Mám notebook Umax s integrovanou četečkou paměťových karet, která je připojena přes USB. Fungovala bezchybně až do včerejška, kdy je ve správci zařízení jako"neznámé zařízení".
Zkoušel jsem ji odebrat. Po startu Windows XP byla tato čtečka nalezena opět jako "neznámé zařízení".
Při pokusu o aktualizaci ovladače, jsem informován, že ovladač je nenalezen. Když mu dám přímou cestu k ovladači, tak mi napíše, že nic lepšího nenalezl.
jsem z toho zoufalý a nechce mi přeinstalovávat celé XP Profesional
děkuji za každou pomoc
Petr
Čtečka/neznámé zařízení
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- Petrenka
- Začátečník

-
- Dony
- Středně pokročilý

zkus zarizeni odebrat ze spravce zarizeni a smazat z disku inf soubor ovladace (v adresari %systemroot%\inf), inf soubor se nejspis nebude jmenovat stejne jako soubor y orig. ovladace, takze budes muset hledat podle obsahu. Pak zkus znova detekci a instalaci HW.
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... - Petrenka
- Začátečník

-
Dony píše:zkus zarizeni odebrat ze spravce zarizeni a smazat z disku inf soubor ovladace (v adresari %systemroot%\inf), inf soubor se nejspis nebude jmenovat stejne jako soubor y orig. ovladace, takze budes muset hledat podle obsahu. Pak zkus znova detekci a instalaci HW.
Nevím jestli jsem to správně pochopil ?
Zkoušel jsem tedy odstranit soubor USBSTOR.INF, podle odkazu z jiné externí čtečky, která se odkazovala na \WINDOWS\system32\drivers\USBSTOR.SYS, ale nestalo se nic. I po odebrání znovunačtení nového HW, se mi čtečka hlásí, jako neznámé zařízení.
- Dony
- Středně pokročilý

- Petrenka
- Začátečník

-
Problém je v tom, že není žádná instalace, vše proběhlo v rámci ovladačů WinXP. Hlasílo se to původně jako Velkokapacitní paměťové zařízení - nepotřebovalo to žádné ovladače, vše si to vycuclo z oken.Dony píše:na instalačním médiu (ovladačů) čtečky by měl být soubor s příponou inf (pokud to není instalace v jednom exe souboru), jeho kopie by měla být v adresáři INF windows (nejspíš s jiným jménem)