POMOC disk nereaguje a nelze načíst

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
pajus
Nováček
Nováček

POMOC disk nereaguje a nelze načíst

Příspěvek od pajus »

Pomozte prosím, kámošovispadly windowsy a zakously se tak že nešel ani vypnout PC. Systém už pak znovu nenaběhl, nelze načíst disk a nejde se k němu ani v dosu dostat.
Bios hlásí SATA Philips 160.

Po vložení spouštěcí diskety píše že nejsou vytvořeny oddíly nebo že byl systém napaden VIREM, který způsobí nerozpoznání disku. Ať prý použiju antivir, ale co mám skenovat, když tam C: není.
Ani nevím čím.
Nejde ani FDISK ani format.

Prosím pomoooooc.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

na vir to nevidím... spíš jestli ten disk nechcípnul, nebo jestli mu nespadly oddíly. je vidět v fdisku aspoň prázdnej disk bez oddílů nebo vůbec nic?
ignorelist: kremrole a dezoláti
pajus
Nováček
Nováček

Příspěvek od pajus »

fdisk se vůbec nespustí, protože nenačte disk, taky neslyším že by vůbec jel. Je možné ho nějak otestovat. Pokud se ale hlásí v biosu, tak by snad nemělo být po něm.
Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

To jsem teď řešili s kámošem - disk se v biosu hlásil, ale boot nic... říkám, on se asi netočí... a fakt se netočil. Teď už má po pohřbu. Budiž mu země lehká
Obrázek
pajus
Nováček
Nováček

Příspěvek od pajus »

FDISK píše že nco jako systém nenalezl pevné jednotky a vůbec se nespustí. Disk je potichu. Bios hlásí disk jako že tam je.
Žádný antivir pro DOS nelze spustit kvůli absenci disku.

No jestli se posral tak je to v pytli. pár dní stará 160GB :sad: :sad: :sad:

šla by na to uplatnit záruka?
Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

POkud jsi si s ním nedělal psí kousky?
Obrázek
mirek6600
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirek6600 »

jednoduchy umrel mu motorek co toci plotnama.Normalne ho vem a jdi reklamovat a mneli by ti dat primo novej.Jelikoz todle nezpravi.A jeste jedna moznost zkus ho v jinem pocitaci je mozny ze odeslo neco ve zdroji a tudiz do disku nejde tolik proudu aby se roztocil.A kdyz ani v jinem pocitaci se neroztoci tak pak jdi na reklamacku.
pajus
Nováček
Nováček

Příspěvek od pajus »

Zkoušel sem ho na jiném PC (pouze napájení) protože je SATA a já mám jen ATA, ale stejně nereagoval. Je asi v prdeli.
Ten borec na to nema zaruku, takže konec. Nedá se to nějak repasovat nebo něco, je úplně nový, jel tak týden. 160GB :sad:
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

No, motorek nejede, jede jen elektronika, jelikož se disk hlásí... Upřímnou soustrast
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“