Problém s konzistenci povrchu

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Problém s konzistenci povrchu

Příspěvek od SS_Rambo »

Problem s konzistenci povrchu mi vypisuje scandisk, ale neprojede ten disk, protože není systemový, ale nevím jestli to bude konzistence povrchu, protože ten když otevřu jednu složku tak do půl minuty mi spadne explorer. Mám v te složce důležitá data, ale tohle to už dělalo na minulem disku a když jsem tu složku překopíroval na tento disk, tak ten problem přetrváva a potřeboval bych nějaký program jako je scandisk, kter by mi ten projel a případně poopravil překřížené soubory a tak. Používám Win XP.
Od té doby co jsme si koupil ThikPada tak neznám jinou značku booku...
l_iNu$
Začátečník
Začátečník

Re: Problém s konzistenci povrchu

Příspěvek od l_iNu$ »

SS_Rambo píše:Problem s konzistenci povrchu mi vypisuje scandisk, ale neprojede ten disk, protože není systemový, ale nevím jestli to bude konzistence povrchu, protože ten když otevřu jednu složku tak do půl minuty mi spadne explorer. Mám v te složce důležitá data, ale tohle to už dělalo na minulem disku a když jsem tu složku překopíroval na tento disk, tak ten problem přetrváva a potřeboval bych nějaký program jako je scandisk, kter by mi ten projel a případně poopravil překřížené soubory a tak. Používám Win XP.
Tak to zkus otevrit treba ve WinComanderu. :oops: Jinak tenhle problém sem mel kdysi taky ve Win98, vzdy kdyz sem sel do jedny slozky tak explorer ztrozkotal.
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

Jo a ještě bych mněl podotknout, že se ten problém vyskytl po té, co ten disk by u instalace a provozu linuxů, možná je to jen souhra náhod, ale možná ne...
Právě jsem ho nechal projet Norton Disk Doktorem a bez výsledku :evil:
l_iNu$
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od l_iNu$ »

SS_Rambo píše:Jo a ještě bych mněl podotknout, že se ten problém vyskytl po té, co ten disk by u instalace a provozu linuxů, možná je to jen souhra náhod, ale možná ne...
Právě jsem ho nechal projet Norton Disk Doktorem a bez výsledku :evil:
To by nemelo bejt tim, ikdyz ja tam shodou naho mel taky Linux :oops: .
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

Nj... Jenže potřebuju mít přístup k těm datům, abych je aspoň spálil na CD... Ale to bude požehnané CD bo je jich 76GB :twisted: .... Nejlepší by bylo, kdyby se to povedloo nějak opravit... Ale přes Totl Commander, nebo FAR se k tomu dostanu naštěstí bez pádu, tak to asi budu muset procházet přes něj...
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

No a nemáš v těch 76 GB důležitých dat i nějaké filmy? Nebo jiné video soubory (poškozené, nedotažené, nějaké polorozdělané ze střižny ve formátu *.avi). Jestli jo a padá Ti Explorer, tak by to mohlo být tím, že se Explorer snaží z těchto špatných souborů načítat informace a nepovede se mu to a spadne. Takže to zakaž

Kód: Vybrat vše

Hkey_Local_Machine\Software\Classes\Clsid\{87D62D94-71B3-4b9a-9489-5FE6850DC73E}  toto rozklikni a vymaž podklíč InProcServer32 a restart
a budeš-li chtít zobrazovat detailní info o filmech, použij třeba GSpot.
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

Ahoj.Ve vetsine pripadu se chyba v konzistenci dat vyskytne pri spatnem ulozeni dat na disk, nebo pri nejakem necekanem resetu kdy neco kopirujes nebo proste ukladas na disk.Data jsou pak vetsinou poskozena a nedaji se opravit aspon mi se to nikdy nepovedlo.Takze pokud muzes tak si data zalohuj a disk naformatuj.Ja na tvem miste pro 100% jistotu bych zrusil i oddily, znovu je vytvoril a pak naformatoval.Ale mozna bude stacit jen format ale dal bych urcite pomaly, protoze ten rychly format ti smaze jen mbr tabulku(ted nevim jak se to presne jmenuje).Kdezto ten pomaly ti smaze cely disk.
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

Na tom disku oddíly nejsou. A rychlý formát nepužívám.
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

SS_Rambo píše:Na tom disku oddíly nejsou. A rychlý formát nepužívám.
No tak nějaký oddíl tam určitě máš (když tam máš data) -> minimálně primary partition. Takže Helstik myslí (snad tedy), abys zrušil jakýkoli oddíl (buď ve Win, nebo třeba přes Partition Magic) a znovu ho vytvořil...
Chceš-li mít 99,99% jistotu, že tam nic nezbyde, zkus low-level-format.... a začni uplně znovu

........předtím samozřejmě zazálohuj všechny data........
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

Jo tak ten oddíl tam mám, já to pochopil tak, že jestli ho mám dělený na víc oddílu. No, tak to postupně zálohuju a zformátuju ho...
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

SS_Rambo píše:Jo tak ten oddíl tam mám, já to pochopil tak, že jestli ho mám dělený na víc oddílu. No, tak to postupně zálohuju a zformátuju ho...
Ahoj.Tak jsem to myslel.Pro vetsi jistotu jsem radeji vzdycky postupoval tak, jak jsem napsal.Jeste by sis to mohl projet nejakou utilitou na disky-zalezi co mas za znacku disku.Jestli neni treba chyba v (elektronice) disku,clovek nikdy nevi.Ale to uz zalezi na tobe :wink: Kazdopadne kdyby se problem vyskytnul znovu tak bych ten disk nejakou utilitou urcite projel.
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

Je to Western Digital 120GB PATA.
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

SS_Rambo píše:Je to Western Digital 120GB PATA.
Ahoj.Tak jestli chces tak zde http://support.wdc.com/download/index.asp?swid=1 si vyberes co mas za model disku.Napis to kolonky co mas za model a pak si stahni ten DATA LIFEGUARD DIAGNOSTIC for to uz pak zalezi na tobe jestli verzi pro WIN nebo DOS.Kazdopadne kdyz to budes testovat a test projede OK tak je disk v pohode a nemusis mit zadne obavy. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“