Revoltec chlazeni chipsetu

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Revoltec chlazeni chipsetu

Příspěvek od Vacil »

Nevite jak predelat uchyceni hackama na uchyceni pomoci "sroubku" (nevim jak se to menuje) a nebo nemela by stacit teplovodiva paska? (vazi jen 35g)??
http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00024822

[img]http://www.obchod.cz/sharedimages/image ... erURed.JPG[/img]

Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
Neller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Revoltec chlazeni chipsetu

Příspěvek od Neller »

blazen píše:Nevite jak predelat uchyceni hackama na uchyceni pomoci "sroubku" (nevim jak se to menuje) a nebo nemela by stacit teplovodiva paska? (vazi jen 35g)??
http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00024822

[img]http://www.obchod.cz/sharedimages/image ... erURed.JPG[/img]
pasku bych moc nedoporucoval....che to nejakej pritlak!
\\PC a všechny znalosti HW šly bokem. Nyní prodávám koupelny.//
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vacil »

Nevedeli by ste o nejkym penkym chladici na chipset? (barevnej, nejak zvlastne tvarovanej) .. :) thx

Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
Neller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neller »

blazen píše:Nevedeli by ste o nejkym penkym chladici na chipset? (barevnej, nejak zvlastne tvarovanej) .. :) thx
ale na jakou desku? pro P4? AMD? desky maji ruzny uchyceni.

ja mam tento: http://www.thermaltake.com/coolers/chipset/a1163.htm ale dal jsem na nej blue LED vetracek z Coolermaster chladice na cipset (ten mel moc malej pasiv pod sebou)....myslim ze to chladi pekne a aji hluk je v pohode.
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vacil »

je to na desku, kterou mam v podpisu.. :) MSI K7N2 Delta2 Platinum

Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Co jsem tak premyslel tak by nemelo byt problem si ty hacky z neceho vyrobit a dat je namisto spon a do toho prichytit chladic. Pripadne v nehorsim vzit plech, vrtacku, zavitnik, sroubky a trochu zapracovat.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Neller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neller »

Woyta píše:Co jsem tak premyslel tak by nemelo byt problem si ty hacky z neceho vyrobit a dat je namisto spon a do toho prichytit chladic. Pripadne v nehorsim vzit plech, vrtacku, zavitnik, sroubky a trochu zapracovat.
ale ta jeho deska prave ma jiny uchyceni toho chladice na cispet..ten jeho se pridelava dirama v desce..kdyztak me opravte.
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

Neller píše:
Woyta píše:Co jsem tak premyslel tak by nemelo byt problem si ty hacky z neceho vyrobit a dat je namisto spon a do toho prichytit chladic. Pripadne v nehorsim vzit plech, vrtacku, zavitnik, sroubky a trochu zapracovat.
ale ta jeho deska prave ma jiny uchyceni toho chladice na cispet..ten jeho se pridelava dirama v desce..kdyztak me opravte.
no jestli to dobře chapu tak ty hacky se daj normalne do der na sroubky
Neller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neller »

Xan píše:
Neller píše: ale ta jeho deska prave ma jiny uchyceni toho chladice na cispet..ten jeho se pridelava dirama v desce..kdyztak me opravte.
no jestli to dobře chapu tak ty hacky se daj normalne do der na sroubky
to myslim ze ne! Nebo to nechapu.
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Tenhle Cooler je dělanej pro desky s P4, kde je uchycení chladiče chipsetu děláno tak, že místo děr v desce je tam očko, za které se chladič chytí pomocí háčků. Osobně si myslím, že to nemá takový přítlak a novější chipsety od Intelu (např. i955x) už to nepoužívají.

Takže pokud tenhle chladič chceš na jiný chipset (pro AMD), tak jedině ho upravit, což mi příde zbytečný na to, že ten chladič není nic převratnýho a pochybuju, že uchladí třeba nF4 :sad:
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Ucinnost je diskutabilni ale na NF2 by mohl stacit. Jak pises tak ho chces hlavne kvuli vzhledu. Ano myslel jsem vyrobit hacky do der pro srouby. Uvazoval jsem o nem na svoji starou desku.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Neller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neller »

Stoobi píše:Tenhle Cooler je dělanej pro desky s P4, kde je uchycení chladiče chipsetu děláno tak, že místo děr v desce je tam očko, za které se chladič chytí pomocí háčků. Osobně si myslím, že to nemá takový přítlak a novější chipsety od Intelu (např. i955x) už to nepoužívají.

Takže pokud tenhle chladič chceš na jiný chipset (pro AMD), tak jedině ho upravit, což mi příde zbytečný na to, že ten chladič není nic převratnýho a pochybuju, že uchladí třeba nF4 :sad:
podle me je pritlak dostacujici..mel jsem ABIT ted ASUS desku a jeste jsem mlet ten tiger chipset cooler a vude ty dratky do tech ocek byly z tvrdyho-pruznyho dratua pritlak byl urcite v pohode!
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Woyta píše:Ucinnost je diskutabilni ale na NF2 by mohl stacit. Jak pises tak ho chces hlavne kvuli vzhledu. Ano myslel jsem vyrobit hacky do der pro srouby. Uvazoval jsem o nem na svoji starou desku.
No na nForce 2 by to melo stacit, i kdyz mozna bych se i o chlazeni tohoto chipsetu bal, protoze prece jen to "cleneni" toho pasivu je co se tyce ucinosti nevhodne resene a navic i plocha "cleneni" je dosti mala. Myslim ze toto http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?D ... d=18843691 a podobna reseni maji mnohem vetsi chladici ucinnost.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vacil »

to se mi zase nelibi.. :D ne, asi to bude jediny reseni... :(

nebo tatovi slohnu jeho PC s intelem.. :)

Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

to je zbytecny se s tim tak sraát...

muj zpusob je ze vezmu sekundovy lepidlo a pastu ....a prilepim to na chipset....staci do rozku kapka lepidla a do prostred pastu..
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

Highlander píše:
to je zbytecny se s tim tak sraát...

muj zpusob je ze vezmu sekundovy lepidlo a pastu ....a prilepim to na chipset....staci do rozku kapka lepidla a do prostred pastu..

to si delas srandu ze chces lepit chladic na chipset sekundakem? :o
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

Highlander píše:muj zpusob je ze vezmu sekundovy lepidlo a pastu ....a prilepim to na chipset....staci do rozku kapka lepidla a do prostred pastu..
:stupid: :blee: ja bych radsi zaporacoval s plechem
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Mit HW po takovejch talentech je za trest.

Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“