Ten PIO ale s***

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

mrozu
Začátečník
Začátečník

PIO

Příspěvek od mrozu »

Jen tak dodam, ze problem s PIO muze bejt zpusobenej i extremni lamivosti nekoho, kdo ten disk zapojoval a dal ho na kabel OBRACENE.
U nekterych starsich kabelu, ktery jeste nemaj protiopatreni v podobe "zobacku" na horni plose konektoru, ale maj jen 39 samicich otvoru :wink: pro disk, se muze stat, ze pri obraceni konektoru je jim vytlacen jeden pin disku. Shodou okolnosti je to prave ten pin, kterej umoznuje zapnuti DMA.

U novych disku se to snad uz stat nemuze, ale preci jen pro poradek...nekomu se to muze se to zdat hodne vtipny, ale pote, co jsem pujcil kamosovi svuj disk a vratil se mi v tomto stavu, tak uz je asi mozny vsechno :shock:
ptomain
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: PIO

Příspěvek od ptomain »

mrozu píše:Jen tak dodam, ze problem s PIO muze bejt zpusobenej i extremni lamivosti nekoho, kdo ten disk zapojoval a dal ho na kabel OBRACENE.
U nekterych starsich kabelu, ktery jeste nemaj protiopatreni v podobe "zobacku" na horni plose konektoru, ale maj jen 39 samicich otvoru :wink: pro disk, se muze stat, ze pri obraceni konektoru je jim vytlacen jeden pin disku. Shodou okolnosti je to prave ten pin, kterej umoznuje zapnuti DMA.

U novych disku se to snad uz stat nemuze, ale preci jen pro poradek...nekomu se to muze se to zdat hodne vtipny, ale pote, co jsem pujcil kamosovi svuj disk a vratil se mi v tomto stavu, tak uz je asi mozny vsechno :shock:
a podarilo se ti ho nejakym zpusobem vytahnout?, taky jsem se s tim setkal a resim to uz delsi dobu
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“