Flashnuti BIOSu

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
nixao
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Flashnuti BIOSu

Příspěvek od nixao »

Zdravim, mam docela velky problem. Updatnul jsem BIOS u desky microstar K7T266 Pro, ale vypada to ze spatne. Po restartu uz system nenabehne, ani bios ne. Zkousel jsem vratit starej amibios, v 1.0 pres bootovaci disketu:http://www.msi.com.tw/html/support/bios/note/boot.htm nefunguje to. Jeste jsem nekde videl, ze se ma ten bin soubor amibiosu prejmenovat na AMIBOOT.ROM, jenze to je exe. Kdyz jsem to zkousel tak to taky nejelo.

Dost narocny, vi nekdo? :sad:

//edit Wilik - presun z sA desek
0x
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 0x »

lol tak neco obdobnyho resim v predchozim threadu akorat s jinou deskou - precti si to..

pres vanoce jsem bez svyho kompu :/
nixao
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nixao »

0x píše:lol tak neco obdobnyho resim v predchozim threadu akorat s jinou deskou - precti si to..

pres vanoce jsem bez svyho kompu :/

taky pisu z nb, proste je to vpici, navic ja nemam svaba takze to nemuzu flashnout podle navodu: sehnat druhyho svaba se stejnym biosem, nabootovat a za behu vymenit za vlastniho svaba a flashnout.... je to vpici
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

jedine, ze bys to zkusil u kamose , tj pouzit jinou desku a tam hodit ten svab , akorat musi mit stejny napajeni a velikost
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
LukiX
Nováček
Nováček

Příspěvek od LukiX »

2 nixao: Odkus jsi? Protoze napr v Ostrave v Alfacomputers nebo treba v GM Electronic ti umí ten bios naflashovat primo do toho cipu. Slysel jsem ze v GM je to pry jeste levnejsi ale v Alfacomputers jsem se ptal a tam to delaji za 300, coz je podle me lepsi nez vyhodit celou desku.
Karlos.s
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Flashnuti BIOSu

Příspěvek od Karlos.s »

nixao píše:Zdravim, mam docela velky problem. Updatnul jsem BIOS u desky microstar K7T266 Pro, ale vypada to ze spatne. Po restartu uz system nenabehne, ani bios ne. Zkousel jsem vratit starej amibios, v 1.0 pres bootovaci disketu:http://www.msi.com.tw/html/support/bios/note/boot.htm nefunguje to. Jeste jsem nekde videl, ze se ma ten bin soubor amibiosu prejmenovat na AMIBOOT.ROM, jenze to je exe. Kdyz jsem to zkousel tak to taky nejelo.

Dost narocny, vi nekdo? :sad:

//edit Wilik - presun z sA desek
Co takhle zkusit funkci hledat, řešilo se to tu dostkrát : http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... highlight=

A jestli ten soubor s biosem se jmenuje něco.exe, tak to možná bude samorozbalovací archiv, protože jinak je to hovadina, nebo si to pleteš s tou flashovací utilitou. Takže si zkontroluj cos to vůbec stáhnul za bios, popřípadě stáhni správnej z http://www.msi.com.tw/program/support/b ... =27&kind=1
což bude právě ten samorozbalovací archiv, takto rozbal (spust) a budeš tam mít nějakej .doc, . txt, amifl827.exe (flashovaci utilita) a A6380VMS.190 (což je právě ten soubor s biosem o velikosti 256kB co máš přejmenovat).

Jinak připomínám..AMIBOOT.ROM -> reset a držet CTRL+HOME ->začne chroupat, po 4 pipnutich hotovo ->reset a mělo by to jet....(někdy je potřeba vytahnout AGP grafarnu )

PC: Intel Core i7 3770K 3,9GHz | ASUS P8Z77-V Pro | G-Skill Trident X 32GB (4x8GB) DDR3 1600 CL7 | MSI ASUS GTX1080Ti SeaHawk EK 11GB | NVMe Lexar NM790 1TB + SSD Intel 520series 180GB | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | BeQuiet DarkBase 901 Pro + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 | Philips PHL328E1
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (360) + 3x Noctua NS-F12-800
Alphacool 280 + 2x140 Be Quiet , EK Supremacy, FullCover EK SeaHawk, MIPS RAM Freezer3, Res z Ali

PC: Intel Core i5 3570K 3,4GHz | ASUS P8Z77-V Pro | Crucial Ballistix Sport 8GB (2x4GB) DDR3 1600 CL9 | ASUS GTX660 DirectCU2 OC 2GB |SSD Intel 520series 180GB + Kingston V+ 96GB + WD2500KS | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | CHIEFTEC MA01BL bigtower + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 + SAITEK Aviator | ViewSonic VP191s
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (3x120) + 3x Noctua NS-F12-800, EK Supremacy, MIPS RAM Freezer3, HDD homemade Cu blok, EK RES 400 rev2
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“