Zdravim. Prosim o radu. Mel jsem desku Epox s VIA KT400 a taktoval jsem na ni procesor AMD Athlon XP 1700+ a grafickou kartu ATI Radeon 9500. Pred par dny mi na desce shoreli vsechny kondenzatory na 3.3V vetvy a myslim ze jeste jedna vetev...deska uz zlobila delsi dobu, tak uz to asi jen proste dal nevydrzelo. Chci se zeptat jestli muze mit taktovani na funkcnost desky vliv. Zvedal jsem FSB na 166 a jinak si jen hral s nasobicem a u grafiky s taktem pameti a jadrem. Predem dekuji za odpoved.
Lukas
Taktování na desce se Socketem A
Moderátor: Eddward
- joker.smith
- Nováček
-
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Taktování na desce se Socketem A
Ta MB asi ale nemá AGP/PCI lock ne? Tak to je celkem mozny že si ji odvaril.joker.smith píše:Zdravim. Prosim o radu. Mel jsem desku Epox s VIA KT400 a taktoval jsem na ni procesor AMD Athlon XP 1700+ a grafickou kartu ATI Radeon 9500. Pred par dny mi na desce shoreli vsechny kondenzatory na 3.3V vetvy a myslim ze jeste jedna vetev...deska uz zlobila delsi dobu, tak uz to asi jen proste dal nevydrzelo. Chci se zeptat jestli muze mit taktovani na funkcnost desky vliv. Zvedal jsem FSB na 166 a jinak si jen hral s nasobicem a u grafiky s taktem pameti a jadrem. Predem dekuji za odpoved.
Lukas

Nekdy stači přečíst FAQ.
- Wilik
- Administrátor
Ten MB sice nema AGP/PCI lock, ale pri sbernici 166MHz je to stejne jedno. Vliv na vetsi zatez desky ma jak zvyseni frekvence - ikdyz nepredpokladam, ze bys sel moc vysoko (tj. rekneme >2200 MHz), tak zvyseni voltaze (a to uz mohl byt vetsi problem). Ovsem rozmezi dostupne v BIOSu by nemelo zpusobit nic, proc by mela shoret cela deska. Samozrejme ale na kraceni zivotnosti to vliv ma.
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- joker.smith
- Nováček
-
No jak poznam jestli neni spatny zdroj?Ten muze taky odpalit desku?Mam 300W zdroj a jedou mi na nem 3 mechaniky, disk a zakladni deska s procesorem, 512RAM, grafikou, zvukovkou a sitovkou....problem s napajenim mi to nikdy nehlasilo a zdroj je tichy a nevydava zadne nenormalni zvuky...jak by se to projevovalo kdyby byl spatny??Jinak ty kondiky na desce mam 4 druhy...a vyhoreli ty prostredni dva druhy..takze nejvetsi a nejmensi druh zustal v poradku...Dzin píše:Záruka jeste je? nedošlo k nejakemu přepěti v siti? To by ale asi odnesl zdroj...