Instalace XP na SATA 250GB bez FDD

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Joss
Nováček
Nováček

Instalace XP na SATA 250GB bez FDD

Příspěvek od Joss »

Poridil jsem si hdd 250GB na SATA. Nejprve jsem si jej prerozdelil pomoci partition magicu, to probehlo ok. Jenze bych na nej chtel nainstalovat XPcka, sata driver mam pripravenej na CD. Zmacknu F6 k nacteni driveru, ale problem je v tom, ze XP po me chteji pouze disketu, nic jineho. Nemam FDD. Jak v takovym pripade postupovat?
Tom69
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tom69 »

sehnat si FDD
Steffy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Steffy »

Pokud mas moznost upravit instalacni CD Windows na jinym pocitaci, tak se zkus podivat na tohle http://www.zive.cz/h/Uzivatel/AR.asp?ARI=115105
Je tam navod jak do instalace pridat ovladace pro SATA radic, takze pak disketu nepotrebujes. Neni to sice uplne trivka, ale da se to zvladnout.
AMD Thorton 2200+@2187 MHz (162*13.5), ASUS A7V600-X, 1024 MB DDR 400, Hitachi SATA II 160 GB, Seagate SATA 120 GB, XFX GeForce 6600 GT AGP 500/1000@550/1200, SB Live! 5.1
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Dělaj se už windowsy s tímhle implementovaným? Už maj na čase...
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Joss
Nováček
Nováček

Příspěvek od Joss »

Steffy píše:Pokud mas moznost upravit instalacni CD Windows na jinym pocitaci, tak se zkus podivat na tohle http://www.zive.cz/h/Uzivatel/AR.asp?ARI=115105
Je tam navod jak do instalace pridat ovladace pro SATA radic, takze pak disketu nepotrebujes. Neni to sice uplne trivka, ale da se to zvladnout.
Dik, moc to pomohlo :)
mara.t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mara.t »

hmm, tak už to ultraiso spoplatnily...takže to si jdu hledat flopynu a nějaké diskety...kua :(
MSI mpg b550 gaming plus, AMD r5 5600XT, 4x 8GB HyperX Predator @3466MHz, EVGA 3070, Seasonic 520W, OCZ 256GB, Kingstone A2000 512GB, WD Blue 4TB.
Joss
Nováček
Nováček

Příspěvek od Joss »

mara.t píše:hmm, tak už to ultraiso spoplatnily...takže to si jdu hledat flopynu a nějaké diskety...kua :(
Já mam pocit, že ultraiso bylo vždy zpoplatěné. Já to udělal tak, že jsem nejprve nainstaloval w98, na disk nakopíroval obsah instalačního CD XP, upravil dle návodu a spustil setup. Na disk, většinou to je C, se mi nakopírovaly do 2 adresářů, tuším něco.bt a něco.ls (doufám že si to pamatuji správně) soubory a komp se restartoval. Jenže se do těch adresářů nenakopčil ten SATA driver, takže jsem musel nabootovat znova do w98 a manuálně ho do nich dát (stačí sys soubor). Potom jsem XP nainstaloval úplně bez problěmů:)
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

existuje program winiso, který tuším do 700MB obsahu funguje i bez registrace, ten by to taky mohl zvládnout
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“