Zachraňte DVD-RW

Nero, Clone CD a další programy k vypalování a diagnostice.
Odpovědět
wendy
Začátečník
Začátečník

Zachraňte DVD-RW

Příspěvek od wendy »

Jednou za čas ukládám nové fotky z HDD na DVD-RW pomocí programu Nero 6.3. Vždy se mi v režimu vícesekčního vypalování dařilo "přidat" další sekci a kontrolou v prohlížeči ZME6 jsem si ověřoval čitelnost starších dat.

Tentokrát vlastní vypalování nevydalo žádné chybové hlášení, ale fáze kontroly dat skončila hlášením, že kontrola se nezdařila.
Jenže to vícekrát použité médium DVD-RW se teď nedokáže do systému přihlásit. Na mechanice LG4120 trvale problikává LED a médium je nedostupné.
Stejně tak v druhé mechanice DVD-ROM Toshiba.

Dá se s tím médiem něco dělat? Přišel jsem o 40,-Kč ?
Kde se stala chyba? Nero, LG nebo já, že jsem zadal kontrolu dat ???
(vlastní vypalování žádný problém asi nemělo)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Použij nějakej editor image souborů a ty stopy si vytáhni na hdd...
Bathory
wendy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od wendy »

Použil jsem ISOBuster 1.6.
Ten uměl zobrazit čtyř-položkovou strukturu sekcí, ale pokusy o obnovu končily hlášením o nečitelnosti Primary Volume Descriptor-u.
Nechal jsem médium v mechanice, spustil Nero, na mechanice dlouho blikala LED, nakonec se Nero chytil. Kontrola disku nahlásila, že disk je prázdný, tak jsem dal rychlé mazání a jsem rád, že se médium opět stalo použitelným.
O data jsem nepřišel, mám je ještě na dvou HDD, ale příště asi připojování sekcí používat nebudu a vypálím nový objem dat znovu jako celý balík. Možná, že nejpohodlnější by bylo používat utilitu InCD nebo rovnou zápis na DVD-RAM.
Odpovědět

Zpět na „Vypalovací software“