ASUS Smartdoctor - regulace otacek

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Tom.CZ.73
Nováček
Nováček

ASUS Smartdoctor - regulace otacek

Příspěvek od Tom.CZ.73 »

Zdarec,
koupil jsem si grafiku Asus AX800XL/2DTV 256MB a nainstaloval programek ASUS Smartdoctor ktery mino jine slouzi k regulaci otacek. Problem ovsem je ze na defautni nastaveni jede vetracek na plne obratky a dela pri tom znacny randal az z tohe po nekolika hodinach zacne bolet hlava pozor neprehanim!!! Kdyz si nastavim SmartCooling(=regulaci)je vse OK,ale po restartu systemu je vsechno opet na defaut. Je najaka moznast prinutit ASUS Smartdoctor, aby si zapamatoval nastaveni ?? nebo je nejaka jina aplikace na regulaci otacek ?
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Karta by měla umět regulovat otáčky sama osobě i bez softwaru, pokud ti ovšem jeji default nastaveni nevyhovuje, můžeš použít atitool.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Tom.CZ.73
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tom.CZ.73 »

Sama to neumi to poznam bezpecne podle hluku. Me jde o to ze by to mela umet Smart doctor, ale po restartu smaze nastaveni
Obrázek[blur]
tzn. je nastaven manual mod a vetracek ma cca 3800RPM pokazdym restartu musim nastavit SmartCooling pak klesnou otacky na nejakych 2400RPM. Atitool(v0.24) jsem si stahl a regulaci otacek neobsahuje:(
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Ale ano ATitool umí regulaci, dej settings/ fancontrol - můžeš si nastavit pro vlastní rozsahy teplot různé otáčky větráčku v %
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
serizovatel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od serizovatel »

najed na ikonku smartdoctor zmackni pravy dal setings a zasrtni to policko "use clock............"a mas to smartdoctor slape jak hodinky
R-COCKPIT,logitech G25,logitex x-530,logitech mx518,umax el-730,cyborg 3d gold,pro gamer command,lcd 30 hp lp3065 atd.... po rFactor zatím jen LFS na cargame.nl-- LFS je mrtvé, ale dal krásných 100000mil online závodění :)
Tom.CZ.73
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tom.CZ.73 »

serizovatel píše:najed na ikonku smartdoctor zmackni pravy dal setings a zasrtni to policko "use clock............"a mas to smartdoctor slape jak hodinky
Jo to uz jsem zkousel a bez uspechu
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

tom.cz.73 píše:
serizovatel píše:najed na ikonku smartdoctor zmackni pravy dal setings a zasrtni to policko "use clock............"a mas to smartdoctor slape jak hodinky
Jo to uz jsem zkousel a bez uspechu
Použi AtiTrayTools a ulož to do profilu......
Tom.CZ.73
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tom.CZ.73 »

kolo píše:
tom.cz.73 píše: Jo to uz jsem zkousel a bez uspechu
Použi AtiTrayTools a ulož to do profilu......
Diky tohle funguje spolehlive :D
http://downloads.guru3d.com/download.php?det=733
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“