Na 12V větvi jen 11,5V

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
Funda
Začátečník
Začátečník

Na 12V větvi jen 11,5V

Příspěvek od Funda »

S casem Colors-it jsem dostal i 400w zdroj stejné značky a ten ve SpeedFanu ukazuje na 12V větvi jenom 11,5V. Vím, že se tomu softwarovýmu měření nedá moc věřit, ale pokud by to odpovídalo skutečnosti, může to nějakým způsobem poškodit jinej hardware?
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

no a ? blbej zdoj blbé hodnoty .. noname zdroji odpovídající :)
Funda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Funda »

Digitaldoom píše:no a ? blbej zdoj blbé hodnoty .. noname zdroji odpovídající :)
To je mě jasný, že je to šunt, ale na to jsem se neptal. Ptal jsem se, jestli mi to může vypálit motherboard popř. jiný věci.
Neller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neller »

Funda píše:
Digitaldoom píše:no a ? blbej zdoj blbé hodnoty .. noname zdroji odpovídající :)
To je mě jasný, že je to šunt, ale na to jsem se neptal. Ptal jsem se, jestli mi to může vypálit motherboard popř. jiný věci.
nemelo by:-) odbylka muze byt tusim až 5% takze do cca 11,45V ses v pohode:-) Jinak aji na zdroji za 4K to napeti mirne kolisa, nikdy to neni presne a stale 12v! jestli to nepude pod 11,5V tak by to melo byt v pohode....:-)
\\PC a všechny znalosti HW šly bokem. Nyní prodávám koupelny.//
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vacil »

me se nechce tvorita dalsi theatr.. :oops: ale chtel bych vedet vas nazor..

mam nejakej 300W shit (10A na 12V vetvi) a taha mi to co mam v podpise, 3 katody,2 mechaniky, 2 podsviceny ventilatory, akorat CPu mam na 1.9 Ghz, pak se mi porad resetuje PC.. nepretezuju mu 12V vetev?

Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
Neller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neller »

blazen píše:me se nechce tvorita dalsi theatr.. :oops: ale chtel bych vedet vas nazor..

mam nejakej 300W shit (10A na 12V vetvi) a taha mi to co mam v podpise, 3 katody,2 mechaniky, 2 podsviceny ventilatory, akorat CPu mam na 1.9 Ghz, pak se mi porad resetuje PC.. nepretezuju mu 12V vetev?
osobne bych to na ten zdroj tipoval-uz jen proto ze 10A je opravdu malo, to maji i nejaky 250W zdroje vic! bez do kramu akup 300W FORTRON..staci nejakej s 80kou vetrakem. Ale to resetovani muze byt zpusobeno OC procikem nebo ti to nezvladaji pameti....chce to vsechno dukladne otestovat!
\\PC a všechny znalosti HW šly bokem. Nyní prodávám koupelny.//
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vacil »

hm, jeste tu mam ve starym PC 250W zdroj a ten ma "jen" 9A ... (na tom sem jel taky, nastesti ne s touhle sestavou).. hm, sem si vyhlid Enermax Liberty 400W, to je good zdroj ne?

Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

blazen píše:hm, jeste tu mam ve starym PC 250W zdroj a ten ma "jen" 9A ... (na tom sem jel taky, nastesti ne s touhle sestavou).. hm, sem si vyhlid Enermax Liberty 400W, to je good zdroj ne?
Proc davas to "jen" do uvozovek? ;)

A ten Enermax je super, tusim 2x20A :)
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vacil »

hm, to taky preve nevim...
na strankach vyrobce je napsany
+12V1- 20A
+12V2- 20A

a celkovovej vykon 12V - 30A

kingie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

14.5V na 12V vetvi

Příspěvek od kingie »

POMOOOOC, zapnul jsem halflife2 a po pulhodine hrani se to zaclo priserne sekat, podivam se na core center a tam mi ukazuje 14.5V misto 12V!! Everest mi ukazuje dokonce 15.36V :sad: Na 1 molex vetev mam pripojenou DVD mechaniku a pridavne napajeni na R9500. Na druhou harddisk. Napajeni desky je z 20pin oknektoru a 4pinoveho 12V konektoru pro CPU. Jinak chladic chiosetu a pridavny chladic. Zdroj 350W Eurocase.
Edit: tak jsem z toho volajaky zmateny. MBM a Speedfan mi ukazuji 10.7V naproti tomu sandra 2005 +12V=14.6,-12V=-9.8V. V BIOSu 12V senzor neni. A ted babo rad
Athlon64 2800+@2200Mhz; MB MSI KN Neo3-FSR(nforce4-4x); 2x512MB Samsung DDR@460[2.5-3-3-8], Leadtek GF6600[256MB]@560,600
Axis
Začátečník
Začátečník

Re: 14.5V na 12V vetvi

Příspěvek od Axis »

kingie píše:POMOOOOC, zapnul jsem halflife2 a po pulhodine hrani se to zaclo priserne sekat, podivam se na core center a tam mi ukazuje 14.5V misto 12V!! Everest mi ukazuje dokonce 15.36V :sad: Na 1 molex vetev mam pripojenou DVD mechaniku a pridavne napajeni na R9500. Na druhou harddisk. Napajeni desky je z 20pin oknektoru a 4pinoveho 12V konektoru pro CPU. Jinak chladic chiosetu a pridavny chladic. Zdroj 350W Eurocase.
Edit: tak jsem z toho volajaky zmateny. MBM a Speedfan mi ukazuji 10.7V naproti tomu sandra 2005 +12V=14.6,-12V=-9.8V. V BIOSu 12V senzor neni. A ted babo rad
ser na to :roll: SW meracie ukazuju vacsinou totalne blbosti..neries to...a ak ti to neda spat, tak to rucne zmeraj :wink:

// Kebyze tam mas take hodnoty, tak by si z toho pc asi uz nepisal :lol:
kingie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kingie »

Tak uz jsem na to kapnul, programy zacnou hlasit nesmysly po tom co zapnu senzory v everestu...zvlastni
Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

Jenom takový dotaz mimo mísu - je LC nějaká značka?
Obrázek
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Smeli píše:Jenom takový dotaz mimo mísu - je LC nějaká značka?
samozrejme :) LC power , nevim sice pod jakou divizi to patri , ale znacka to je.
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

Myslel jsem spíš, jak kvalitní je... :oops:
Obrázek
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Smeli píše:Myslel jsem spíš, jak kvalitní je... :oops:
celkem dost respektive takto , kvalitni je verze 500W ci 550W ci 450W , kde pouzivaji komponenty snad z eneru , jinak ty 300W atd jsou dost sux
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

sh píše:
Smeli píše:Myslel jsem spíš, jak kvalitní je... :oops:
celkem dost respektive takto , kvalitni je verze 500W ci 550W ci 450W , kde pouzivaji komponenty snad z eneru , jinak ty 300W atd jsou dost sux
No, ono to se takhle neda rict - vzdyt s nima byla kupa problemu, reklamace, jeden cas nikde nebyly a uz je snad nechteli ani prodavat... Ale ted uz sem dlouho necetl zadnou stiznost nikde, takze ty 2. revize sou asi OK ( nebo to uz nikdo nekupuje :-D :oops: )
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

byla s nim vzdy , akorat jedna serie se nepovedla a stahli se cca na mesic , dalsi revize opravena , to mas recht , ale kdyz vezmes pomer tech kvalitnich a tech s problemy tak je to tak 100:1 , dnes jsou zase v poho
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SleepY.664 »

Smeli píše:Jenom takový dotaz mimo mísu - je LC nějaká značka?
Pokud myslíš LC Power, tak je.

Pokud myslíš L&C, tak ta je taky, ale ty zdroje sou nahovno :roll:
Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

Sleepy.664 píše:Pokud myslíš LC Power, tak je.

Pokud myslíš L&C, tak ta je taky, ale ty zdroje sou nahovno :roll:
Tak to nevím, jestli LC nebo L&C, ale až bude známá doma, tak se kouknu.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“