Problém s instalací windows
Moderátor: Don
- Patriot
- Nováček

-
Problém s instalací windows
Zdravím Vás,tak jsem si koupil notebook.Mám Fujitsu-Siemens Amilo Pro V8010.Bohužel,má rádost z něho byla jenom chvilková.Tento notebook jsem zakoupil bez OS,takže jsem se rozhodl prvni nainstalovat XPcka.Vlozim CD do mechaniky,probiha nacitani ovladacu a najednou se objevi hlaska "v tomto notebooku neni nainstalovan harddisk nebo je spatne nakonfigurovan,instalace dale neni mozna,ukoncete instalaci klavesou F3".Tim instalace konci.Nevite cim to muze byt?Prosim poradte,dekuju.
- mirek6600
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No tak nejdriv bych se pokusil zjistit nak jestli tam ten disk vubec je jestli vas prodejce tak trochu nepodved a prodal vam notebook bez disku jelikoz tudle hlasku jsem jeste nevidel a to jsem xpecka instaloval uz nekolikrat.A pak druha moznost pokud tam ten disk je ze je mrtvej a budete muset koupit jinej v tom pripade ho jdete reklamovat pokud na nej mate nakou zaruku.Jelikoz v notebooku neni mozno aby byli treba dav disky aby byli spatne nastaveny.A posledni moznost je ze nekdo vymnenil disk a zapomnel ho nastavit v biosu toho notebooku takze kdyz nabiha nenabizi vam neco jeko zmacknete del pro vztup dp biosu nebo tak nekdy to bejva klavesa F2 nebop kombinace CTRL+ALT+ESC jine varianty a nekdy si o to rekne sam.
- vlada83
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
podivej se do biosu, pokud tam ten disk fyzicky je vidět, tak ho zkusit smaznout fdiskem nebo jinym programem...a zkusit ty widle nalejt znovu, nebo jestli ten disk neni nahodou satovej a nebudeš muset předtim nainstalovat raid ovladač, to vycházím z problémů se stolními kompy takže třeba to může být i toto 
Komp - Deska: MSI K4 AV;Procesor: Athlon XP 2400+ (15*140 = 2,1 GHz); Chladič: Copper Silent 2-TC; Disk:Baracuda 120GB, WD 40Gb;RAM:768 MB (3x 256MB 333MHz);Grafika:Gainward Ti 4200 250/500->305/610 MHz; DVD:LG 4120B; TV Tuner: Genius - Video Wonder Pro III; case:Avance terminator C001! Razec Diamondback Plasma LE; LCD: Samsung Syncmaster 215TW
Ntb: Toshiba P200D - "17" lcd; Turion X2 - 2GHz; 3Gb RAM; 200Gb disk, ATI HD2600; audio Harman/Kardon
Lepší se 40krát zeptat, než jednou nevědět
Ntb: Toshiba P200D - "17" lcd; Turion X2 - 2GHz; 3Gb RAM; 200Gb disk, ATI HD2600; audio Harman/Kardon
- Patriot
- Nováček

-
- Don Martinez
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
XP nepodporují při instalaci SATA disky - na desktopech se to řeší disketou s ovladačema - u tebe to asi půjde víc ztuha - není nový notebook, který by měl disketovku - takže bych se pokusil si někde popůjčit externí...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník

Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník

- Patriot
- Nováček

-
- Steffy
- Začátečník

Myslim, ze jsem to uz sem jednou daval, pokud mas moznost upravit instalacni CD Windows v jinem pocitaci, tak se podivej na http://www.zive.cz/h/Uzivatel/AR.asp?ARI=115105 je tam navod jak do instalatoru Windows pridat svoje ovladace pro SATA radic, takze pak disketu nepotrebujes.
AMD Thorton 2200+@2187 MHz (162*13.5), ASUS A7V600-X, 1024 MB DDR 400, Hitachi SATA II 160 GB, Seagate SATA 120 GB, XFX GeForce 6600 GT AGP 500/1000@550/1200, SB Live! 5.1
- Patriot
- Nováček

-
Dekuju moc,nesmirne jsi mi pomohl!Steffy píše:Myslim, ze jsem to uz sem jednou daval, pokud mas moznost upravit instalacni CD Windows v jinem pocitaci, tak se podivej na http://www.zive.cz/h/Uzivatel/AR.asp?ARI=115105 je tam navod jak do instalatoru Windows pridat svoje ovladace pro SATA radic, takze pak disketu nepotrebujes.
- vlada83
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nebo zkusit pres flash disk ale to asi oficilane nepodporuje...treba by se to rozběhlo, jinak někde externi disketovku i kdyz kde to schrastit, zkus ten shop kde jsi to koupil jestli by třeba nepujcili nebo tak:)
Komp - Deska: MSI K4 AV;Procesor: Athlon XP 2400+ (15*140 = 2,1 GHz); Chladič: Copper Silent 2-TC; Disk:Baracuda 120GB, WD 40Gb;RAM:768 MB (3x 256MB 333MHz);Grafika:Gainward Ti 4200 250/500->305/610 MHz; DVD:LG 4120B; TV Tuner: Genius - Video Wonder Pro III; case:Avance terminator C001! Razec Diamondback Plasma LE; LCD: Samsung Syncmaster 215TW
- Patriot
- Nováček

-
Muzu vam rict,ze takhle si uzivatelsky privetive uzivani notebook nepredstavuju:-(vlada83 píše:nebo zkusit pres flash disk ale to asi oficilane nepodporuje...treba by se to rozběhlo, jinak někde externi disketovku i kdyz kde to schrastit, zkus ten shop kde jsi to koupil jestli by třeba nepujcili nebo tak:)
- vlada83
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak on ti bude slapat ale az nalejes widle, tohle se mi stalo uz nekolikrat u stolniho kompu...ale tam disketovka nebo se da lehce pripojit takze pohodka, s notasem o tom slysim poprvy
ono se taky sata disky zacly davat do notasu nedavno...
Ale treba u stolnich kompu to bezi samo nebo jde nahodit v biosu misto raidu jen sata a widle se chytnou, nekdy to holt musim doinstalovat uz predtim
ale nevim co bych delal na tvym miste
ono se taky sata disky zacly davat do notasu nedavno...
Ale treba u stolnich kompu to bezi samo nebo jde nahodit v biosu misto raidu jen sata a widle se chytnou, nekdy to holt musim doinstalovat uz predtim
ale nevim co bych delal na tvym miste
- Patriot
- Nováček

-
- Patriot
- Nováček

-
Tak jsem to zkousel podle toho navodu a nefunguje mi to,v utery zajdu do servisu at s tim neco udelaji:-(Patriot píše:Dekuju moc,nesmirne jsi mi pomohl!Steffy píše:Myslim, ze jsem to uz sem jednou daval, pokud mas moznost upravit instalacni CD Windows v jinem pocitaci, tak se podivej na http://www.zive.cz/h/Uzivatel/AR.asp?ARI=115105 je tam navod jak do instalatoru Windows pridat svoje ovladace pro SATA radic, takze pak disketu nepotrebujes.
- vlada83
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak pak dej vedet jak si dopadl
odkud vlastne si? dopln si bydlistě
odkud vlastne si? dopln si bydlistě
- Patriot
- Nováček

-
Jsem z Val.Meziříčí.Takže dnes jsem si zapůjčil disketovou mechaniku,samozřejmě při mé smule to před disketovku nejde,po stisknutí F6 vyberu ovladač,disketová mechanika přečte jenom pár souborů ovladače a zbytek ne.Takže takhle to nejde.V servisu mi řekli,že je možná špatný ovladač přímo od výrobce,prý mám kontaktovat výrobce ovladače.Rekapitulace:před disketovku to nejde,protože je bud spatna disketa(zkousel jsem 5),nebo je spatny ovladac(vyvojari se holt sekli,moje smula) nebo je take mozne,jak mi bylo receno,ze z nekterych disketovek ctou notebooky FSC jen casti,coz je mozna muj pripad.Jsem z toho v soku.Tolik k mym "dnum z novym notebokem":-(((((
- vlada83
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak to je pekny
bych ho vymenil za jinej kousek s atou diskem, na férovku, nejede to nechci to, poradte si, muzes odstoupit od smlouvy podle mě...
jinak asi je blbost se tě ptát jestli sis nestáhnul z netu nejnovější
jinak asi je blbost se tě ptát jestli sis nestáhnul z netu nejnovější
- Patriot
- Nováček

-
- Chroust
- Začátečník

Tak to je pech. Ja osobne bych to asi resil tak, ze bych ho dovezl do prodejny, kde sem ho koupil. Tam bych jim k tomu hodil CD s winXP a rek, ze si pro to zitra prijedu a at tam sou ty windle nainstalovany,nebo at si to tam rovnou nechaj. Protoze kdyz neco prodavaj, musi s tim umet zachazet,ne? 
//pak dej vedet jak si dopadl. Kamos si ted chce kupovat nejakej NB a mam pocit, ze tam ma taky SATU, tak mu to asi rozmluvim,kdyz jsou s tim takovy problemy!
//pak dej vedet jak si dopadl. Kamos si ted chce kupovat nejakej NB a mam pocit, ze tam ma taky SATU, tak mu to asi rozmluvim,kdyz jsou s tim takovy problemy!
Sony VAIO VPCS11X9E
- Patriot
- Nováček

-
Jak jsem dopad?Bylo mi doporuceno prikoupit externi disketovou mechaniku..koupil jsem NECa.Prijdu domu,supnu tam Windows,nacte se instalace,stisknu F6 pro zmenu ovladace a hodim tam disketu...disketovka jede a najednou se objevi:nemuzu precist soubor iastor.sysukoncete instalaci stiskem F3
Byl jsem z toho na vyvrat,volam do servisu a tam mi bylo receno:no on ten notebook podporuje jenom urcite disketovky,u tech co nepodporuje se muze stat ze neprecte nektere soubory
Tak mi rekli at si u nich koupim disketovku ktera je kompatibilni pry na 100%,cena 2000 Kc.V utery mi to ma prijit,uz sem do toho vrazil 5 dni sveho casu a porad to nejede.Pokud to nepojede z touhle disketovkou,se kterou to pry musi na 100% jet,tak jim ten servis rozkopu
DOPORUCENI:VYHYBEJTE SE NOTEBOOKUM SE SATA DISKY POKUD ZAMYSLITE TAK JAKO JA,TOTIZ KOUPIM NOTEBOOK BEZ XP A NAHODIM SI JE TAM SAM..INSTALACE JE NAPROSTO OTRESNA!Instalace systemu na SATA disk s Windows primo od vyrobce notebooku je bezproblemova(pry).
- Patriot
- Nováček

-