vyhadzovanie platenych stranok
Moderátor: Don
- Infernal
- Začátečník

vyhadzovanie platenych stranok
zdravim, mam dost velky problem. Pred pol rokom mi PC len tak vyhadzoval pri prehliadani internetu nejae stranky Sfondi desktop a walpapers, myslel som si, ze to je bezne ele ked dosiel uvet tak som mal za mesiac 3500 Sk na nejake audiotextove cislo co som vobec nerobil....
teraz mam mozillu a pri prehliadani sa mi len tak otvori znova ta stranka Walpapers- ta ista co vtedy a windows upozornuje ze sa snazim nainstalovat a spustit stranku pre dospelych a cena je 59 sk min....bojim sa, ze znova mi to uctuje...neviete co to moze byt?
teraz mam mozillu a pri prehliadani sa mi len tak otvori znova ta stranka Walpapers- ta ista co vtedy a windows upozornuje ze sa snazim nainstalovat a spustit stranku pre dospelych a cena je 59 sk min....bojim sa, ze znova mi to uctuje...neviete co to moze byt?
Core 2 Quad Q9550, 4 GB Kingston HyperX DDR2 1066 MHZ, ASUS GTX275, Xaser VI MX, Samsung spinpoint 1000 GB, Audigy extreme music
- Jo_Do
- Nováček

-
To je přímo ukázkový případ.
Instaluj si:
1.antidialer-Optim Acces Dial (pod XP nutno instalovat a spustit v režimu kompatibility), placený Connection Meter (200kč)
2.antivir-Avast, AVG free, Antivir PE
3.firewall-Kerio, Zone Alarm
4.antispyware-Ad-Aware, (nebo X jiných)
Ve firewallu zakaž IE a Outlook, používej Mozillu, Firefox, Operu, nebo něco jiného.
Nepouštěj na internet žádný program, pokud ho tam sám nechceš, jediný který musíš pustit je "generic host proces", firewall ti nabídne možnosti.
Nestahuj žádné přílohy mailů kromě přímo vyžádaných.
E-maily stahuj jako prostý text, vypadá to hnusně, ale nemůže to uškodit.
Před připojením prohlížej číslo, přes které se připojuješ, pokud je tam jiné než obvykle, nebo dokonce hvězdičky místo čísla, tak se přes to nepřipojuj.
Prohlížej pravidelně složku "Síťová připojení", nesmí tam být nic o čem nevíš.
Některé dialery jsou tak drzé, že se jmenují prostě "Dialer", viděl jsem i pěkný dialer "Acces To" s hvězdičkami místo čísla.
Předpokládám, že se připojuješ přes dial-up, změň to co nejdřív. I nejhorší ADSL je stokrát lepší.
Instaluj si:
1.antidialer-Optim Acces Dial (pod XP nutno instalovat a spustit v režimu kompatibility), placený Connection Meter (200kč)
2.antivir-Avast, AVG free, Antivir PE
3.firewall-Kerio, Zone Alarm
4.antispyware-Ad-Aware, (nebo X jiných)
Ve firewallu zakaž IE a Outlook, používej Mozillu, Firefox, Operu, nebo něco jiného.
Nepouštěj na internet žádný program, pokud ho tam sám nechceš, jediný který musíš pustit je "generic host proces", firewall ti nabídne možnosti.
Nestahuj žádné přílohy mailů kromě přímo vyžádaných.
E-maily stahuj jako prostý text, vypadá to hnusně, ale nemůže to uškodit.
Před připojením prohlížej číslo, přes které se připojuješ, pokud je tam jiné než obvykle, nebo dokonce hvězdičky místo čísla, tak se přes to nepřipojuj.
Prohlížej pravidelně složku "Síťová připojení", nesmí tam být nic o čem nevíš.
Některé dialery jsou tak drzé, že se jmenují prostě "Dialer", viděl jsem i pěkný dialer "Acces To" s hvězdičkami místo čísla.
Předpokládám, že se připojuješ přes dial-up, změň to co nejdřív. I nejhorší ADSL je stokrát lepší.
- Voloď
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
dialery su problemy len dial up-u , ze .....
(lebo sak napr.. cez dsl nema ako vytacat, kedze nema ,,pristup" k telefonnej linke .....alebo sa mylim?
)
(lebo sak napr.. cez dsl nema ako vytacat, kedze nema ,,pristup" k telefonnej linke .....alebo sa mylim?
P4 NW 3,0GHz@3,6GHz 1,575V (box) MSI Intel 865PENeo2 pfisr 2x512MB apacer DDR 400MHz @430 MHZ 2-3-3-7 (dual chanell) Maxtor 40Gb Maxtor 60Gb (7200rpm) Seagate baracuda 7200.9 250GB MSI RX800SE AGP 425/800@606/1140) Zalman VF700AlCu, MSI DVD R/RW, Fujitsu siemens P19-2, Thermaltake pure power 480W / MEMBER OF DDRT (Daddy Doughnut Racing Team)
- Jo_Do
- Nováček

-
- Infernal
- Začátečník

- johny128
- Začátečník

- Jo_Do
- Nováček

-
- Infernal
- Začátečník

pred pol rokom som mal dial up, vtedy mi v roznych casovych intervaloch vyhadzovalo take ze Sfondi desktop stranka alebo Walpapers- vlastne ia tieto dve. potom mi dosiel ucet za volanie na audiotext. Teraz mi na wifi hadze to iste aj ma upozornuje ze sa pokusam vstupit na stranku za 59 sk na min vzdy to vypnem.
odviril som si komp naslo mi virus dialer a spyware lobdotcom- tiez ze vytaca a bojim sa, ze mi dojde velky ucet. nemal by?
odviril som si komp naslo mi virus dialer a spyware lobdotcom- tiez ze vytaca a bojim sa, ze mi dojde velky ucet. nemal by?
Core 2 Quad Q9550, 4 GB Kingston HyperX DDR2 1066 MHZ, ASUS GTX275, Xaser VI MX, Samsung spinpoint 1000 GB, Audigy extreme music
- Voloď
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ak mas wifi tak by nemal .....
P4 NW 3,0GHz@3,6GHz 1,575V (box) MSI Intel 865PENeo2 pfisr 2x512MB apacer DDR 400MHz @430 MHZ 2-3-3-7 (dual chanell) Maxtor 40Gb Maxtor 60Gb (7200rpm) Seagate baracuda 7200.9 250GB MSI RX800SE AGP 425/800@606/1140) Zalman VF700AlCu, MSI DVD R/RW, Fujitsu siemens P19-2, Thermaltake pure power 480W / MEMBER OF DDRT (Daddy Doughnut Racing Team)
- Stanley
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak to je naprosto "v pořádku". Pokud jsi před rokem měl Dial-up, tak se samozřejmě mohlo stát (a jak píšeš, tak i stalo), že se ti díký nějakému SPYWARE a hlavně díky nějakému Dialeru, přepojilo připojení na zahraniční, draze zpoplatněnou linku a proti si klidně mohl mít tak veliký účet za audiotextové služby.Infernal píše:pred pol rokom som mal dial up, vtedy mi v roznych casovych intervaloch vyhadzovalo take ze Sfondi desktop stranka alebo Walpapers- vlastne ia tieto dve. potom mi dosiel ucet za volanie na audiotext. Teraz mi na wifi hadze to iste aj ma upozornuje ze sa pokusam vstupit na stranku za 59 sk na min vzdy to vypnem.
Nyní máš Wifi, ale jak píšeš, tak ten "bordelware" (spyware a dialer) ti v PC zůstal!!! No ale nyní už nemusíš mít vůbec žádný strach, protože na WIFI ti nic podobného nehrozí!!!! Pokud máš připojení přes WIFI, tak buď bez obav, co se výše tel. účtu týká. Ovšem každopádně si počítač vyčisti - ANTISPYWARE, SPYBOT, ADAWARE, antivir....
I když jak píšeš, tak to si asi už udělal. Každopádně na účet telefonu už to nemůže mít vliv!
- Infernal
- Začátečník

- Stanley
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Infernal
- Začátečník