Problém s naklonovanými Windows XP - BSOD

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
xor
Začátečník
Začátečník

Problém s naklonovanými Windows XP - BSOD

Příspěvek od xor »

Dneska jsem kompletně klonoval klonoval svůj disk na druhý jako bvykle (zálohy). Postupoval jsem jako vždycky, když jsem ale spouštěl naklonovaná Windows XP Prof., tak se těsně před tím, než naskočí uvítací obrazovka, objevilo tohle:

Obrázek

Nevíte, čím by to mohlo být? Disk jsem samozřejmě zkoušel naklonovat znovu, ale bez výsledku.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s naklonovanými Windows XP - BSOD

Příspěvek od Dzin »

xor píše:Dneska jsem kompletně klonoval klonoval svůj disk na druhý jako bvykle (zálohy). Postupoval jsem jako vždycky, když jsem ale spouštěl naklonovaná Windows XP Prof., tak se těsně před tím, než naskočí uvítací obrazovka, objevilo tohle:

Obrázek

Nevíte, čím by to mohlo být? Disk jsem samozřejmě zkoušel naklonovat znovu, ale bez výsledku.
Čím jsi klonoval? Ghostem? Napiš postup takle se těžko neco dopatrame.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
xor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xor »

Jo Ghostem, mám tři oddíly, všechny jsem postupně naklonoval, C nastavil jako aktivní. Potom jsem vypnul počítač, odpojil zdrojový disk (primární master), ze kterého jsem klonoval, a nechal zapojenej jenom druhej (v šuplíku, sekundární master). Potom obvykle nechám nabootovat PC ze startovací diskety, následuje fdisk /mbr (bez toho naklonovaná Windows uživatele dál než na úvodní obrazovku nepustí).

Potom opět restart, a naklonovaná Okna obvykle naběhnout úplně normálně. Windows zpočátku nabíhaly normálně, až když se měla zobrazovat uvítací obrazovka, tak místo toho naskočila tahle BSOD. :sad:
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

zdrojivy instalace funguje normalne?
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
xor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xor »

Dony píše:zdrojivy instalace funguje normalne?
Jo, teď z těch původních Windowsů píšu.
xor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xor »

Nikdo neví? :(
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

zkus to znovu, je možné, že si někde něco přehlídnul... problém by mohl být ve skrytých partitionech po naklonování, ghost při kopírování z disku na disk skrývá partitiony na zdrojovém (klon), nebo cílovém (záloha) disku, tak si to zkus překontrolovat v nějakém diskmanageru
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
xor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xor »

Tak jsem disk znovu kompletně překlonoval, všechny oddíly jsou v pořádku žádné skryté, dokonce jsem i vyměnil šuplík na disk (ten starý se mi nezdál), ale modrá obrazovka zůstala. Tentokrát se ale objevila chyba 0x0000008E. :?
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

prihod sem i text u ty chyby
xor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xor »

Dám sem opět fotku obrazovky.

Obrázek
Standa99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Standa99 »

Kdyz nechas "master-startujici" ten novy disk a "slave" ten puvodni, najede to do Windows?
Gigabyte 965-DS4 v3.3, Q9300, 4x1GB Adata EE, Sapphire 4850
xor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xor »

Já to mám takhle:

1. kanál: master - disk (normální), slave - DVD-ROMka
2. kanál: master - šuplík (záložní disk), slave - DVD vypalovačka

Když mám zapojený oba disky, tak systém jede z "normálního" disku a záložní disk se objeví v systému jako další disk. To funguje i teď, když mám problém s těma zálohama. Pokud odpojím "normální" disk, systém nastartuje (no dřív nastartoval, teď už ne) ze záložního disku.

Oba disky na jeden kanál bych dával nerad, to by nemuselo dopadnout dobře. Zdrojový disk + klon se na jeden kanál prý dávat nemají.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

BTW, mas tam SP2? Dost informaci o chybe tohohle cisla smeruje k odstraneni v SP2.
xor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xor »

Jo, to jsem zapomněl napsat. Mám SP2, pravidelně záplatováno.
xor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xor »

Tak mě ještě napdalo, jestli by to nemohlo být novým monitorem. Nejsem si jistý, jestli ty klony začaly zlobit až, když jsem ho začal používat, ale pro jistotu jsem zapojil starý monitor a stejně nic. :onfire:

To by ale stejně moc nedávalo smysl, protože zdrojová Windows s tím monitorem fungují.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

nemas ten cilovy disk na jinem radici?
xor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xor »

Ne, je na sekundárním kanálu stejného řadiče.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“