jo já jsem to taky zkoušel....a jelikoz pracuju v obchode kde se ty pasty prodavaji,tak vím že na procesoru dražší pasta neudela ani stupen mín....+-1 stupen se povazuje za chybu meření...Woyta píše:Mylis se. Kazda pasta meni svou povahu v prubehu let. Treba MX-1 ma pry vydrzet 8 let a pak menit sve vlastnosti.
Na kvalite pasty take zalezi. Cim lepsi tepelna vodivost tim rychlaji je teplo odvedeno pryc a nehromadi se v jadre CPU.
Rozdily teplot? Ty jsou. jedna se sice o par stupnu ale kazdej stupen je dobrej.
Neboj. Zkousel jsem to. A nejhorsi vysledky jsem mel s temi levnymi pastamy s malou tepelnou vodivosti. Vzhledem k cene HW se cena trochu drazsi pasty ztrati.
a je pravda ze fakt 8 let je docela dlouhá doba
btw...spíš záleží kolik té pasty tam naneseš....vetsinou tam kazdej dá vrstvu jako prase a pak se diví...nikdo totiž nechape že stači na HS dát malou průhlednou vrstvičku,kterou rozetře do stracena...ta pasta má vyplnit jenom mikronerovnosti mezi procesorem a chladicem a ty nerovnosti jsou v řádu tisicin milimetru.....navíc tepelná vodivost té pasty je uplně směšná vuči tepelné vodivosti kovu(mědi),takže čím víc pasty tím huř....a jestli pasta má 7.1 nebo 9 w/mk vodivost je uplně jedno...
spíš jde o konzistenci te pasty aby se co nejlépe přispusobila povrchu na chladici a HS.....a to AC silikon za 70 kč má uplně super konzistenci:)