po připojení nové DVD ROMky nejde zvuk

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
pevol
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

po připojení nové DVD ROMky nejde zvuk

Příspěvek od pevol »

Zdar, potřebuju poradit. Mel jsem v kompu jen CD ROM, tak jsem koupil i DVD ROMku ze si ji tam přidám. První moje zděšení přišlo když jsem viděl že v původní CDROMce jsou tři kabely (datovej, zdroj a zvuk) a ja měl pro zapojení nové DVDROMky jen dva -datovej a zdroj. Ten malej zvukovej tam je jen jeden tak jsem ho nechal v původní CDROMce. Pustil jsem počítač se zapojeným pouze datovym a zdrojovym kabelem v nové DVDROMce, v domění že se to nějak vyvrbí - a vono hov.. .
Nejde mi zvuk vubec. Media player hlasi chybu při spuštění jakéhokoliv zvuk. souboru. Nevím co s tím, prosím poraďte, nerozumím tomu..
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Klídek, ten třetí tenkej káblík přenáší analogové audio. Používal se dřív, dneska už všechny mechaniky umí přehrávat digitálně, takže už není potřeba. Čili mechanika potřebuje dva kabely - IDE a napájení. Takže jsi to zapojil naprosto korektně.

Nicméně to s tím zvukem je divný. Přidání DVD-ROMky by na to nemělo mít vliv, nebo mě aspoň nenapadá, kde by mohlo... Co máš za zvukovku ?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Zkusil bych odpojit ten audio kabel z CD-ROMky ...
Goldnoob team proud member!
pevol
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pevol »

díky...
mam PCI Sound Card CMI-8738 5.1 CH
to nevim jestli ti to pomůže
pevol
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pevol »

media player hlásí tohle:
Program Windows Media Player nemůže přehrát soubor, protože došlo k potížím se zvukovým zařízením. Je pravděpodobné, že zvukové zařízení není v počítači nainstalováno, je používáno jiným programem nebo nefunguje správně.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

CMI-8738 je sice po zvukové stránce bída, ale jinak je celkem bezproblémovej... :? Zkus to přeinstalovat.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Takže abych se ujistil, v současnosti už není žádný důvod pro zapojení toho zvukovýho kablíku? Nebo při přehrávání normálních zvukových CD potřebuje? Dík
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“