FS P19-2 Problem s spatne citelnym pismem...
Moderátor: maXXmilian
- tomrocek
- Nováček

-
FS P19-2 Problem s spatne citelnym pismem...
Mam par dni nove LCD FS P19-2 a grafickou kartu AIW Hercules 9800SE (tu mam uz dva roky).
A mam problemy s prilis tenkym a svetlym pismem....dost spatne se to cte.
Da se to nejak vylepsit??
A mam problemy s prilis tenkym a svetlym pismem....dost spatne se to cte.
Da se to nejak vylepsit??
- Wuuduu
- Středně pokročilý

na LCD musi byt pismo absolutne citatelne, mas to na nativnom rozliseni?
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- tomrocek
- Nováček

-
Jasne ze ma....Mam 1280*1024/70Hz....Wuuduu píše:na LCD musi byt pismo absolutne citatelne, mas to na nativnom rozliseni?
Jinak at to nastavim jak chci tak pri cteni neceho na bilem podklade mi silene namaha oci....ale jinak je monitor celkem tmavej (podani barev). Pusobi na me hodne studene ale pri tom silene jasne pri cteni cerneho textu na bilem podkladu...
Pismo je docela tenke....nevim jestli to je tim ze ma bod velikost 0.3*0.3mm...coz je oproti CRT 17 pri 1180*860/100Hz(nevim presne) je o dost hrubsi....
Jinak sem mel CRT AOC 7A+ s diamondtron (coz je neco jako Trinitron od Sony).
Sem docela z monitoru zklamanej...asi ho vratim a koupim CRT...
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- tomrocek
- Nováček

-
- Geeker
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- tomrocek
- Nováček

-
Me to fakt asi dela velky problem. Hlavne mi vadi hruby rastr..ten je fakt na nic...a dalsi velka nevyhoda je pomer stran 5:4 coz je na DVD filmy s pomerem stran 16:9 jeste mene vhodny nez normalni CRT s pomerem 4:3...Geeker píše:No LCD je oproti CRT dost nezvyk mam 970p a taky mi to chvili trvalo ale ta obri plocha je pohoda
Porad premyslim jestli je ten obraz barevne lepsi nez na CRT (AOC 7A+) nebo horsi...porad mam jeste cas ho vratit....mno uvidim...zatim sem spise uklamany...hlavne proto ze ho jinde hodne chvali...
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- tomrocek
- Nováček

-
Jezis nejsem lama...to je jasny ze to je nainstalovany...a i graficka karta ma barevny profil pro tento monitor....Palec123 píše:Mozna ode me takova trapana pripominka, ale nainstaloval jsi ovladace k monitoru?:) Ono totiz bez ovladacu monitor taky funguje, ale pismo je, jak ty popisujes, rozmazly a necitelny.
V tomhle smeru je vse v poradku....
A kdyz jsem se ptal matky jak se ji to pismo jevi tak prej normalne...sice je tenke ale prej citelne a ostre...
Takze to vidim v tom ze ja proste nemam rad LCD monitory....Mozna to je tim ze jsem lehce kratkozraky...mam asi 1.25 dioprie..ale to se mi zase zda moc protoze s tema brilema nevidim uplne ostre (mam pocit ze to je preostreny) takze musim zase k ocnimu....
Ale takovehle problemy sem s CRT nemel....
Monitor silene zari a me to dela velky problem....CRT jsem mel pomerne tmavy.
A kdyz u LCD snizim kontrast a jas tak to zase vypada desne...
A na nekterych stranek mam problem rozlisit normalni text od hypertextu (lehce modry pismo znacici odkaz)
- tomrocek
- Nováček

-
Kdyz cumim na film a nebo hraji hry tak zadny problem nemam....(jen ze je obras ostrejsi a svetlejsi...)
Ale nejvetsi problem mam na strankach kde je cerne pismo na bilem podkladu..(cili velky kontrast) napriklad na strankach www.cdr.cz a nebo zde na foru...
Tak porad nevim jestli je problem v me graficke karte (Hercules AIW 9800SE s jednim DVI vystupem) a nebo v monitoru a nebo ve me...
Ale nejvetsi problem mam na strankach kde je cerne pismo na bilem podkladu..(cili velky kontrast) napriklad na strankach www.cdr.cz a nebo zde na foru...
Tak porad nevim jestli je problem v me graficke karte (Hercules AIW 9800SE s jednim DVI vystupem) a nebo v monitoru a nebo ve me...
- Alois
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
2 tomrocek: osobne si myslim, ze je to u tebe jen otazkou nezvyku. Kdysi jese tu na foru resil podobny problem jako ty s yiamou.-..obraz se mi taky nelibil...
Sam jsem s p19-2 maximalne spokojenej. Grafiku mam stejnou jako ty, pochopitelne pripojenou pres DVI
Sam jsem s p19-2 maximalne spokojenej. Grafiku mam stejnou jako ty, pochopitelne pripojenou pres DVI
AMD Barton 2500+ (1,4V)@210*10,5 (1,65 V), Zalman 7000 Cu, ABIT AN7, A-Data SDRAM DDR 2x256MB 400MHz, Hercules AIW RADEON 9800se-->9800Pro, TechniSat SkyStar2 PCI REV 2.6 PVR, HDD IBM 180GXP - 120GB 8MB, Hercules Digifire 7.1, DVD -RW LITE-ON 1693S, DVD TOSHIBA SDM1802 52x,Case: 3R System Air Black, PSU LEVICOM 500Watt, FSC P19-2, Logitech MX518, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional EN SP2. UPS:APC CyberFort 500VA, router SMC Barricade 7004VBR V2
- tomrocek
- Nováček

-
Mno jo ale me z toho nezvyku po chvilce cteni textu na nekterych straknach boli oci a zacne se mi z toho motat hlava...a je to pekne neprijemny...Alois píše:2 tomrocek: osobne si myslim, ze je to u tebe jen otazkou nezvyku. Kdysi jese tu na foru resil podobny problem jako ty s yiamou.-..obraz se mi taky nelibil...
A takove problemy jsem s CRT a nebo LCD na noutu nemel ani nemam...Pri hrani her to je ok ale jak je nekde nejaky text a ctu ho tak je konec....
A zkusil jsem obraz vyfotit a ty fotky vypadaji silene....fakt humac...a to mam Canona 10D (AF 24-85/f3.5-4.5 USM).
Uz jednam o vraceni monitoru...radsi zustanu u CRT....
- Alois
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
vrat ho a vem si jinej
budes spokojenej...
AMD Barton 2500+ (1,4V)@210*10,5 (1,65 V), Zalman 7000 Cu, ABIT AN7, A-Data SDRAM DDR 2x256MB 400MHz, Hercules AIW RADEON 9800se-->9800Pro, TechniSat SkyStar2 PCI REV 2.6 PVR, HDD IBM 180GXP - 120GB 8MB, Hercules Digifire 7.1, DVD -RW LITE-ON 1693S, DVD TOSHIBA SDM1802 52x,Case: 3R System Air Black, PSU LEVICOM 500Watt, FSC P19-2, Logitech MX518, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional EN SP2. UPS:APC CyberFort 500VA, router SMC Barricade 7004VBR V2
- tomrocek
- Nováček

-
Jo zkusim to...jen aby to nebylo ve me to bych mel pak po LCD uplne..
A nebo to dela graficka..ale kdyz mas stejnou....
Ty nemas problem s tim ze na nekterych strankach je text takovej silene tenkej a pusobi (jak bych to rekl) jako rozostrenej?? Nemuze na to mit vlit ze monitor ma pomerne hrubej rastr??
Kdyz se na LCD divam z 10cm tak to vypada celkem dobre ale jak jsem tak 40-60cm tak uz to neni ono...
Ty nemas problem s tim ze na nekterych strankach je text takovej silene tenkej a pusobi (jak bych to rekl) jako rozostrenej?? Nemuze na to mit vlit ze monitor ma pomerne hrubej rastr??
Kdyz se na LCD divam z 10cm tak to vypada celkem dobre ale jak jsem tak 40-60cm tak uz to neni ono...
- Alois
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jak jsem zminoval vyse, u ty iiyamy jsem ten problem mel....text byl opravdu titernej a prirovnaval jsme to k rozostreni-dodnes vlasten nevim, zda to byla vada nebo muj nezvyk. Ten monitor jsem vratil bez udani duvodu. Zustal jsem u svyho crt aoc 7glr. Needavno jsem si koupil p19-2 a nemuzu si defacto na nic stezovat. Spise naopak.tomrocek píše:Jo zkusim to...jen aby to nebylo ve me to bych mel pak po LCD uplne..A nebo to dela graficka..ale kdyz mas stejnou....
Byt tebou, dotahnu nejakyho kamose, at to skoukne nezavisle na tobe.
Tady jsem nasel muj stary thread http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... ght=%2Aama
- tomrocek
- Nováček

-
Tak jsem si zapojil jen tak zase CRT a zda se ze spise CRT je lehce rozmazane (mozna mi to vice vyhovuje). Ale ta silene mala plocha to je des...
Ale co asi udelam je ze ten P19-2 vymenim za P17-2....usetrim nejaky penize a hlavne bude jemnejsi rastr...coz myslim je nejvetsi problem ty 19-ky....
Aspon doufam...
Ale co asi udelam je ze ten P19-2 vymenim za P17-2....usetrim nejaky penize a hlavne bude jemnejsi rastr...coz myslim je nejvetsi problem ty 19-ky....
Aspon doufam...
- DukeNukemCZ
- Začátečník

-
to co popisujes je normalni lcd maj tenky ale ostry pismo a po prechodu zpet na ctr muze obrat pusobit jemne rozmazany ale to je jenom o zvyku ....ale ja ten nevim co s mim FS scenicview P20-2 jedna pulka displaye je modra......nevim proc ale normalne to neni ta modrost se objevy po nekolika minutach hrani her treba ....ale kfdyz se bestie uvede do spanku na nekolik minut tak to zase zmizi a pak zase objevi nevim jestli to je na reklamaci nebo mam neco blbe nastaveny ale v OSD sem se porochal uz az az a nic .....ta pulka je presne rozdelena tak snad nebude chyba v panelu ...pokud se ty lcd nezkladaj z 2 matric nebo co to je ....
navic kdyz se divam hodne zblizka tak na urcitych mistech vidim i jakesi jemne a male zrneni...
navic kdyz se divam hodne zblizka tak na urcitych mistech vidim i jakesi jemne a male zrneni...
- Helstik
- Začátečník

Needavno jsem si koupil p19-2 a nemuzu si defacto na nic stezovat. Spise naopak.
Ahoj uvazuju o koupi FUJITSU SIEMENS 19" LCD P19-2 tak jsem te chtel poprosit a zeptat se jestli jsi s nim plne spokojen co se tyce barev a ODEZVY.
Dik moc za tvuj cas a odpoved
Ahoj uvazuju o koupi FUJITSU SIEMENS 19" LCD P19-2 tak jsem te chtel poprosit a zeptat se jestli jsi s nim plne spokojen co se tyce barev a ODEZVY.
Dik moc za tvuj cas a odpoved
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K