vyhadzovanie platenych stranok

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Infernal
Začátečník
Začátečník

vyhadzovanie platenych stranok

Příspěvek od Infernal »

zdravim, mam dost velky problem. Pred pol rokom mi PC len tak vyhadzoval pri prehliadani internetu nejae stranky Sfondi desktop a walpapers, myslel som si, ze to je bezne ele ked dosiel uvet tak som mal za mesiac 3500 Sk na nejake audiotextove cislo co som vobec nerobil....
teraz mam mozillu a pri prehliadani sa mi len tak otvori znova ta stranka Walpapers- ta ista co vtedy a windows upozornuje ze sa snazim nainstalovat a spustit stranku pre dospelych a cena je 59 sk min....bojim sa, ze znova mi to uctuje...neviete co to moze byt?
Core 2 Quad Q9550, 4 GB Kingston HyperX DDR2 1066 MHZ, ASUS GTX275, Xaser VI MX, Samsung spinpoint 1000 GB, Audigy extreme music
Jo_Do
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jo_Do »

To je přímo ukázkový případ.

Instaluj si:

1.antidialer-Optim Acces Dial (pod XP nutno instalovat a spustit v režimu kompatibility), placený Connection Meter (200kč)

2.antivir-Avast, AVG free, Antivir PE

3.firewall-Kerio, Zone Alarm

4.antispyware-Ad-Aware, (nebo X jiných)

Ve firewallu zakaž IE a Outlook, používej Mozillu, Firefox, Operu, nebo něco jiného.
Nepouštěj na internet žádný program, pokud ho tam sám nechceš, jediný který musíš pustit je "generic host proces", firewall ti nabídne možnosti.

Nestahuj žádné přílohy mailů kromě přímo vyžádaných.
E-maily stahuj jako prostý text, vypadá to hnusně, ale nemůže to uškodit.

Před připojením prohlížej číslo, přes které se připojuješ, pokud je tam jiné než obvykle, nebo dokonce hvězdičky místo čísla, tak se přes to nepřipojuj.
Prohlížej pravidelně složku "Síťová připojení", nesmí tam být nic o čem nevíš.
Některé dialery jsou tak drzé, že se jmenují prostě "Dialer", viděl jsem i pěkný dialer "Acces To" s hvězdičkami místo čísla.
Předpokládám, že se připojuješ přes dial-up, změň to co nejdřív. I nejhorší ADSL je stokrát lepší.
Voloď
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Voloď »

dialery su problemy len dial up-u , ze ..... :oops:
(lebo sak napr.. cez dsl nema ako vytacat, kedze nema ,,pristup" k telefonnej linke .....alebo sa mylim? :oops: )
P4 NW 3,0GHz@3,6GHz 1,575V (box) MSI Intel 865PENeo2 pfisr 2x512MB apacer DDR 400MHz @430 MHZ 2-3-3-7 (dual chanell) Maxtor 40Gb Maxtor 60Gb (7200rpm) Seagate baracuda 7200.9 250GB MSI RX800SE AGP 425/800@606/1140) Zalman VF700AlCu, MSI DVD R/RW, Fujitsu siemens P19-2, Thermaltake pure power 480W / MEMBER OF DDRT (Daddy Doughnut Racing Team)
Jo_Do
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jo_Do »

Voloď píše:dialery su problemy len dial up-u , ze ..... :oops:
(lebo sak napr.. cez dsl nema ako vytacat, kedze nema ,,pristup" k telefonnej linke .....alebo sa mylim? :oops: )
Nemýlíš, je to tak, dialer na ADSL nefunguje.
Infernal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Infernal »

ja mam wifi
Core 2 Quad Q9550, 4 GB Kingston HyperX DDR2 1066 MHZ, ASUS GTX275, Xaser VI MX, Samsung spinpoint 1000 GB, Audigy extreme music
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

Infernal píše:ja mam wifi
a pred pol rokom si mal tiez wifi?nejako mi nedochadza, co ma wifi spolocne s uctom za volanie na audiotextove cislo
Jo_Do
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jo_Do »

Infernal píše:ja mam wifi
Přes Wi-Fi by volání na audiotext 60kč/min nemělo jít, lépe řečeno byla by to potíž tvého poskytovatele. Myslím, že ty škodlivé stránky prostě neví, že už máš Wi-Fi a zkouší se ti vnutit dial-up dialer, nebo spyware.
Infernal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Infernal »

pred pol rokom som mal dial up, vtedy mi v roznych casovych intervaloch vyhadzovalo take ze Sfondi desktop stranka alebo Walpapers- vlastne ia tieto dve. potom mi dosiel ucet za volanie na audiotext. Teraz mi na wifi hadze to iste aj ma upozornuje ze sa pokusam vstupit na stranku za 59 sk na min vzdy to vypnem.
odviril som si komp naslo mi virus dialer a spyware lobdotcom- tiez ze vytaca a bojim sa, ze mi dojde velky ucet. nemal by?
Voloď
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Voloď »

ak mas wifi tak by nemal .....
P4 NW 3,0GHz@3,6GHz 1,575V (box) MSI Intel 865PENeo2 pfisr 2x512MB apacer DDR 400MHz @430 MHZ 2-3-3-7 (dual chanell) Maxtor 40Gb Maxtor 60Gb (7200rpm) Seagate baracuda 7200.9 250GB MSI RX800SE AGP 425/800@606/1140) Zalman VF700AlCu, MSI DVD R/RW, Fujitsu siemens P19-2, Thermaltake pure power 480W / MEMBER OF DDRT (Daddy Doughnut Racing Team)
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Infernal píše:pred pol rokom som mal dial up, vtedy mi v roznych casovych intervaloch vyhadzovalo take ze Sfondi desktop stranka alebo Walpapers- vlastne ia tieto dve. potom mi dosiel ucet za volanie na audiotext. Teraz mi na wifi hadze to iste aj ma upozornuje ze sa pokusam vstupit na stranku za 59 sk na min vzdy to vypnem.
odviril som si komp naslo mi virus dialer a spyware lobdotcom- tiez ze vytaca a bojim sa, ze mi dojde velky ucet. nemal by?
Tak to je naprosto "v pořádku". Pokud jsi před rokem měl Dial-up, tak se samozřejmě mohlo stát (a jak píšeš, tak i stalo), že se ti díký nějakému SPYWARE a hlavně díky nějakému Dialeru, přepojilo připojení na zahraniční, draze zpoplatněnou linku a proti si klidně mohl mít tak veliký účet za audiotextové služby.
Nyní máš Wifi, ale jak píšeš, tak ten "bordelware" (spyware a dialer) ti v PC zůstal!!! No ale nyní už nemusíš mít vůbec žádný strach, protože na WIFI ti nic podobného nehrozí!!!! Pokud máš připojení přes WIFI, tak buď bez obav, co se výše tel. účtu týká. Ovšem každopádně si počítač vyčisti - ANTISPYWARE, SPYBOT, ADAWARE, antivir....
I když jak píšeš, tak to si asi už udělal. Každopádně na účet telefonu už to nemůže mít vliv!
Infernal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Infernal »

ale nemozu mi to nauctovat ani pri plateni pausalu wifi, ze?
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Infernal píše:ale nemozu mi to nauctovat ani pri plateni pausalu wifi, ze?
Nemůžou!!!! V žádným případě!!!!! Nemusíš se bát! Přeci teď tel. linku k připojení vůbec nepoužíváš, když máš WiFi, takže ti nikdo nemlže účtovat poplatky za telefon! Neboj se!
Infernal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Infernal »

aha cize ked nema telefon tak vlastne nemozem len tak browsovat po platenych strankach hej?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Infernal píše:aha cize ked nema telefon tak vlastne nemozem len tak browsovat po platenych strankach hej?
můžeš ale nikdo ti za to nic navíc nenaúčtuje...
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“