Volné místo na disku
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- LeváRuka
- Začátečník

-
Volné místo na disku
Mám Win XP a po nějaké chybě (taková modrá obrazovka a ukládá se RAM na disk - nebo co) jsem měl jenom 120 mega volnýho místa, zkoušel jsem chdsk.exe, ale nic se nezlepšilo, když označím všechno, co mám na disku, a porovnám to s celkovou velikostí tak mě chybí 2 giga místa.
Mohla by tu chybu způsobovat instalace skype v 0.97 ? Do teď se to nikdy nestalo.Musel jsem to tam dát protože 0.95 se sama zavírala.
Prosím poraďte
Mohla by tu chybu způsobovat instalace skype v 0.97 ? Do teď se to nikdy nestalo.Musel jsem to tam dát protože 0.95 se sama zavírala.
Prosím poraďte
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- LeváRuka
- Začátečník

-
zobrazený mám všechno a to místo se mě ztratilo naráz, aniž bych něco ukládal, nebo nahrával, na starších Win sem vždycky spustil Scandisk a ten nahlásil "údaj o volném místě byl opraven" ale na XP se mě to nedaří, vlastně, když dám chkdsk.exe tak to najde nějakej problém v systému souborů, ale nemůže ho opravit protože nebyl spuštěn s parametrem /f, když to dám s /f tak se to zase chce restartovat aby mohl kontrolovat, ale při kontrole po restartu to zase nic nenajde. Když to zkusím znovu, tak se to zase opakuje dokola. Typický začarovaný kruh.sovicka2001 píše:tak tohle je dost subjektivní... nevíš kolik má systém schovaných dat... a podíval ses jestli máš aktivováno něco jako zobrazit skryté/systémové soubory ???
a jestli jedeš na FAT32 tak ty si seberou dost místa na disku aniž bys to moh kontrolovat...
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- ITeCOM
- Nováček

Re: Volné místo na disku
V pripade ze slapes pod NTFS tak tie 2GB su pravdepodobne v adresari "System Volume Information".. sem si Windoze ukladaju "vraj" subory potrebne k obnoveniu systemu .. a ver ze ich tam moze byt naozaj pozehnane... tak najprv si skus normalne "vycistit" diskLeváRuka píše:Mám Win XP a po nějaké chybě (taková modrá obrazovka a ukládá se RAM na disk - nebo co) jsem měl jenom 120 mega volnýho místa, zkoušel jsem chdsk.exe, ale nic se nezlepšilo, když označím všechno, co mám na disku, a porovnám to s celkovou velikostí tak mě chybí 2 giga místa.
Prosím poraďte
Tento pocitac - vyber jednotku C, D, E... - prave tlacitko mysi - vlastnosti - cistenie disku a tam si pozaskrtavaj co chces zmazat... tak isto aj v druhej zalozke "Dalsie moznosti" vycisti "Obnovenie systemu"... zmazes tym vsetky stare "body obnovenia" zostane Ti len ten aktualny.... a ak to nepomoze, tak hladaj stratene miesto v tom adresari "System Volume Information".
- Mike.Ace
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
System volume information mas i kdyz jedes na FAT32. Je to adresar,kam si windows uklada zalohy napr ovladacu,kdyz je reinstalujes a tak. A slouzi k bodu obnoveni systemuITeCOM píše:V pripade ze slapes pod NTFS tak tie 2GB su pravdepodobne v adresari "System Volume Information".. sem si Windoze ukladaju "vraj" subory potrebne k obnoveniu systemu .. a ver ze ich tam moze byt naozaj pozehnane... tak najprv si skus normalne "vycistit" diskLeváRuka píše:Mám Win XP a po nějaké chybě (taková modrá obrazovka a ukládá se RAM na disk - nebo co) jsem měl jenom 120 mega volnýho místa, zkoušel jsem chdsk.exe, ale nic se nezlepšilo, když označím všechno, co mám na disku, a porovnám to s celkovou velikostí tak mě chybí 2 giga místa.
Prosím poraďte
Tento pocitac - vyber jednotku C, D, E... - prave tlacitko mysi - vlastnosti - cistenie disku a tam si pozaskrtavaj co chces zmazat... tak isto aj v druhej zalozke "Dalsie moznosti" vycisti "Obnovenie systemu"... zmazes tym vsetky stare "body obnovenia" zostane Ti len ten aktualny.... a ak to nepomoze, tak hladaj stratene miesto v tom adresari "System Volume Information".
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
- ITeCOM
- Nováček

..vsak som to aj napisal, ale windoze si ukladaju ovladace a podobne veci aj do inych adresarov, co teraz vsak nie je podstatne. Ide o to, ze do toho adresara System volume information si okrem tzv. potrebnych veci k obnoveniu, sype aj kopec nezmyslov, ktore windoze uznaju "akoze za vhodne k obnoveniu"Mike.Ace píše:System volume information mas i kdyz jedes na FAT32. Je to adresar,kam si windows uklada zalohy napr ovladacu,kdyz je reinstalujes a tak. A slouzi k bodu obnoveni systemuITeCOM píše: V pripade ze slapes pod NTFS tak tie 2GB su pravdepodobne v adresari "System Volume Information".. sem si Windoze ukladaju "vraj" subory potrebne k obnoveniu systemu .. a ver ze ich tam moze byt naozaj pozehnane... tak najprv si skus normalne "vycistit" disk