Na tuhle blbost mě přivedl následující link - http://www.bodyia.cz/view.php?cisloclanku=2005081815
Myslim, že to je super věc, když člověk potřebuje fotit různý detaily, a tak jsem se rozkodl že si něco podobnýho taky postavim.
Záhladnim stavebnim materiálem byl elektrikářský cuprextit (na desky plošných spojů). Myslim že na takový věci je to ideální matroš, pěkně se s nim pracuje, řeže, brousí atd.. V odkaze má v blesku 12ks 3mm LEDek 5cd, ale jelikož jsem za to nechtěl dávat zase takový prachy (16kč za jednu 5mm 5cd) tak jsem koupil 16 kousků 5mm 2,5cd, a myslim, že to bohatě stačí. Taky jsem to vylepšil tim, že jsem LEDkám jemnym smirkem obrousil hlavičky, to kvůli lepšímu rozptylu světla, aby to nedělalo bílý fleky jako v odkazu.
Napájení jsem zvolil obyč stabilizátor, kterej připojim na nějaký trafíčko od mobilu - to ale zase někdy až bude čas - zatim jedu provizorně na ATX zdroji. Sice přijdu o mobilitu třeba někde kde neni šťáva, ale já to stejně nepotřebuju. Navíc to ještě časem můžu udělat i na nějakej BatteryPack - neni problém, ale neni ani čas.
A teď už fotky z výroby:
Tady je první stavební kámen z cuprextitu. Na něm visí všechno ostatní
Tady pokračuje stavba. Pájeno obyč trafopájkou, protože mikropájka nestíhá ohřívat svuj hrot - malej výkon.
:::::
Komplet sletovaný všechno dohromady + okytovaný a obroušený. Stoobi - ty hajzlíku - vidíš!!! Si mě nakazil, seru ten kit všude jako ty
Z druhý strany + vlastní osvětlovací "jednotka"
Z druhý strany + nastříkanej "tentononc"
No a tady už komplet smontováno. Jak vidíte, napájení je vyvedeno mono jackem, takže v budoucnu může být napájení jakýkoliv.
Další pohled + Nasazeno na foťáku a foceno před zrcadlem.
No a konečně - produkty mé práce. Upozorňuju že tyhle fotky nejsou nijak upravovaný, pouze větší komprese. Rozlišení 2048x1536, průměrně 500kB na fotku
Na multimetru je vidět napětí na ledkách, a na druhej fotce muj domácí "homemade" stabilizovanej zdroj.
Tady je focený pravítko, abych věděl, jakej to má nejmenší záběr - necelých 7 cm, což si myslim je docela slušný... + no a tradičně koberec (nevyluxováno - bordelu hafo)
No a tady další makra - mince, papírová škvára
Papírová škvára z druhý strany + banánky
Moje ruka + čára smrti (asi)
No a muj starej zdroj
Tak co si o tom myslíte?