jaky nejlepsi chladič pro soc 939

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

mne ta spona nasrala :)
je to tak lepivy, ze uz to neodlepi svatej dyndy... jelikoz mi chcipl abit bo se proste po spusteni pc a zirani do woken za 10min vypnul a heatpipe na chipsetu byla uplne rozpalena, rekl sem si nu coz poslem desku na reklamaci... oto vetsi prekvapeni pro mne bylo sundavat tu skurwenost...

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
Ellowyn
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Gigabyte

Příspěvek od Ellowyn »

No já si kvuli problému s teplotou (idle az 70oC) na Athlonu 1700+@2,2GHz (DLT3C) musela pořídit nový chlaďák. Gigabyte 3D Rocket Cooler a nemůžu si stěžovat. Teď na A64 Venice, snížené otáčky skoro na polovinu, tichoučký, pěkně vypadající, dobře se čistí, mám teplotu nepřesahující 40oC, pravda, montáž na Socket A je dost o nervy... Na K8N Neo2-54G jsem dala pasivni chlazeni chipsetu, nasávací 80 a odsávací 120 větrák v case. Všechny otáčky snížené na minimum (regulační panel od Aerocoolu). Takže největší hluk mi dělá větrák na X800XT.. :roll:
StrikerCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StrikerCZ »

Sory ze ozivuju tak stary thread ale potrebuju poradil z vyberem...

1. THERMALTAKE CL-P0006 PIPE101
http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00023849
http://www.thermaltake.com/coolers/comb ... ipe101.htm

2. Thermaltake CL-P0114 BIG TYPHOON
http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00022313
http://www.thermaltake.com/coolers/4in1 ... -p0114.htm

Hlavne jestli s nima mate zkusenosti na nF4 Ultra-D (dostupnost RAMek, ...) dik
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

kup typhoona
StrikerCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StrikerCZ »

hmm, sakra, vic se mi libil ten 1. :( Mas s nim nejakou zkusenost na te desce?
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

jinak muzu se zeptat proc chces zrovna tyhle?
StrikerCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StrikerCZ »

Mam celkem uzkou bednu a ty vysoky pasivy typu Ninja a ten Tower 112 nebo jak se to menuje by se mu do ni nevesli... :( Mas nejaky jiny typy? Nejlepe do bedny kde je pruvan zespodu nahoru...
Zdroj: Enermax Liberty 400W MB: DFI LanParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon 64 3200+ Venice + zatim BOX Grafika: Sapphire ATI Radeon X800 GTO2 + zatim BOX RAM: A-DATA Vitesta 500Mhz (Kit 2x512Mb)

Mys: RAZER Diamondback PLASMA + STEELPAD QCK
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

Tak Thermalright XP120, tady je LINK
Od té doby co jsme si koupil ThikPada tak neznám jinou značku booku...
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

kvoco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kvoco »

Neviem co mate proti Typhoonovi, ber ten je to super chladic za dobru cenu.
Na tu dosku pojde v pohode, mal som ho, teda ak nemas nejake extra vysoke pamate.
AMD Ryzen 7 9800X3D+ARCTIC Liquid Freezer III 280 A-RGB, ASUS TUF GAMING B650-E WiFi, KINGSTON Fury Beast 64GB 6000 MHz CL30 RGB EXPO, GIGABYTE GeForce RTX 5070Ti GAMING OC 16G, Patriot VIPER VP4300 Lite 2 TB, NZXT H5 Flow RGB, GIGABYTE AORUS Elite P850W, GIGABYTE AORUS FI32Q
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

daji se sehnat lepsi,mensi, lehci a lepe instalovatelne :)
StrikerCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StrikerCZ »

Bednu fakt nevim, kdyz se to kupovalo tak sem se o pocitace vubec nezajimal, vzadelnost mezi tema plechovyma uchytama na bocnicu je 17,7 cm, vzdalenost mezi povrchem desky co mam ted od leve bocnice je 15,3 cm. Takze kdyby se ten Ninja uchycoval primo na desku a ne na ten zlutej ramecek tak by to mozna slo...

Jinak FAQ sem si prolizal celej nekolikrat ale je to jenom takovej "katalog", neni tam napsany kterej je lepsi...Potrebuju chladic tak do 1500 (radsi trosku min) a nemusi byt uplne tichej. Zatim se mi libi ty dva Thermaltakeky a Thermalright XP 90 a 120... Jinak uz su gakt na dne, 2 dny sem vybiral ramky tak mi pls pomozte s timto, diky vsem :(

//EDIT: Takze ta 120 asi vypadava, je moc velkej a chcu mit vsechno dobre pristupny. Ted tak nejvic uvazuju o Thermaltake XP 90 nebo ten 1. Thermaltake. Sory ale ten Asetek Micro se mi fakt hnusi, mozna je to dobrej chladic ale ja bych se na to nemohl v te skrini divat :sad:
Ten Big Tycoon by asi nebyl nejvhodnejsi protoze by tahal vzduch skoro z bocnice, a ja mam vsechny vetraky dole...
Naposledy upravil(a) StrikerCZ dne úte 27. pro 2005, 18:34, celkem upraveno 1 x.
Zdroj: Enermax Liberty 400W MB: DFI LanParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon 64 3200+ Venice + zatim BOX Grafika: Sapphire ATI Radeon X800 GTO2 + zatim BOX RAM: A-DATA Vitesta 500Mhz (Kit 2x512Mb)

kvoco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kvoco »

Praveze mne sa paci ked je taky Big... ale je dost vysoky, mne to nevadilo ale male skrine ... a istaluje sa v pohode
len u vas je akysi drahsi ako na SK.
A teploty Opteron 144@2700Mhz 1.5V
idle 28C
burn max 45C
Naposledy upravil(a) kvoco dne úte 27. pro 2005, 18:30, celkem upraveno 1 x.
AMD Ryzen 7 9800X3D+ARCTIC Liquid Freezer III 280 A-RGB, ASUS TUF GAMING B650-E WiFi, KINGSTON Fury Beast 64GB 6000 MHz CL30 RGB EXPO, GIGABYTE GeForce RTX 5070Ti GAMING OC 16G, Patriot VIPER VP4300 Lite 2 TB, NZXT H5 Flow RGB, GIGABYTE AORUS Elite P850W, GIGABYTE AORUS FI32Q
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

heh..k tem RAM-v tomto cenovem segmentu neni moc dobrych voleb takze je to jasne ne? :D
chlazeni-chces to chladit aj s fanem nebo pasivne?
vsechno co je tu napsane je dobra volba
StrikerCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StrikerCZ »

Cujo píše:heh..k tem RAM-v tomto cenovem segmentu neni moc dobrych voleb takze je to jasne ne? :D
chlazeni-chces to chladit aj s fanem nebo pasivne?
vsechno co je tu napsane je dobra volba
Ja sem predtim o RAMkach nic nevedel, takze precist 5 strankovej dokument vubec o tom jak to vubec funguje, zacit vybirat na CC kde je tech ramek asi milion, vybrat si par favoritu, precist diskuzi o te desce jestli tam vubec pojedou (nebyli v doporucenych tak sem prolezl asi 15 stran), nakonec napsat DigitalDoomovi (timto mu dekuju, zachranil me pred smrti, uz sem vsude zacinal videt samy RAMky :) ) na zkusenosti s tema RAMkama a vyradit Kingstony, precist recenzi o tech RAMkach jeste jednou pro jistotu, najit kde je prodavaji a konecne si odpocinou s dobrym pocitem dobre vykonane prace :)

//EDIT: Chlazeni ceho?

Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

chces to chladit s vetrakem nebo bez vetraku?
StrikerCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StrikerCZ »

Chlazeni CPU chcu s vetrakem, psal sem ze hluk neni rozhodujici, stejne mi v te bedne uz vsechno huci takze na hluk moc ohledy nebrat, kdyz to nebude neco hroznyho. A nejlepsi aby se nejak nehadal z proudem vzduchu kterej je zespoda (3 vetraku do bedny) nahoru (vetrak + zdroj z bedny)... Na toto mi prisel idealni ten Ninja a vetrak k nemu ze by foukal primo nahoru do zdroje ale ten se tam bohuzel nevleze... :(

!Mikee!
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od !Mikee! »

Dobrej chladič je Freezer 64 Pro chladí dobre a za dobrou cenu ,zalezí na tobe kolik do toho chces vrazit . :D
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No, jenze soude podle toho, co mas v popisu, asi freezera uz nechces.. proc..? ta 64 Pro verze je dobra.. vzdyt chladi vyborne.. je sice pravda, ze neni tak luxusne zpracovanej, ale da se to prekousnout... jinak pokud ho nechces, tak ja doporucim termalrighta.. je to vybornej chladic.. buhuzel za spoustu penez..
Ja osobne, bych vzal klasickyho 12cm zalmana.. je to proste zarucena spolehlivost za vcelku snesitelnou cenu.. chladej vyborne...

Thermalright XP-90C
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32835

Zalman CNPS7700-Cu
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29744
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“