problem s obnovovaci frekvenci

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
svoboda
Nováček
Nováček

problem s obnovovaci frekvenci

Příspěvek od svoboda »

mam LCD,19 palcu,neni novej ale zatim mi slouzil celkem v poho.jenze najednou se neco podelalo ted najednou nezvlada zobrazovani nekterych barev,problemy se zobrazovanim se ale lisi s pouzitou obnovovaci frekvenci,pri 60Hz je misty misto bile ruzova,coz se jeste da prezit.ale pri 70Hz a vyse se misto cerne zobrazuje jakysi podivny mix oranzove,cervene,cene... a problemy s bilou jsou jeste vetsi.
chci se teda zeptat jestli to nemuzu nejak vyresit protoze se na to opravdu neda koukat,cim by to mohlo byt?a jeste jestli by neslo nastavit nejakou univerzalni frekvenci pro vsehny aplikace,cektere totiz nemaji interni nastaveni ani soubor ini,a na slozitejsi nastaveni moje skromne znalosti nestaci,predem moc dukju za odpoved...
svoboda
Nováček
Nováček

?

Příspěvek od svoboda »

nikdo nevi co s tim?
RomanBB
Nováček
Nováček

Příspěvek od RomanBB »

Tvoje LCD bude mozno uz poskodene. Ked si vravel, ze sa naraz nieco podelalo, tak to je presne tak ako ked sa ti po dvoch rokoch objavi zly bod. Som niekde cital, ze sa LCD monitor moze casom poskodit, ak sa napoji cez VGA konektor na staru, staru VGA grafiku. Ale ty mas pravdepodobne zapojene LCD cez DVI konektor a tam ti ale neviem povedat, ze ak by bol chubny kabel alebo konektor, ze ako by sa to prejavovalo. Skus zapojit LCD na inu graficku kartu cez DVI aj VGA a uvidis ci to robi to iste. Ak hej, tak je mozne, ze tvoje LCDcko bolo pravdepodobne slabsi kus a nieco sa uz porouchalo.
Tie frekvencie sa daju pre 3D rozhranie nastavit u nVidie priamo v ovladaci u ATI asi len cez nejaku utilitku. Vo Windowse na stalu frekvenciu je dobre pouzit MultiRes utilitku. Ale ta frekvencia by ti mohla byt fuk, kedze obraz uz neblika na LCDckach.
svoboda
Nováček
Nováček

Příspěvek od svoboda »

mno,nejsdriv jsem si totiz myslel ze je to spusobeno pocitacem,prece jenom uz byl par let starej,ale ted jsem od rodicu vyzebral opravdove delo,7800GT,3700+,2GB RAM,....
jenze problem zustal naprosto stejny...
btw,nekde jsem slysel ze neni zrovna zdrave pouzivat monitor na mensi frekvenci,je to pravda?
RomanBB
Nováček
Nováček

Příspěvek od RomanBB »

Teraz neviem, ci myslis pre monitor alebo pre oci.
Monitoru by to malo byt jedno. U CRTciek viem, ze 43Hz az 60 je nepripustne. Obraz neblika az od 75Hz a vyssie.
U LCD sa asi ani neda dat menej ako 60Hz. Tam aj tak obraz nekmita. A na mojom mi aj tak ignoruje vyssiu frekvenciu ako 75Hz. Jednoducho si monitor strazi svoje minimum a maximum. Toto je vsak cez DVI konektor, cez VGA keby som dal Hz mimo rozsah, tak by asi vypisal, ze je to mimo jeho rozsah, ale neviem, to som neskusal.
PS. A nemohol by si aj pre mna vyzobrat nieco? :razz:
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“