Kterou si mam vybrat?

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

xmartinx píše:ked uz ide debata o tej 1600xt, tak je to velka nevyhoda, ze je len 128bit? kde sa to moze najviac prejavit v hrach? na vyssich rozliseniach a pri zapnutych AF a AA? lebo rozmyslam nad kupou, som na vazkach, ohladom tejto grafiky a gto2 od sapphire z nemecka... rozhodujuce kriterium je vykon/cena... ak je to OT, tak sorry :oops:
nevyhoda to neni , protoze 1x00 rada ma prepracovany pametovej radic. tudiz zbernici vyuziva efektivneji.
A treba 1600xt 128b se pri fsaa/aa a vysokych detailech se drzi bok po boku s x800gto ktera ma 256b sbernici.

Kokin: pcie4x sbernice meri zhruba 5cm, 16x meri zhruba 15cm. Vidis doufam ten rozdil? ono samozrejme ta grafika by mozna rozjela pokud bys pcie4x slot serizlej na konci a kdyby ji 4linky staciloy, ale proc zbytecne riskovat.
0118 999 881 999 119 7253
Kokin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kokin »

Ale na tý desce je 16x, akorát se chová jako 4x...
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Kokin píše:Ale na tý desce je 16x, akorát se chová jako 4x...
A na tos prisel jak :roll:
pokud tam mas fyzicky pcie16x slot, tak deska na 99% musi umet do nej adresovat 16 pcie linek (vyjimky tvori SLI reseni, kde se to deli 2*8).
Takze ocividne mas neco spatne nastaveno.
Kokin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kokin »

Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

aha, moje chyba, omlouvam se.
Grafika by v tom jet mela.
Kokin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kokin »

Měla? A co když jí tam dam a nepojede? To jí pak můžu vyhodit???
xmartinx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xmartinx »

takze ta x1600xt bude jednoznacne lepsia kupa ako x800gto2???? ako myslel som si, ze to bude lepsie uz len z hladiska pouzitych novych technologii.. 8-)
Lenovo y560p, Asus K52JK, Samsung Omnia 7 16GB v.8773 TANGO
sharker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharker »

GTO2 je lepsia .. X1600XT sa na X850 XT PE nehrabe :)
*Zeny ,vino, auta, zpev to je moje :-D
Pc1: * C2D E6600 @ 3600~1.35v & 3900~1.5v ~ WaterCooled * D-Tek FuZion & Eheim1048 & 2x Swiftech MCR320-QP * Asus P5K Deluxe * CORSAIR DOMINATOR CM2X2048-8500C5D * Samsung F3 1TB * 7K250 120GB * T7K250 250GB * HIS X1900XTX IceQ3 Turbo ~ WaterCooled * Asus DRW-2014L1T * Logitech Z-5500 Digital & X-Fi XtremeMusic * HP LP2475w * ASUS TVFM-7135 * Thermaltake Armor & Corsair HX520W *
WorkStation1: * iMac 7.1 * Intel C2D T7300 * 3GB DDR2 1066 * 22" iMAC 1680 x 1050 * ATI Radeon HD2600 256 * WD 3200 AAJS * OPTIARC AD-5630A *
WorkStation2: * C2D E8400 * Asus P5E3-WS-Pro * 4x1GB DDR2 1066 * nV Quadro FX 570 * WDC WD2500AAJS * HL-DT-ST GSA-H58N * FSP 400-60HLN *
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

sharker píše:GTO2 je lepsia .. X1600XT sa na X850 XT PE nehrabe :)
GTO2 taky ne. Podívej se po netu, kolik GTO2 je možný při 16pp dostat nad 500MHz, a pak dělej závěry.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
xmartinx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xmartinx »

dobre, tak teraz sa nejak zhodnite, vyssi potencial ohladom odomknutia pipiek, alebo nove technologie a features celkovo.. tak ktoru z nich? musim to vediet do 24.12 :P :roll:
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

xmartinx píše:dobre, tak teraz sa nejak zhodnite, vyssi potencial ohladom odomknutia pipiek, alebo nove technologie a features celkovo.. tak ktoru z nich? musim to vediet do 24.12 :P :roll:
ja bych sel asi do X1600XT jeste ji poladis a na novy hry bude podle me lepsi
mikiCZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od mikiCZ »

cau tak rozhodne x1600xt a ta deska tam je to divny popis nahore rika ze je to jenom agp a dole je pci-e tak doporucuju napsat jak je dole ta diskuze a kdyz ti naopisou ze to jde tak ji kup no a kdyz ti tam nahodou nepujde tak si myslim ze ti urcite daj tu jaka ma bejt a nebo ti vratej penize nebo rovnou napisou jakou no a jinak czechcomputer je uz znamej tim ze maji v popiskach nejakou tu chybu ten dotaz bude nejlepsi jestli uz ses neptal
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

xmartinx píše:ked uz ide debata o tej 1600xt, tak je to velka nevyhoda, ze je len 128bit? kde sa to moze najviac prejavit v hrach? na vyssich rozliseniach a pri zapnutych AF a AA? lebo rozmyslam nad kupou, som na vazkach, ohladom tejto grafiky a gto2 od sapphire z nemecka... rozhodujuce kriterium je vykon/cena... ak je to OT, tak sorry :oops:
no X1600XT se s X850XT PE@GTO2 neda srovnavat :) jinak na co z nemecka ,prave ji ma v ceniku i czechcomputer.cz (no pokud se tam neobjevi dodaci lhuta neznama)
no-X píše: GTO2 taky ne. Podívej se po netu, kolik GTO2 je možný při 16pp dostat nad 500MHz, a pak dělej závěry.
pravda :-D
Naposledy upravil(a) [CZ]mike dne pon 19. pro 2005, 15:05, celkem upraveno 1 x.
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

x1600xt je skladem pres tyden u www.100mega.cz
Kokin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kokin »

sh píše:x1600xt je skladem pres tyden u www.100mega.cz
Tak jsem si přesně tuhle kartu objednal, doufám že bude stát za to...nejlevnější jí maj na www.artcomputer.cz jen za 5300!!! To je nádherná cena, o 700 levnější než u czechcomputeru...
xmartinx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xmartinx »

michal korytar píše:cau tak rozhodne x1600xt a ta deska tam je to divny popis nahore rika ze je to jenom agp a dole je pci-e tak doporucuju napsat jak je dole ta diskuze a kdyz ti naopisou ze to jde tak ji kup no a kdyz ti tam nahodou nepujde tak si myslim ze ti urcite daj tu jaka ma bejt a nebo ti vratej penize nebo rovnou napisou jakou no a jinak czechcomputer je uz znamej tim ze maji v popiskach nejakou tu chybu ten dotaz bude nejlepsi jestli uz ses neptal
sorry, kamo,ale idem upgradovat aj dosku 8-)
[CZ]mike píše:xmartinx Napísal:
ked uz ide debata o tej 1600xt, tak je to velka nevyhoda, ze je len 128bit? kde sa to moze najviac prejavit v hrach? na vyssich rozliseniach a pri zapnutych AF a AA? lebo rozmyslam nad kupou, som na vazkach, ohladom tejto grafiky a gto2 od sapphire z nemecka... rozhodujuce kriterium je vykon/cena... ak je to OT, tak sorry Embarassed

no X1600XT se s X850XT PE@GTO2 neda srovnavat Smile jinak na co z nemecka ,prave ji ma v ceniku i czechcomputer.cz (no pokud se tam neobjevi dodaci lhuta neznama)
no asi tak, ze mi ju doniesol /teraz/ kamos z nemecka, tak nebudem dalsiu objednavat v czc :-D ale inak dik za radu.. len preto som sa pytal, ze mam moznost ju posunut prec, a nemusim ju brat, ale asi si ju zoberiem.. tak mam, ci nie? posledne rozhodovanie :roll:
Kokin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kokin »

Tak už mám doma 1600xt, včere jsem to zapojil...ale když jsem otevřel ati tool tak mi to píše ''direct 3d debugging runtimes are activated'' a že mam otevřít ''directx control panel'' Nevite kde ho najdu? :x
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

Kokin píše:Tak už mám doma 1600xt, včere jsem to zapojil...ale když jsem otevřel ati tool tak mi to píše ''direct 3d debugging runtimes are activated'' a že mam otevřít ''directx control panel'' Nevite kde ho najdu? :x
kua tak se tady stim nechval ale napis jak se dala taktovat :D
Kokin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kokin »

[CZ]mike píše:
Kokin píše:Tak už mám doma 1600xt, včere jsem to zapojil...ale když jsem otevřel ati tool tak mi to píše ''direct 3d debugging runtimes are activated'' a že mam otevřít ''directx control panel'' Nevite kde ho najdu? :x
kua tak se tady stim nechval ale napis jak se dala taktovat :D
No vždyt jsem to chtěl taktovat v ati tool, ale hodí mi to tam tu hlášku...nejdřív potřebuju ''Use retail version of direct 3d'' tak mi řekni kde mam najít ''directX control panel'' a pak ti řeknu jak jde taktovat...;-)
Kokin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kokin »

vubec tam nemam vidět frkvence jádra a pamětí... je tam 0.00!!!
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“