9600 a VGA silencer

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
Peta
Začátečník
Začátečník

9600 a VGA silencer

Příspěvek od Peta »

Zdarec chlapi, stala se mi jedna opravdu nemila vec na kartu R9600 od Clubu3D sem se snazil nainstalovat tento Silencer od Arctiku: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25251 - vsecko sem udelal podle navodu - jen sem musel odbrousit asi 2mm heatsinku, aby to pasovalo presne - nanesl sem bobek pasty na cip a prisrouboval, zapnu kompa - troska smradu - riakm si, ze se odparilo asi trochu ty pasty, nicmene pote vidim jen pruhy a nejaky nesmyslny znaky, shorela? :onfire: - tak si vzpominam, ze se jedm kondenzator dotykal primo heatsinku, ale tam by nemel byt snad problem, sem naprosto f pr....., ono to bez ty grafiky de dost blbe:(
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

se podivej co ti shorelo....asi ten silencer zkratoval neco na grafice....
btw jestli se dotykal nekde kondenzatoru tak to by vadit urco nemelo..
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

Si zapojil VGA Silencer priamo na GK,alebo na zdroj??Ked na GK tak ti zhorela a maš smolu,alebo si ho slabo prikrutil........
Peta
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Peta »

no zapojil sem to na GK, dopc, ale byl to 2pin konektor, a kdyz vidim ze to tam pasuje tak to tam dam, no nicmene R9600 R.I.P
Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

Už se to tady psalo, asi tvoje karta nevydržela odběr Silenceru a prostě zhořela, bohužel bys nebyl první :(. Jsem fakt rád, že jsem ho nekoupil a vyřešil chlazení svojí karty pasivně, se stejným chladícím účinkem za mnohem míň peněz a ještě neriskuju, že mi karta vyhoří jako tobě.
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2
Peta
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Peta »

takze, pokud to, co pise Lister je pravda - melo by se to dat do upozorneni:)
- takze to vidim na novou GK, asi 6600GT do AGP, nic lepciho me nenapada
Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

Peta píše:takze to vidim na novou GK, asi 6600GT do AGP, nic lepciho me nenapada
Mě napadá 6600 s pamětma jako má GT a pak jen nataktovat, jen nevím jestli se takové kousky vyrábí i pro AGP, ale jinak je pravda, že nic jiného než tahle řada teď pro AGP slot asi nepřipadá v úvahu, taky po ni pokukuju :wink:
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2
Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

A nebo počkat na x800GTO pro AGP nebo X1600xxx pro AGP. JInak ty 6600nonGT s DDR3 se už prý špatně shánějí (jan pro info). Co se týče toho Silenceru - mohl jsi trošku hledat např. tady: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=41301&start=0
Obrázek
Radeonator
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: 9600 a VGA silencer

Příspěvek od Radeonator »

Peta píše:Zdarec chlapi, stala se mi jedna opravdu nemila vec na kartu R9600 od Clubu3D sem se snazil nainstalovat tento Silencer od Arctiku: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25251 - vsecko sem udelal podle navodu - jen sem musel odbrousit asi 2mm heatsinku, aby to pasovalo presne - nanesl sem bobek pasty na cip a prisrouboval, zapnu kompa - troska smradu - riakm si, ze se odparilo asi trochu ty pasty, nicmene pote vidim jen pruhy a nejaky nesmyslny znaky, shorela? :onfire: - tak si vzpominam, ze se jedm kondenzator dotykal primo heatsinku, ale tam by nemel byt snad problem, sem naprosto f pr....., ono to bez ty grafiky de dost blbe:(

Zdrawim mno me se stalo neco podobneho koupil jsem si Galaxy GE-FORCE FX 5900xt a taky Silencra dal jsem to tam taky podle navoda karta nejakej cas jela dobre ale casem se zacala sekat. tak jsem badal cim to je. Vsiml jsem si ze to malo doliha na pameti tak jsem mrkl ze mezi pameti jsou odpory a ten silencer na ty odpory dolihal a skratoval!!!!! :cry: Tak jsem myleho silencra vzal a letel z vokna!!!!!! hodil jsem tam original vetracek a karta jede v klidku!!!!!
Vubec nechapu Artic coling ty jejich silencry stoji za h****o
Plech: Intel Core i5 10600K + Scythe Mugen 5, ASUS Prime B460 PLUS, HyperX Predator 4X8GB 2666Mhz CL13/CR1T, Asus RTX 4070 12GB, Samsung SSD 970 EVO 512Gb (M2),WD SSD Blue SN570 Gen3 1TB (M2) , Seagate Exos 16TB, Audiotrak Prodigy HD2 (PCI), Hitachi DVD RW GH24NSD5, SD Card Reader, Case Cooler Master Centurion 5, Noctua 120mm (+odpor), Noctua 80mm, Seasonic Prime TX-650. Windows 10 PRO
Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

Silencery nestojí za ho*no, ale měl bys vybírat správnou verzi a popřípadě si pročíst pár rad od těch, co je mají (někteří je obrušovali ap.) :wink:
Obrázek
Peta
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Peta »

ne rozhodne nestoji za howno, a to rikam i presto, zem to vodpalilo GK, kde sem si jistý, ze instalace silenceru byla spravna, ale snad to nemuzu tusit, ze stane to co se stalo
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“