300W eurocase = 250W Fortron??
- lixol
- Nováček

-
300W eurocase = 250W Fortron??
*Dobry den....Chtel jsem se zeptat, zda se muze 250W znackovy Fortorn rovnat vykonem shitskemu 300W eurocase...nekde jsem totiz slysel, ze Fortrony maji rezervu, takze napriklad 250W Fortron je ve skutecnosti vykonostne az 300W*...ja mel totiz 300W eurocase, ktery mi dnes shorel...neutahl moji GF6600GT a tak jsem si od kamose pucil 250W Fortron...zatim mi jede, ale bojim se na grafice zapnout prodavne napajeni, nebo ji nejak extreme namahat, aby neshorel.....*je to pravda??dekuji za radu...*
- Jája
- Středně pokročilý

Fortrony jsou poměrně dobré zdroje, ale rozhodně bych je nepřetěžoval nad limity dané výrobcem. To obecné přísloví že kvalitní zdroj X = shit zdroj X+50W je tu proto, že levné zdroje veskutečnosti nedají to co mají papírově umět, tzn že 300W EC umí dlouhodobě podávat kolem 250W. (psáno jako obecně)
Jinak k potřebné wattáži zdroje -samozřejmě nezáleží jen na grafické kartě, ale na celé sestavě, takže ji bys měl napsat. Teoreticky by ti mohl stačit i "opravdový" 200W zdroj ale záleží i na max A které bude umět dodávat do jednotlivých větví.
Jinak k potřebné wattáži zdroje -samozřejmě nezáleží jen na grafické kartě, ale na celé sestavě, takže ji bys měl napsat. Teoreticky by ti mohl stačit i "opravdový" 200W zdroj ale záleží i na max A které bude umět dodávat do jednotlivých větví.
- Smeli
- Začátečník

-
Tak nevím... jednou jsem tu postoval něco o zdrojích a 9800Pro a nakonec to dopadlo tak, že lidé, co psali, že mají 300W jsou blázni a riskují zdraví svého PC (někteří na to taky dojeli). Jinak myslím, že pokud někdo GK typu 6600GT tak má i slušnější PC, takže 350W bych řekl minimum (nehledě na to, že např. u své MB mám v manuálu napsáno, že min zdroj je 250W, z čehož, alespoň pro mě, vyplívá, že pro nějaké to OC a víc komponent je těch 350 skutečně minimum). Toť "stručně" vše 
- Jája
- Středně pokročilý

- lixol
- Nováček

-
no ja mam 2,4 AMD, 1*80HB HDD, 2* mechaniky (1 vypla) 512 RAm, GF6600GT a WLAN kartu..tot asi vse co zere...ja vim ze i ten 300W EC co jsem mel bylo minimum, ale spis by me zajimalo jestli tenhle 250W FORTRON bude zhruba vykonostne stejny jako ten 300W EC...ted ho mam v PC, ale bojim se zapnou do grafiky pridavne napajeni..
- patrix
- Začátečník

-
- Smeli
- Začátečník

-
Tohle se v poslední době uvádí pro většinu grafik (kromě hi-main a hi-end). Jinak bych ti doporučoval co nejdřív novější zdroj, sice je to tak, že 250W origo je přibližně 300W neorig, ale i tak je to celkem chorobně málo...patrix píše:myslim ze nVidia uvadi nekde pro GeForce 6 series minimalni zdroj 350W
- lixol
- Nováček

-
no a myslis, ze kdyz ted zapojim ten pridavny zdroj do grafiky, tak to tak tyden vydrzi??nez koupim novy??Smeli píše:Tohle se v poslední době uvádí pro většinu grafik (kromě hi-main a hi-end). Jinak bych ti doporučoval co nejdřív novější zdroj, sice je to tak, že 250W origo je přibližně 300W neorig, ale i tak je to celkem chorobně málo...patrix píše:myslim ze nVidia uvadi nekde pro GeForce 6 series minimalni zdroj 350W
- Smeli
- Začátečník

-
- patrix
- Začátečník

-
- lixol
- Nováček

-
- patrix
- Začátečník

-
- Smeli
- Začátečník

-
- Jája
- Středně pokročilý

- lixol
- Nováček

-
Athlon...to CPU nevim, grafika do AGP a zdroj 230V.... uz jsem to zkusil zapojit..pc nabehlo vpohode, ale kdyz jsem spustil FEARa tak to na MB 2 krat piplo a PC se vyplo....tak jsem to pridavne napajeni vypl a jede normalne...Jája píše:2,4 amd je co? barton na s A nebo nějakej novej sempron 64?, co máš za desku? - je napájený CPU z 12V nebo z 5V?, grafika je AGP nebo PCIe?lixol píše:no ja mam 2,4 AMD, 1*80HB HDD, 2* mechaniky (1 vypla) 512 RAm, GF6600GT a WLAN kartu..
Jaký max A má psný ten zdroj?
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
To, to si toho moc nerekl
Mozna by to chtelo kliknou na Tento pocitac, dat ALT+ENTER a napsat, co tam mas presne za procesor. Pac to vypada na soc. A, tak Start -> spustit -> dxdiag a tam se u tehle starsich compu vypisuje deska ( u novejch uz tam bejva jenom BIOS ), aspon tak sem si toho vsiml...
Ja ted nevim, jestli ti pujde ATX 2.xx zdroj, treba "PCTF klasika" Chiftec 410W (
), kterej nema jeden 24-pin + jeden 4-pin konektor, ale 20+4+4 (
)
I kdyz ted sem si to tak prochazel a narazil sem ve spojeni s tim Chieftecem na takovou podivnost - na CC ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32705 ) maj popis nejaky stary verze - jedna 12V vetev s 15A
( nebo to jenom nekdo neumel opsat a zmrsil to tam ), na Chieftec.de je ale neco jinyho http://www.chieftec.de/?page=products_b ... anguage=uk. Ale asi to je jen chyba prepisu.
Kazdopadne ten Chieftec by se asi dal pouzit a navic by se dal v klidu pouzit do dalsiho compu...
Ja ted nevim, jestli ti pujde ATX 2.xx zdroj, treba "PCTF klasika" Chiftec 410W (
I kdyz ted sem si to tak prochazel a narazil sem ve spojeni s tim Chieftecem na takovou podivnost - na CC ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32705 ) maj popis nejaky stary verze - jedna 12V vetev s 15A
Kazdopadne ten Chieftec by se asi dal pouzit a navic by se dal v klidu pouzit do dalsiho compu...
- lixol
- Nováček

-
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- lixol
- Nováček

-
aha...tak ne no...uz nevim co podniknout, protoze zitra je vsude zavrino a ja chci parit..wector píše:Ty si se zblaznil ne? a.) ta grafika zase nezere tolik b.) VGA na 1 zdroji, zbytek na 2.lixol píše:a pomohlo by, kdybych na tu grafiku napojil jeste jeden nejaky zdroj externe??Kdyz 2 zdroje, tak na 1 vsechny komponenty, na 2. vetraky, jinak je to imho hloupost a hlavne risk.
co nejdriv to pude, tak koupim tenhle http://www.dxt.cz/?s-sn=ZD-ZDROJ-FSP350 ... tiId=44447 ... ten uz bude stacit ne??
- Vacil
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jo, ten by mel stacit, jen bejt tebou, tak si nic z DTX computers nekupuju (risk..
) viz: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=46845
Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM