HDD vypíná
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- pstros
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
HDD vypíná
Mám problém z hdd.Nepravidelne se vypíná a tím se sekne celý systém.Jako v něm cvakne a sekne se systém.Pomůže restart a někdy po restartu nenajde hdd a tak musím počítač vypnout a znovu zapnout,potom naběhne.Dělá to v zátěži ale i jenom ve woknech,když nic nedělám.Známí mi říkali,že je to zdrojem,tak sem ho vyměnil ale dělá to pořád.Wokna sem taky už asi dvakrát přeinstalil a nepomohlo to.Hdd je na ide.Nemáte někdo podobnou zkušenost?MUsím koupit nový?Prosím poradte.Díky.
- Vacil
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
JA se v tomhle moc nevyznam, typnul bych si ze se zastavujou motorky co otacej s plotnama, ale jestli to cvakne... (proste bych rek ze odchazi
)
Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
- LGA
- Začátečník

Re: HDD vypíná
1. podivej se co ukazuji hodnoty ve S.M.A.R.T. - (SpeedFan 4.27)pstros píše:Mám problém z hdd.Nepravidelne se vypíná a tím se sekne celý systém.Jako v něm cvakne a sekne se systém.Pomůže restart a někdy po restartu nenajde hdd a tak musím počítač vypnout a znovu zapnout,potom naběhne.Dělá to v zátěži ale i jenom ve woknech,když nic nedělám.Známí mi říkali,že je to zdrojem,tak sem ho vyměnil ale dělá to pořád.Wokna sem taky už asi dvakrát přeinstalil a nepomohlo to.Hdd je na ide.Nemáte někdo podobnou zkušenost?MUsím koupit nový?Prosím poradte.Díky.
2. kdybys napsal vyrobce disku tak by to nebylo od veci
3. na strankach vyrobce disku najdes urcite nejaky testovaci program
- pstros
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vacil
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
hm, zajimavy, muj tata mel WD 60 Gb a delalo mu to ot samy, akorat se mu z toho disku jeste zracely data (nenabehli treba winy..) a dopad tak.... (sem si s nim pohral za pomoci kladiva)
Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
- ghosthunter
- Začátečník

Stavalo se me presne to co tu pises, zasekavani systemu, cvakani... Bohuzel te asi zklamu, ale v mem pripade to bylo slabym zdrojem (znacky Eurocase-uz nikdy vice!!!), presne jak ti radili znami. Jinak jeste vyzkousej treba jiny ide kabel.
Gigabyte GA-B85M-DS3H-A | Intel Core i5-4590 | 16 GB Kingmax DDR3-1600 | Sapphire Radeon HD 7770 | SSD OCZ-ARC100 120GB | SATA Barracuda 2TB | Sound Blaster Audigy Fx | Creative GigaWorks T20 Series II | …