Hitachi 160GB SATA nebootuje na Asus A8N-SLI nF4

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Hitachi 160GB SATA nebootuje na Asus A8N-SLI nF4

Příspěvek od Stoobi »

Předevčírem mi dorazila tahle deska a stala se mi nemilá věc, po zapojení jsem pustil PC a disk prostě nebootuje. Vždy se objeví jen hláška "chyba při načítání operačního systému". Přitom ještě na DFi jsem to v pohodě vypnul a nic se nedělo. Zkoušel jsem na tu asusku ještě druhý, naprosto totožný disk a ten v pohodě naběhl, stejně jako další sata i pata disky. Jen ten můj ne. Tak jsem si říkal, že bude možná problém ve win, tak jsem disk formátnul, ale nepomohlo to. Při instalaci win se při restartu zase objeví stejná hláška.

Neví někdo co s tím? S tou deskou ještě nejsem tak spolčený, ale na jednom gigabytu mi tohle dělalo, když jsem měl zapnutý RAID, jeho vypnutý v BIOSu pomohlo, ale tady ne. Vypnul jsem ho, ale stejně se po startu objeví RAID manager, takže nevím. Ale jiné disky jedou, tak opravdu nevím, kde je problém.

Pak jsem ještě můj disk zkoušel v jiné sestavě a tam nechce taky najet. Ale nechápu, jak by se mohl poškodit, absolutně neměl jak. Při výměně desky zůstal v case, jen jsem přehodil sata kabel.

Díky za každou radu. :wink:
Poplik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

hmm

Příspěvek od Poplik »

no jestli nenaběhne ani v jiný sestavě tak je to blby, Hitachi maj takovej prográmek, feature tool, nedělal si v něm něco? (přapínání sataII SSC atd.)
WEEEEEEEEEEE!!
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Hitachi 160GB SATA nebootuje na Asus A8N-SLI nF4

Příspěvek od Shit »

Stoobi píše:.....
A jiný BIOS? Mám na MSI K8N Neo4-FI stejný problém, ale na MSI K8N Neo SLI to maká naprosto korektně.... (a nejsem sám) @ asi kopanec v BIOSu... :blee:
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

No v Ftool jsem dělal, upravil jsem AAM na nižší hodnotu kvůlu hlučnosti. Ale to jsem dělal i u toho druhého disku, i když je pravda, že pak jsem ho hodil do jiné sestavy a tam reinstaloval, takže nevím, jestli se to nastavení přeneslo...

Ale jde mi o to, že naprosto totožnej disk mi jede, ale jen tenhle můj ne. Takže ještě zkusím reinstal na jiný sestavě a pak to hodím na mojí. Pokud by to nepomohlo, tak bych zkusil new BIOS.
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Tak jsem zkoušel instalaci na jiné sestavě (nForce2) a je to stejný problém. Napíše to "Chyba při načítání operačního systému" a to i v případě, že disk je naformátovaný...

Nenapadá nikoho co s tím?
Poplik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

hmm

Příspěvek od Poplik »

no na tý nforce2 by to mohlo být tim že je zaplý SATA II ale na tý ABITce vážně nevim
WEEEEEEEEEEE!!
Amon-Ra
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amon-Ra »

Je to triviální, zkus tohle : http://malec.borec.cz/hacker.php?text=c ... nxp-fedora
Dva dny jsem nevěděl co s tím a tohle mi pomohlo, stačí kouknout na konec článku!
Core2 Q6600@ 3.2Ghz/Arctic Freezer 7pro * GIGABYTE MB Sc 775 P35-DS4 * 4x1GB Patriot DDRII 800Mhz * GIGABYTE 8800GTS 512 * WD 500GB/16MB SATA AAKS * CHIEFTEC DA-01BD * Enermax Liberty 500W
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Amon-Ra píše:Je to triviální, zkus tohle : http://malec.borec.cz/hacker.php?text=c ... nxp-fedora
Dva dny jsem nevěděl co s tím a tohle mi pomohlo, stačí kouknout na konec článku!
Tak to je neuvěřitelný,....opravdu to bylo ono...taková kravina, které bych si nikdy nevšiml a já kvůli tomu naformatuju disk...:( Díky za radu, už jsem provedl new instalaci a vše jede, jak má... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“