinejhorším doufám, že znovuinstalace Windowsů na WD nebude na té 40cce kromě bootovacího oddílu závislá...
tak bych rád věděl, jestli jde takhle systém přenést a učinit samostatným... díky...
MB ASUS A7V600 (VIA KT600, bez X či F)
ATA Seagate 7200.8 40GB
SATA1 Seagate 200GB
SATA2 WD2500KS 250GB
problém je v tom, že deska neumí bootovat z 2. SATA kanálu, kam chci na ten WD přenést systém z ATA 40ky... tu mám rozdělenou na 3 části - boot+swap, sys. , data - není problém sys. oddíl naklonovat do oddílu na WD a v boot.ini dát změnit číslo, aby systém hledal na tom WD - systém naběhne, jenže stejně půlka věcí pořád běží z té 40ky (kterážto je pořád jako C: ) a stejně se chová, když na WD rozbalím čistou n-Lite instalaci Windowsů, co ten WD nikdy neviděly... na SATA1 200ce už jeden systém je a z různých důvodů tam nechci dávat bootovací manažer (či kvuli hlučnosti dávat systém tam) a přinejhorším doufám, že znovuinstalace Windowsů na WD nebude na té 40cce kromě bootovacího oddílu závislá...
tak bych rád věděl, jestli jde takhle systém přenést a učinit samostatným... díky...
- jcdenton12
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
no ako to tak citam tak mam otazky
stahhujem trialku ghosta 10.0
na PC kam idem zalohovat je
6.5GB WD s OS (5.8GB zaplnene) (C)
80GB Seagate dokumenty (D -20GB-zaplnene 2GB), (E 60GB-zapnene 8GB)
otazka c.1: nevadi ze to je iba trial verzia???
otazka c.2: treba robit bootovaciu disketu??, treba robit bootovacie Cd ghosta alebo staci v ghostovi nastavit aby urobil 1DVD bootovacie zo zalohou??
pojde to v pohode obnovit ak disk C(fyzicky) odstranim a zostane iba ta 80???
dakujem
stahhujem trialku ghosta 10.0
na PC kam idem zalohovat je
6.5GB WD s OS (5.8GB zaplnene) (C)
80GB Seagate dokumenty (D -20GB-zaplnene 2GB), (E 60GB-zapnene 8GB)
otazka c.1: nevadi ze to je iba trial verzia???
otazka c.2: treba robit bootovaciu disketu??, treba robit bootovacie Cd ghosta alebo staci v ghostovi nastavit aby urobil 1DVD bootovacie zo zalohou??
pojde to v pohode obnovit ak disk C(fyzicky) odstranim a zostane iba ta 80???
dakujem
...
- L-U-C-K-Y
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ghost problem
Zdravim do fora. Mel bych na "ghostaky" maly dotaz Vlastnim Ghost 2003 a 2005 a ted problemy a otazky:
Mam Sata disk a na nem particion C: 30GB. O malinko vetsi particion jsem vytvoril na druhem disku IDE (F:) a chtel jsem preklonovat system. Pouzil jsem nejprve ghost 2003. Vse OK, najelo to do DOSu kde to melo zacit klonovat. Ale tam to vytuhlo v uvodnim menu, kde se ma vypsat doba a procenta, neudelalo to ani procento, jen v pravidelnych intervalech blikala ledka od disku a nic.
Pouzil jsem taktez Ghost 2005. Particion jsem klonoval pod windows, vse se zdalo byt OK, dal jsem vypnout pocitac a odpojil jsem puvodni disk a nechal jen naklonovany. Jenomze pri nabehu mi to napsalo hlasku "a disk read error occurred" a nic, system nenajel. Zkousel jsem v konzoli pro zotaveni WIN a nahrat novy MBR a boot sector ale bezuspechu.
Jen poznamenam, ze ten druhy disk mi to naslo jako prvni zarizeni a SATA disk mi nachazi jako druhe zarizeni, jestli je tohle chyba ? Jak to prehodit ?
Poradi mi nekdo? Jsem docela zoufaly a nevim si rady
Mam Sata disk a na nem particion C: 30GB. O malinko vetsi particion jsem vytvoril na druhem disku IDE (F:) a chtel jsem preklonovat system. Pouzil jsem nejprve ghost 2003. Vse OK, najelo to do DOSu kde to melo zacit klonovat. Ale tam to vytuhlo v uvodnim menu, kde se ma vypsat doba a procenta, neudelalo to ani procento, jen v pravidelnych intervalech blikala ledka od disku a nic.
Pouzil jsem taktez Ghost 2005. Particion jsem klonoval pod windows, vse se zdalo byt OK, dal jsem vypnout pocitac a odpojil jsem puvodni disk a nechal jen naklonovany. Jenomze pri nabehu mi to napsalo hlasku "a disk read error occurred" a nic, system nenajel. Zkousel jsem v konzoli pro zotaveni WIN a nahrat novy MBR a boot sector ale bezuspechu.
Jen poznamenam, ze ten druhy disk mi to naslo jako prvni zarizeni a SATA disk mi nachazi jako druhe zarizeni, jestli je tohle chyba ? Jak to prehodit ?
Poradi mi nekdo? Jsem docela zoufaly a nevim si rady
AMD 64 Venice 3000+ taktovany na 2,54GHz, DFI LanParty UT nF3 Ultra-D,VGA MicroStar NX6600-VTD128 Diamond 128, pamet 2x 512MB Kingmax 433 MHz, SB Audigy 2 ZS, tuner Pinnacle PCTV Pro, disk WD Caviar XL WD2500KS 250GB SATA, DVD LITE-ON DVDRW SOHW-16535, LCD HP 1740
- Drummz
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
navod na zalohu
cus mam norton ghost 10
potreboval bych, aby mi nekdo napsal strucnej popis jak v nem udelat zalohu systemovyho disku. Jak pak tu zalohu vypalit na DVD, tak aby sla pri potrebe nabootovat a nahrat zpet na disk
dik moc
// tenle thread je uz pul roku mrtvej , tak doufam, ze se najde nekdo kdo mi poradi
Nemam ted cas na to, abych procital celej topic. Az budou vanoce tak to tu proctu, ale pokud by se nekdo nasel a poradil mi ušetřil by mi spustu casu
potreboval bych, aby mi nekdo napsal strucnej popis jak v nem udelat zalohu systemovyho disku. Jak pak tu zalohu vypalit na DVD, tak aby sla pri potrebe nabootovat a nahrat zpet na disk
dik moc
// tenle thread je uz pul roku mrtvej , tak doufam, ze se najde nekdo kdo mi poradi
Nemam ted cas na to, abych procital celej topic. Az budou vanoce tak to tu proctu, ale pokud by se nekdo nasel a poradil mi ušetřil by mi spustu casu