Teplovodivá pasta na AMD s.754

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Woyta píše:Mylis se. Kazda pasta meni svou povahu v prubehu let. Treba MX-1 ma pry vydrzet 8 let a pak menit sve vlastnosti.
Na kvalite pasty take zalezi. Cim lepsi tepelna vodivost tim rychlaji je teplo odvedeno pryc a nehromadi se v jadre CPU.
Rozdily teplot? Ty jsou. jedna se sice o par stupnu ale kazdej stupen je dobrej.
Neboj. Zkousel jsem to. A nejhorsi vysledky jsem mel s temi levnymi pastamy s malou tepelnou vodivosti. Vzhledem k cene HW se cena trochu drazsi pasty ztrati.
jo já jsem to taky zkoušel....a jelikoz pracuju v obchode kde se ty pasty prodavaji,tak vím že na procesoru dražší pasta neudela ani stupen mín....+-1 stupen se povazuje za chybu meření...

a je pravda ze fakt 8 let je docela dlouhá doba 8-)

btw...spíš záleží kolik té pasty tam naneseš....vetsinou tam kazdej dá vrstvu jako prase a pak se diví...nikdo totiž nechape že stači na HS dát malou průhlednou vrstvičku,kterou rozetře do stracena...ta pasta má vyplnit jenom mikronerovnosti mezi procesorem a chladicem a ty nerovnosti jsou v řádu tisicin milimetru.....navíc tepelná vodivost té pasty je uplně směšná vuči tepelné vodivosti kovu(mědi),takže čím víc pasty tím huř....a jestli pasta má 7.1 nebo 9 w/mk vodivost je uplně jedno...

spíš jde o konzistenci te pasty aby se co nejlépe přispusobila povrchu na chladici a HS.....a to AC silikon za 70 kč má uplně super konzistenci:)
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Zkus porovnat obycejnou pastu Titan a Treba MX-1. U me to udelalo rozdil 3-4st v klidu. To my uz jako chyba mereni neprijde. Pred 8 lety procesory jeste tolik nehraly takze tam rozdil nepoznas. Zato u dnesnich CPU jsou ty rozdily vetsi.
Samozrejmne ze te pasty musi byt primerene. Cim mensi ma pasta tepelny odpor tym lepe. Aby pres pastu s mensi vodivosti proteklo stejne tepla jako pres kvalitnejsi je potreba mirne vetsiho tepla. Je to jako odpor v elektrickem obvode. Cim vetsi odpor tim potrebujes vetsi napeti pro stejny proud.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Woyta píše:Zkus porovnat obycejnou pastu Titan a Treba MX-1. U me to udelalo rozdil 3-4st v klidu. To my uz jako chyba mereni neprijde. Pred 8 lety procesory jeste tolik nehraly takze tam rozdil nepoznas. Zato u dnesnich CPU jsou ty rozdily vetsi.
Samozrejmne ze te pasty musi byt primerene. Cim mensi ma pasta tepelny odpor tym lepe. Aby pres pastu s mensi vodivosti proteklo stejne tepla jako pres kvalitnejsi je potreba mirne vetsiho tepla. Je to jako odpor v elektrickem obvode. Cim vetsi odpor tim potrebujes vetsi napeti pro stejny proud.
to samozrejme máš teoreticky pravdu....ale v praxi to neni ani jeden stupen....spousta moderatoru ti to tady potvrdi kdo si to zkousel doma sám.... a jelikoz ty jsi to nikdy nezkousel jinak by jsi takovou hovadinu o 4 stupnich tady nikdy nevyslovil..

samozrejme kdyz naneses nejakou ultra shit pastu ktera se neda ani rozetrit a jsou na procesoru žmolky tak to potom rozdil mas 4 stupne...

ale pokud by jsi porovnal obycejnou AC silikon s tou tvoji MX-1 tak by jsi zjistoval že tam neni rozdil ani jednoho stupne...za predpokladu ze obe pasty jsou kvalitne naneseny...

/EDIT

dobre rozdil bude maximalne 1 stupeb....ale to povazuju za chybu mereni..takze me nejakej 1 stupen fakt netrapi..
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Pastu jsem menil na svem AXP pred 14 dny. Titan Silver (20% stribro) za MX-1. Za stejnych podminek je teplota dole o ty 3st.
BTW ta Titam sla lepe rozetrit nez MX-1. MX-1 je fakt solidne husta pasta. Zubni pasta je proti MX-1 tekutina.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
LukiX
Nováček
Nováček

Re: Teplovodivá pasta na AMD s.754

Příspěvek od LukiX »

Ruka píše:Podle prodejců alfy a asi dalších, způsobí požití stříbrné pasty na AMD processor odepření reklamace.
Na procák co mám v popise mám tak o 10° vyšší teploty. Myslel jsem že mi to pomůže "Pasta na chladič S-700 Silver , 10% stříbra, 0,5 g", ale je to šmejd a za měsíc to bylo na prach.
Z boxu jsem tu pastu bohužel sundal.

Takže co tam mám dát za pastu, když ne stříbrnou a taky ne šmejd.
Ahoj, pokud myslíš náš Alfa Computer v Mariánkách, tak se to opravdu vztahuje pouze k AMD K7, zkrátka tam kde jsou na povrchu můstky a někdo nešikovný kdyby nanesl té pasty moc, zkratoval by jí můstky, poněvadž ta stříbrná je vodivá. Jinak kdyby se to někomu na K7ce nahodou stalo, stačí to důkladně omýt lihem a je.
Peterer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Peterer »

Původní pasta by se měla z chladiče odstranit - ta šedá. Totální přilepení a nasledné vytažení chladiče i CPU delají i Celerony. Kvůli záruce před první montáží chladiče na CPU nanesu na tu šedou pastu tenký film silkonové pasty AC. Vím, je to prasárna, ale kvůli reklamaci tam nechám i původní a popř. před reklamací tu silikonovou utřu lihem. Vyzkoušeno na Celeronech, Duronech ...
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“