Digitální - analogový převodník (dvd->repro)

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Digitální - analogový převodník (dvd->repro)

Příspěvek od sovicka »

Zdravím, jsou ty Vánoce a jaksi jsem se netrefil s dárkem:

Situace je takováto: Ze zakoupeného DVD přehrávače leze jen analogové stereo, digitální koax a optika - ovšem já na to potřebuju navěsit analogové reproduktory (buď 6x cinch nebo 3x jack)

Tzn. podle mého odhadu na to potřebují zvláštní krabičku - která by převedla koaxiální/optický výstup do 6x cinch/3x jack - zatím jsem však takovou nenašel, nějaký jiný tip než jít vyměnit reproduktory nebo koupit lepší přehrávač?

Přehrávač: LG 7500 http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=31900
Reproduktory: Genius SW-5.1 Value :dry: http://www.svethardware.cz/art_doc-27AD ... 7DC9D.html
Francie ... sladká Francie
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

je to blbý ale jdi neco vymenit. sice je to neprijemny ale "ta krabicka" neni za kilo nebo za dvě, takze doporucuju dokud muzes neco vymenit.... spis ty repraky - beztak sou nic moc. si ten prehravac nezaslouzej ani trochu...
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Pokud z toho DVD přehrávače leze něco nezakódovaného, tak by neměl být problém udělat převáděcí multiplex, který by to rozfázoval na šest kanálů...

...tvoje odpověď je přesně k ničemu - když už píšeš že nebude za dvě sta (což když jsem nikde nemiňoval cenový limit je trochu divné :/) - tak by ji mohl nabídnout řádnou alternativu ve formě dražšího zboží. Protože co jsem zatím googlil tak nevím co googlit a manuální procházení zboží, když nevím co hledat je lehce nepraktické.
Francie ... sladká Francie
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

jsi znacne vtipný :-D

nj ale to je jednoduchý vis? vlezes na czechcomputer, alzasoft ci jiny e-shop a vyberes tam naky slusnejsi "digitalni repro" nejen ze "usetris za tu nelevnou krabicku" ale jeste budes mit lepsi zvuk...

alternativ moc neni, a abych pravdu rekl neco mi zkazilo chut je hledat :razz: ale logitech zXXXX a urcite i creative delaj naky digital varianty.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

2 sovicka : Nerad to říkám, ale crashPC má pravdu. Krabička, která ti převádí S/PDIF do analogu se ještě sehnat dá, ale uvědom si, že krabička, která ti dekóduje DD, nebo DTS už je poněkud složitější, než pouhý D/A převodník a sehnat to jen jako "krabičku" asi nejde. To totiž není žádnej multiplex, ale přímo komprimovanej datastream a na jeho dekódování už potřebuješ speciální integrovanej dekodér, nebo procesor. Nejjednodušší (a možná i nejlevnější) je opravdu vyměnit repráky za nějaké s digitálním vstupem.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Ta "krabicka" by mohla byt treba tohle.
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“