Otacky ventilatoru

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
Ok3y
Nováček
Nováček

Otacky ventilatoru

Příspěvek od Ok3y »

Dobry den, mam zakladni desku Asus A8N-SLI Premium a pripojil sem na 1x CPU chladic Zalman CNLS9500 a 3x Arctic Fan Pro 2 L TC a at v biosu tak i ve woknech v programu speed fan mi to ukazuje pouze otacky CPU fanu a otacky zbylych vetracku mi to ukazuje nulu. Pritom je mamzapojene snad spravne do cha1_fan a cha2_fan konektoru. Nevite cim to je? Jestli je potreba jeste na desce neco prejumperovat?
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Otacky ventilatoru

Příspěvek od Teuzz »

Ok3y píše:Dobry den, mam zakladni desku Asus A8N-SLI Premium a pripojil sem na 1x CPU chladic Zalman CNLS9500 a 3x Arctic Fan Pro 2 L TC a at v biosu tak i ve woknech v programu speed fan mi to ukazuje pouze otacky CPU fanu a otacky zbylych vetracku mi to ukazuje nulu. Pritom je mamzapojene snad spravne do cha1_fan a cha2_fan konektoru. Nevite cim to je? Jestli je potreba jeste na desce neco prejumperovat?
Je to v pořádku, u některých větráčků neukazuje SF nic, o některých neví, jiné reguluje deska, jiné, jako tyto se regulují samy. Když se točí, není co řešit...

Nebo bych měl SpeedFanu věřit, že mám na neexistující komponentě -30 stupňů? Asi ne .... ;)
Burn in hell.
Ok3y
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ok3y »

Jen mi to prislo divny protoze vsechny krome cpu fanu jedou na max a prijde mi to zbytecny
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Ty fany se točí na menší otáčky, než je deska schopna rozeznat, proto nejsou vidět... To se hold u pomalootáčkovejch fanů stává (třeba sestře se pravidelně při startu PC ozve "CPU FAN failed"). :(

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“