TV ako monitor
- ppm
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
TV ako monitor
Dobry, mohli by ste mi poradit ako pripojit telku k pocitacu tak, aby fungovala ako monitor? Chcem to hlavne na pozeranie filmov na TV v obyvacke aj ked komp mam v spalni. Dakujem.
May the force be with you...
ASUS K8N4-E;AMD Athlon 3000+ 1.8 GHz 64Bit; 2x512 MB DDRAM 400 MHz; nVidia GeForce 6600 256MB PCi-Express; HDD 120 GB Ultra-ATA ; Hyundai Image Quest Q910; IrDA ; Myš Genius; Klavesnica KME;
ASUS K8N4-E;AMD Athlon 3000+ 1.8 GHz 64Bit; 2x512 MB DDRAM 400 MHz; nVidia GeForce 6600 256MB PCi-Express; HDD 120 GB Ultra-ATA ; Hyundai Image Quest Q910; IrDA ; Myš Genius; Klavesnica KME;
- Jo_Do
- Nováček
-
Potřebuješ k tomu pouze grafickou kartu s TV výstupem a kabely.
Největší potíž bývá se zvukem, který se vede na samostatném kabelu ze zvukové karty.
Protože budeš mít počítač v jiném pokoji, budeš potřebovat nějakou rozdvojku, nebo přepínač, kterým přepneš mezi PC repráky a televizí.
Obraz je jednoduchý, záleží pouze na ovladačích, neuvádíš typ karty, v ATI spustíš "Control Centrum", klepneš na tlačítko TV a nastavíš podle toho co vidíš.
K propojení můžeš použít cinch (žluté, okrouhlé s otvorem uprostřed), nebo S-Video (maličký pětikolík).
Obojí vede jen video, zvuk se vede samostatně.
Běžně koupíš redukce, kde je z jedné strany Scart konektor a z druhé vývody na video cinch, S-Video i audio, sám takový mám.
Pokud nemáš v televizi patřičné zdířky, můžeš použít konektory i na připojeném videu, jen ho pak musíš mít zapnuté, když se chceš dívat.
Hodně se mluví o tom, že S-Video je lepší než cinch, osobně jsem neviděl rozdíl, jen u cinche mnoha lidem nejede barva.
Rozchození TV je dost zabíračka, pokud tam něco nejede.
Musíš doufat, že budeš mít štěstí a dobré ovladače.
Největší potíž bývá se zvukem, který se vede na samostatném kabelu ze zvukové karty.
Protože budeš mít počítač v jiném pokoji, budeš potřebovat nějakou rozdvojku, nebo přepínač, kterým přepneš mezi PC repráky a televizí.
Obraz je jednoduchý, záleží pouze na ovladačích, neuvádíš typ karty, v ATI spustíš "Control Centrum", klepneš na tlačítko TV a nastavíš podle toho co vidíš.
K propojení můžeš použít cinch (žluté, okrouhlé s otvorem uprostřed), nebo S-Video (maličký pětikolík).
Obojí vede jen video, zvuk se vede samostatně.
Běžně koupíš redukce, kde je z jedné strany Scart konektor a z druhé vývody na video cinch, S-Video i audio, sám takový mám.
Pokud nemáš v televizi patřičné zdířky, můžeš použít konektory i na připojeném videu, jen ho pak musíš mít zapnuté, když se chceš dívat.
Hodně se mluví o tom, že S-Video je lepší než cinch, osobně jsem neviděl rozdíl, jen u cinche mnoha lidem nejede barva.
Rozchození TV je dost zabíračka, pokud tam něco nejede.
Musíš doufat, že budeš mít štěstí a dobré ovladače.
- cimrosek
- Nováček
-
- Jo_Do
- Nováček
-
Máš pravdu, to jsem tam zapomněl napsat, je potřeba udělat odrušení, nebo vytáhnout kabel od TV antény, jinak bude zvuk nehorázně hučet.cimrosek píše:kdyby se ti po rozjeti televize vlnil trošku obraz a hučelo to tak zkus vytahnout antenni kabel to mi pomohlo,pry to nejak kostři,a nataktovana gpu na max tomu taky nepřida
V Computeru byl návod jak to udělat, mezi TV kabel od antény a anténní konektor se vloží kondenzátor.
A ještě drobnost: občas se stane, že TV-out sice funguje, ale místo videa vidíš jen prázdné černé okno přehrávače. Pomohlo instalovat jinou verzi ovladačů, nebo zkoušet jiné přehrávače. Osobně jsem vyzkoušel asi 20 přehrávačů, než jsem našel nějaký co fungoval. Upgrade na nové ovladače to vyřešil.
- Maxtor
- Začátečník
-
- Jo_Do
- Nováček
-
- Maxtor
- Začátečník
-
Ty vis o mem slohu naprosty ho*no, tak mlc a nemystifikuj lidi, kteri se snazi neco se dozvedet... tve OT je zde na foru naprosto irelevantni...Jo_Do píše:Řekl bych, že hodnota tvého příspěvku tak nějak odpovídá tvému slohu.
-> Pokud ke GK pripojis TV, karta ji vezme ne jako TV, ale jako druhy monitor / zobrazovac.. pak se da nastavit, ktery obraz je primarni a ktery sekundarni..
Video se zobrazi jen na primarnim... tzn TV musi byt obraz c. 1...
Naposledy upravil(a) Maxtor dne čtv 29. pro 2005, 18:44, celkem upraveno 1 x.
- martin850
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
len tak mimo: ppm poznam osobne, lebo je to spoluziak a doslo mi tak usmevne ako st emu poradili (velmi dobre a vystizne) ale on len velmi malo veci z tohoto pochopi (tymto som nechcel urazat).
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
- Jan Káňa
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
No souhlasim s tim, že je rozchodit TV je někdy opravdu zabíračka - skoušel jsem to propojit jen jednou. Film (přehrávál jsem ho v winDVD) mi na televizi fungoval uplně normálně. Ale jakmile jsem chtěl na TV zobrazit cokoliv jiného - např. nějakou hru či prezentaci, vůbec to nešlo, viděl jsem jen prostředek mého pozadí na ploše, ikony se mi nezobrazovaly ani žádné další okna (při práci na PC) - podle mě to je rozlišením televize - jestli se nepletu tak je mnohem menší než u dnešních CRT a LCD monitorů .. nebo ne?
AMD Athlon XP 3000+, 2x256 + 512 DDR RAM (by Kingstom), Ge-Force FX 5900 XT 128 MB, ASUS A7N8X - E Deluxe =>zatim bez OC