DFI nF4x Infinity /-AL (nF4-4x) - zkusenosti?
Moderátor: Eddward
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
- LoPiO
- Nováček

-
Zatial ju nekupuj[CZ]mike píše:Tak panove planuju koupit tuto desku. Koukam vesmes same kladne ohlasy(no FSB nad 345 me netrapi s mym New catle budu rad za 278)
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
no diky za upozorneni ,ale lepsi desky s NF4 opravdu neni. Bud asus ,ktery nedokaze ani s novym biosem nastavit pozadovane casovani,chladic je stejne hlucny 9000rpm.. jeste tu je epox se svym SLI resenim. Bohuzel ja beru grafiku X800XL takze bych to nevyuzil a moznosti taktovani nejsou tak dobre. Takze skusim stesti u DFI.LoPiO píše:Zatial ju nekupujPreco ? Neukazuje dobre teploty cpu. Chipset teplotu vobec. Neda sa regulovat chipset fan, aj ked je v biose. Ten chipset fan pisti na celu miestnost
a nechladi dobre
Takze by som sa pozrel po inej doske ak nepotrebujes vyssiu fsb
Alebo pockal pokym spravia novy bios, ktory to dufam vsetko vyriesi
btw pasiv na chipset strcim spis na DFI nez na asus diky umisteni PCIe slotu
Naposledy upravil(a) [CZ]mike dne čtv 15. pro 2005, 21:08, celkem upraveno 1 x.
- LoPiO
- Nováček

-
No vyber je na tebe[CZ]mike píše: no diky za upozorneni ,ale lepsi desky s NF4 opravdu neni. Bud asus ,ktery nedokaze ani s novym biosem nastavit pozadovane casovani,chladic je stejne hlucny 9000rpm.. jeste tu je epox se svym SLI resenim. Bohuzel ja beru grafiku X800XL takze bych to nevyuzil a moznosti taktovani nejsou tak dobre. Takze skusim stesti u DFI.
btw pasiv na chipset strcim spis na DFI nez na asus diky umisteni PCIe slotu
Ta DFI je super, len ten bios na <>.
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
lol ja si koupim prave tuhle desku kvuli moznostem nastaveni v biosu ,ktere mi neposkytne zadna jina deska a ty mi napises tohleLoPiO píše: No vyber je na tebeAle skusil by som sa pozriet este po Abite z nf4x. Ta DFI je super, len ten bios na <>.
ma tu nekdo New Castle na tyhle desce?
- LoPiO
- Nováček

-
Ja osm to myslel z tou delickou, teplotami a regulacoiu chipset fanu[CZ]mike píše:lol ja si koupim prave tuhle desku kvuli moznostem nastaveni v biosu ,ktere mi neposkytne zadna jina deska a ty mi napises tohleLoPiO píše:Ta DFI je super, len ten bios na <>.![]()
Zase je pravda, ze zvlada HTT aj cez 400. Len je zaujimave, ze niekomu robi problemy ako mne napr. a niekomu ide v pohode ta delicka 2:1. Ale aj tak vsetkym zle ukazuje teplotu
Na ten abit sa pozri, bo z nf3 250gb nevedel dat htt nasobic 2x.
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
Jediny abit ktery ma nF4 chipset se uz nevyrabi ,doprodej zasob a to nemam sanci sehnat. S tou delickou(200:100) jsou problemy co sem cetl jen nad 345 FSB ,takove cislo mymu CPU nehrzozi
A regulovat chipset fan nejde z CPUfan konektoru? Samozrejme budes regulovat jako CPU fan ,ne uz chipset skus to zjistit. Jinak teploty to asi neukazuje kazdemu spatne ,pac v recenzich co sem cetl se objevovali realna cisla 30-55.
ukazuje tato deska teplotu chipsetu?
- Valen
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
DFI NF4 Infinity Tato doska je tak skvela že ma to oslova udivovalo s mojeho Semprona 3100+ som ho dostal bez problemou na 323Mhz x 9 = 2907Mhz čo je vela muziky za malo penazi odporučam 10/10 každemu 
CPU - Ryzen 5950X/ MB - Gigabyte GA-X570 AORUS ELITE/ RAM - G.SKILL 64GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z Neo AMD / GPU - Sapphire NITRO+ RX 7900 XT Vapor-X / HDD - Gigabyte M.2 512GB SSD, Western Digital Purple 6TB, Power Supply Seasonic Prime Gold 1300W
- LoPiO
- Nováček

-
Nie chipset fan z chipset konektoru. Cpu fan regulujem v pohode z cpu konektoru. A teploty[CZ]mike píše:Jediny abit ktery ma nF4 chipset se uz nevyrabi ,doprodej zasob a to nemam sanci sehnat. S tou delickou(200:100) jsou problemy co sem cetl jen nad 345 FSB ,takove cislo mymu CPU nehrzoziA regulovat chipset fan nejde z CPUfan konektoru? Samozrejme budes regulovat jako CPU fan ,ne uz chipset skus to zjistit. Jinak teploty to asi neukazuje kazdemu spatne ,pac v recenzich co sem cetl se objevovali realna cisla 30-55.
Tu mas teplotu, ktora by mala byt cpu, odsledovane z biosom.
LoPiO píše:
Tak dneska som sa pohral z speedfanom, aby som vam ukazal ako meria teplotu cpu. Je to remote treplota v speedfane. Odkontrolovane z ntune dke je ta teplota oznacena ako CPU.
Ked sa pozriete na ten graf hned vam je jasne, ze ani ta teplota nie je merana dobre, pretoze pri spustenom prime95 lieta od 46C po 53C a to nemoze, ked bol spusteny prime95 30 minut. Najlepsie je na tom grafe, ze hned ako sa vypol prime95, tak teplota spadla z 50C na 40C v 1 sekunde co sa neda ( je to tam pekne vidno ). Potom je zapnuty znova prime a znova vypnuty. Takze ta doska nemeria teplotu nicoho.
- LGA
- Začátečník

DETECTING ARRAY
Mam problem s pretaktovanim na desce DFI nF4x Infinity.
Pri zvednuti FSB nad 250MHz me to napise hlasku:
DETECTING ARRAY a pomuze jen reset PC, nekdy uplne natvrdo vypnout.
V nekolika diskuzich je tu o tom zminka, ale nikde zadne reseni.
Disk mam zapojeny ve 3 kanale.
Bios mam posledni. Pameti podtaktovane(jinak hazou chyby)
Jinak do BIOSu me CPU najede pri 1.4V i na 2800MHz, vic jsem nezkousel.
A BIOS ho i detekuje.
Pokud ma nekdo stejnou konfiguraci desky a disku at mi prosim poradi.
Pri zvednuti FSB nad 250MHz me to napise hlasku:
DETECTING ARRAY a pomuze jen reset PC, nekdy uplne natvrdo vypnout.
V nekolika diskuzich je tu o tom zminka, ale nikde zadne reseni.
Disk mam zapojeny ve 3 kanale.
Bios mam posledni. Pameti podtaktovane(jinak hazou chyby)
Jinak do BIOSu me CPU najede pri 1.4V i na 2800MHz, vic jsem nezkousel.
A BIOS ho i detekuje.
Pokud ma nekdo stejnou konfiguraci desky a disku at mi prosim poradi.
Naposledy upravil(a) LGA dne pon 26. pro 2005, 19:48, celkem upraveno 1 x.
- MadMaxII
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Dela to i na DFI nf3 250GB, je to problem spojeny s pametma a pametovym radicem.....
Jedine reseni podtaktit pameti nebo lepsi pameti.....
Zvedat napeti na RAM moc Mushkinum nepomahalo ale je mozne ze kigstonum to pomuze vic...
Jedine reseni podtaktit pameti nebo lepsi pameti.....
Zvedat napeti na RAM moc Mushkinum nepomahalo ale je mozne ze kigstonum to pomuze vic...
s.754 AMD64 2800+@2457MHz(11397 sandra2004), SOLTEK SL-K8AN2E-GR, 2*512DDR550 Mushkin(4202mb/s sandra2004), SATA NCQ 160GB Seagate, GF6800@380/813(10450b 3d03), pak uz jen LCD Benq FP931(obrazovka samsung, 16ms), LG4163B, SDR 1412T.
- LGA
- Začátečník

- MadMaxII
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Myslim ze byste mel zkusit delicku FSB, tusim ze se jmenuje "max mem. clock", nastavit na 133, mozna klidne na 100 a nejdriv zjistit strop CPU a pak teprve hledat optimum jak pro RAM(aby nebyli prilis podtaktene) tak CPU.....LGA píše:Dik, zkusim tam dat jen 1 modul.MadMaxII píše:Dela to i na DFI nf3 250GB, je to problem spojeny s pametma a pametovym radicem.....
Jedine reseni podtaktit pameti nebo lepsi pameti.....![]()
Jestlize nabiha na 2,8GHz bez zvyseni voltage je dost mozne ze 2,7GHZ bez chyb pojede v poho a 300*9 tomu odpovida, a aby RAM pri tomto bezela na 200MHz, resp. 400DDR by mela mit nastavenou delicku na 133 tusim.....
s.754 AMD64 2800+@2457MHz(11397 sandra2004), SOLTEK SL-K8AN2E-GR, 2*512DDR550 Mushkin(4202mb/s sandra2004), SATA NCQ 160GB Seagate, GF6800@380/813(10450b 3d03), pak uz jen LCD Benq FP931(obrazovka samsung, 16ms), LG4163B, SDR 1412T.
- LGA
- Začátečník

- LGA
- Začátečník

No mozna sem na to prisel. Problem neni asi v pametech, ale i v nastaveni IDE zazireni - v mem pripade DVDRW. Laboroval jsem se zapnutim a vypnutim UDMA (auto/disable) a jeste s cimsi a pak to jelo i na 300MHz. Ale PC se sekal - zamrzl obraz. DVD mam zapojene na Primarnim kanale jako Slave, mozna to je i tim.LGA píše:S jednim modulem to jede na 260MHz FSB.
Kdyz dam vic tak bud nenajedou Win nebo to napise chybu ovladace ACPI.sys
- charmie
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Cus,nevim,jak velkej je ten pasiv,co tam planujes dat,ale Ja mam X800Xt s Artic coolingem a ta karta se skoro dotyka toho chladice,takze jestli myslis,ze tam das nejakej vetsi pasiv,tak te asi zklamu. Predpokladam,ze X800XL je priblizne stejne velka jako ta mojebtw pasiv na chipset strcim spis na DFI nez na asus diky umisteni PCIe slotu
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
ja si radsi koupil epox ,bo ta ma taky lepsi moznosti OC ale hlavne min bugucharmie píše:Cus,nevim,jak velkej je ten pasiv,co tam planujes dat,ale Ja mam X800Xt s Artic coolingem a ta karta se skoro dotyka toho chladice,takze jestli myslis,ze tam das nejakej vetsi pasiv,tak te asi zklamu. Predpokladam,ze X800XL je priblizne stejne velka jako ta mojebtw pasiv na chipset strcim spis na DFI nez na asus diky umisteni PCIe slotu
- spirit64
- Mírně pokročilý

- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
uvazoval jsem i o http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33738 ,ale nenasel sem na internetu jedinou recenzi a nerad bych nejakou "konzumni" desku. 8NPA SLI byla jen o trochu drazsi ,takze sem si priplatil no.spirit64 píše:2[CZ]Mike : Mno já chci teď dost brzo koupit desku nf4-4x taky, DFI mi pomalu a jistě odpadá takže to vidím na epox + hw regulace .... proč jsi ty koupil SLI verzi ?
recenze na ten Epox
http://www.pcstats.com/artvnl.cfm?articleID=1886
http://www.pcper.com/article.php?aid=18 ... pert&pid=8
- poolshark
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jake mas pameti??Valen píše:DFI NF4 Infinity Tato doska je tak skvela že ma to oslova udivovalo s mojeho Semprona 3100+ som ho dostal bez problemou na 323Mhz x 9 = 2907Mhz čo je vela muziky za malo penazi odporučam 10/10 každemu
/EDIT ... sorry jsem debil, nepodival jsem se do podpisu.... na kolika bezi????
PC: AMD Sempron 64 3100+ (256Kb L2) 1800@2480 MHz (+37,8%), MB Asus K8N4-E Nvidia nF4 4x, socket 754, 1024 MB RAM Samsung PC3200 DDR 400@412 MHz, GeForce 7800GTX 256MB 256b, HDD Seagate Barracuda 250 + 250 + 400 GB IDE, DVD-RW LG GSA-4167B, Zdroj Fortron FSP400-60PN(PF) (LN) 400W
Notebook: ASUS M50Sr
Notebook: ASUS M50Sr