Media center PC

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
h4x0r
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Media center PC

Příspěvek od h4x0r »

Dobrý den,
Už delší dobu nosím v hlavě myšlenku centrálního PC které by se staralo o zábavu - DVD, hudbu, TV. Běžel by na něm Windows XP media center a místo monitoru by byla použita televize. O příjem TV signálu by se staral PCI TV tuner. O zvuk PCI zvukovka + Genius 5.1 Home theatre. Celé PC by mělo jít ovládat pomocí dálkového ovládání (ATi remote wonder?).

Hlavní kritéria jsou:
- pouze pasivní chlazení, nulová hlučnost
- minimální spotřeba energie, jelikož PC bude prakticky stále zapnutý.

Řešení pomocí barebone si nejsem jistý, jelikož se v barebonech moc nevyznám a nejsem si jist jestli by se to dalo žešit pasivním chlazením. Rozměry totiž nejsou zas ta limitující nšjaká micro ATX case by klidně šla.

cena by měla být kolem 15 000kč

Návrh mého řešení:
MB: Asus P4S800-MX SE - SIS 661FX ........................ 1740
CPU: Intel Celeron M 360J 1,4GHz 1M 400MHz BOX .... 2836
Asus CPU upgrade kit CT-479............................ 1225
RAM: DIMM 256MB DDR 400MHz CL3.0 ...................... 570
VGA: Sapphire Atlantis ATI Radeon 9550 128MB VIVO. 2155
Zdroj: Fortron FSP300-60GNF Zens (Fanless) 300W .... 2836
HDD: Seagate Barracuda 7200.7 - 120GB................... 2230
Case: Asus TM-58 - Minitower ................................... 701
TV karta: TechniSat DVB-T AirStar2 .......................... 1899
-------------
16196

// když vidím tu koncovou cenu možná by byl opravdu lepší barebone. Prosím o radu
Martin Kusyn
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Martin Kusyn »

no - když jsem o něčem podobném uvažoval já, tak jsem se šel rovnou podívat na barbone systémy .....docela solidní mi přišel tenhle kousek
http://shop.pctuning.cz/DetailPage.asp? ... &CatId=152
za 5000,- s DPH máš bednu se zdrojem, deskou a grafikou ... zdá se mi, že zde nepotřebuješ žádný závratný výkon, takže by ti integrovaný radeon 9100 mohl celkem postačovat ... výstup na televizi to má, VIVO (výstupy + vstupy pro kameru atd.) bohužel ne

s osazením by tě to mělo vyjít +/- na 10k ,- + TV karta

jinak jedním z top barbone systémů je S-Presso od taktéž od ASUSu, u kterého ani nemusíš zapínat systém, aby jsis mohl přehrát standardní DVD-Video nebo Audio CD ..... vymazléný kousek, bohužel však s grafickou kartou bez TV výstupu --- TV tuner je součástí balení (zdarma)

http://shop.pctuning.cz/DetailPage.asp? ... &CatId=152

za 9000,- tak získáš board + case se zdrojem + TV kartu

kdyby jsi to osadil tebou navrhovaným procesorem, grafikou, HDD a pamětmi tak se dostaneš někde k 17 000,- s DPH .... za tu cenu budeš mít doma solidní kousek HW pro domácí centrum

//ve výčtu komponent ti chybí ještě DVD rom .... počítej tak s dalšími 700,- kč navíc ....

pokud by jsi tedy chtěl trochu ušetřit, tak bych ti doporučoval první Barbone - ASUS Barebone PunditR
PC: AMD Athlon X2 5400+ (AM2) BlackBox --- Asus M3A32-MVP Deluxe --- A-Data Vitesta EE 8GB (kit 4x 2GB) 800+ MHz --- Gainward HD 4870 Golden Sample 1GB DDR5 9597 --- SATA II WD Caviar 200GB
SERVER: AMD Athlon 64 3000+ (s939 venice) --- Asus A8N-SLI Premium --- 4*512MB RAM Kingston Value CL2,5 --- ASUS X800XL 256MB RAM --- WD Caviar 80GB + 3*SATA II WD Caviar 500GB
NTB: HP 6820s - Pentium DualCore 1,73GHz; 2*2GB DDR 800 RAM; X1350; 160GB disk
kondour
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Media center PC

Příspěvek od kondour »

Zdravím,
mohu poradit, hledal jsem a hledal jak vyřešit nejideálnější stejný problém s postavením multimediálního počítače.
A nakonec jsem zjistil že fakt je nejlepší ASUS Pundit-R, do kterého jsem osadil Celeron D2,8Ghz, 1024RAM a šlape to jak hodinky. A mohu říci, že ty Windows Media Center jsou fakt skvělý co se týče nahrávání TV na HDD a přehrávání veškerých filmů. MPEG, DVD, AVI. Pro pehrávání muziky taky supr archivace mp3, což tedy já moc nevyužiju.
Jediný problém byl s hlučností ventilátoru CPU, protože teplota na CPU byla kolem 70 st., a tak jsem zakoupil ventlátor od NEXUSE, a je to celkem v pohodě. Už mi to běží 3 týdny v kuse a filmy se jen nahrávají a nahrávají. Zatím jsem neměl sebemenší problém se zamrznutím, či něco podobného. Tak zatím a kdyby něco pokusím pomoci.
1 PC - Pundit-R350, Celeron 2,8Ghz, 1024RAM, HDD250, TV Aver PCI-777, Windoows Media Center
2 PC - XP Barton 2,6Ghz, 1024RAM, 2xHDD 250G raid1, 2xDVDR-RW LG
3PC - HTPC ADVENT DH500, P4 2,8Ghz HT, MCE2005, 320GB SATA, DUAL DVB-T, 512RAM, DVD-RW
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“